Gönderen Konu: Kırmızı Işık veya Hız Limit İhlali İstisnai Durum Var mıdır?  (Okunma sayısı 12356 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
 Değerli arkadaşlar umarım hiçbirimiz acil bir sağlık durumuyla karşılaşmayız. Ancak hayat bu, nelerle karşılaşacağımız belli değil. Özellikle şehiriçi sayılan ancak araç ve yaya trafiğinin çok tenha olduğu yerlerde hız limitlerini zorlamanın veya kırmızı ışıkta geçmenin cezalandırılmayacağı gibi istisnai durumlar var mıdır? Gerçekten acil bir sağlık durumu varsa kesilmiş bir ceza makbuzuna itiraz olabiliyor mu? Örneğin ACİL'de "triyaj" denilen acil durumları kendi aralarında da sınıflandıran bir sistem var: "Yeşil-Sarı-Kırmızı"... Trafik cezalarına itirazda bu sınıflandırma dikkate alınıyor mu? Bu konuda buna benzer olay yaşamış arkadaşlar varsa bildiklerini paylaşabilir mi? Emek verip bilgi paylaşacak olan arkadaşlara teşekkür ederim. Umarım hiçbirimiz acil bir sağlık sorunuyla karşılaşmaz... Saygılarımla.

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Eğer trafik polisi tarafından durdurulursanız, içerdeki acil durumu görecek memur zaten ceza kesmeyecektir hatta çok yoğun trafik varsa eskort yardımında dahi bulunabilir.

Fakat, bu konu ile ilgili sonradan gelecek cezaya, o günü acil durumunuzu kanıtlayan belgeleri Sulh Ceza mahkemesine yapacağınız başvuru dilekçenize iliştirirseniz, incelenecektir.

Tabii Kırmızıda tehlikeli geçiş yapıp kaza yapmamak kaydıyla.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 69 kere teşekkür etti
 S
Eğer trafik polisi tarafından durdurulursanız, içerdeki acil durumu görecek memur zaten ceza kesmeyecektir hatta çok yoğun trafik varsa eskort yardımında dahi bulunabilir.

Fakat, bu konu ile ilgili sonradan gelecek cezaya, o günü acil durumunuzu kanıtlayan belgeleri Sulh Ceza mahkemesine yapacağınız başvuru dilekçenize iliştirirseniz, incelenecektir.

Tabii Kırmızıda tehlikeli geçiş yapıp kaza yapmamak kaydıyla.

Tekin Bey, bilgi paylaşımından ötürü teşekkür ederim. Elbette çok hızlı akan bir trafikte veya araç geçişinin yoğun olduğu bir kavşağı kastetmedim ki bu hakkın   resmi ambulanslara  bile verilemeyeceğini düşünüyorum. Yeni acil durumlar oluşturmamak adına öncelik trafik güvenliği düşünülmelidir. Tüm yönlerden araç gelmediği kavşakta  veya geceyarısı bomboş olan bir yolda çok aşırı olmayan hızları düşündüm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
 Güzel bir konu ve bence olması da lazım ancak, aradaki farkı anlayamamış, bu eğitimi yeterince almamış, asli amacı dışında kullanıp suistimal edenler yüzünden problemler oluşuyor maalesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
Trafik işaret ve işaretçilerinin birinci görevi trafik güvenliğini sağlamaktır. ( Trafik : Yaya ve taşıtların kara yolu üzerindeki hal ve hareketlerine denir. ) Siz bireysel olarak gece veya gündüz tenha yollar da hız uygulamasının ve trafik ışıklarının gereksiz olduğunu düşünebilirsiniz lakin sistem ve kurallar geneli düşünülerek kurulmaktadır. Gerçekten acil bir durum varsa zaten bunu ispatladığınız da cezanız mahkeme tarafından iptal edilecektir.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
Biraz şartları zorlayalım,
Bahsettigimiz durumda kırmızıda geçer iken karşıdan karşıya geçen yaya çarptık ve öldü.

Olsun ben hastamı kurtardım deyip vicdanımızı dindirebilirmiyiz?

Japonyada ambulanslar hastaneye hasta taşırken tüm trafik kurallarına uyuyorlar.
Ayrıca Trde ambulansın kırmızıda geçme hakkı var. Ama kazaya karışır ise kırmızıda geçmiş gibi tutanak tutuluyor.
Sonuçta çarptıgı kişi kurallara uyarak yeşilde geçiyordu. Bir anda karşısına çıkan ambulanstan kaçamadı ve kaza oldu.

Bence böyle bir imtiyazın sıkıntıları olabilir.
Kendimizi hastaneye yakınımızı yetiştirmeye çalışan arabadaki olarak düşününce tek taraflı oluyor.
Birde yaya yolunda yürürken hastasını yetiştirmeye çalışan biri tarafında ezilen kişi olarak düşünün fikrinizi öyle belirtin.
 ;)
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '13
  • 259 kere teşekkür etti
  • 825 kere teşekkür edildi
Bizim memlekette hastalar ambulans bulamıyor bazi uyaniklar  trafikten kaçmak için ambulans kiraliyor. Yada çoğumuzun yaptığı gibi sıkışık trafikte ambulans görünce dortluleri yakıp ambulansı tampon mesafesinde arkadan takip ediyoruz. Bu gibi olaylar yüzünden polisinde olaylara yaklaşımı çok ters çoğu zaman elinizde hastane raporu belge vs. Yada aracta hasta Olmayinca anlayışlı olmuyorlar maalesef.
Şahit oldum ambulans ışıklara geldi Siren çalıyor polis yolun öbür tarafından gelip ambulansin kapısını açıp icini kontrol etti herhalde içinde hasta vardı göremedim direk yolu trafiğe kapatıp ambulansa yol verdi.
Gulumsemesini Bilmeyen Tukkan Acmasin
Kars Atasozu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
 Bu bakış açıları da doğru ancak temelden yaklaşıp, tüm noktaları değerlendirmek lazım.
 Ambulans gelirken ışıklı ve sesli olarak uyarmak zorunda fakat duyma ya da görme problemi olan yayalar olabilir.
 Diğer yandan ambulans sürücüsü de bir çok noktada sürekli eğitim alan ve düzenli testlerden geçen birisi olması gerekir.
 Yayalar ve diğer sürücüler de daha özenli olmalı özellikle ambulanslara karşı. Henüz ambulansa yol verme konusunda yeterli bilinç ve bilgi düzeyinde olmayan sürücüler var maalesef.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 06, 2015, 19:00:13
Kırmızı ışıkta siz dururken arkadan ambulans gelirse, kırmızı ışık kamerası olsa dahi ambulansa güvenli şekilde yol verin, kameradan bunun takibi yapılıyor ve işleme tabi tutulmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
İşin özü EĞİTİM şart.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 69 kere teşekkür etti
Arkadaşlar özellikle büyük şehirlerde işlek kavşaklarda akan bir trafikte kırmızıda geçmek son derece riskli olduğu tartışmasız bir gerçektir.Ambulanslar bile kendilerini sağlama aldıktan sonra geçebilmektedir. "Bodoslama" girmemeliler...Ama dört taraftan da bekleyen veya gelen bir araç yok ise bundan da emin olabildiysek , böyle durumları kast ediyorum. Şehir içi hız sınırının olduğu yerlerde sınırı biraz zorlamak 70 km. gibi makul karşılanabilir. Örneğin Ankara'da Samsun veya Konya yolu gibi. Tutup şehrin göbeğinde limitleri zorlarsanız riskin çok  yüksek olacağı bellidir.  Bir öğrencim okulda içecek başka birşey kalmamış gibi hizmetli lavabosunda bulunan "güzel kokulu" deterjanı içmiş; okula ambulans istemiştim. 112 kendi imkanlarınızla götürmeniz gerekiyor diye cevap vermiş, öğrencimi yabancı bir şahıstan yardım isteyerek Acile götürmüştüm. (ARAÇ SAHİBİ DEĞİLDİM) Ambulans gelse zaten riske girmenin anlamı yok. Her olaya da ambulans gönderilmesi de çok doğru değil, ama bizler cidden birçok şeyi sulandırıyor işin şeyini çıkarıyoruz. 112 de haklı, kime yetişsinler. Umarım böyle durumlarla  karşılaşmayız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • aynı sözlerle farklı
    • web, network, donanım ve sistem
  • Kilometre: 187000
  • Model Yılı: '03
  • 35 kere teşekkür etti
  • 53 kere teşekkür edildi
herkes aynuı fikirde zaten, bu yüzden böyle birsey yok ülkemizde..

bazı magandalar için bahane hazır olurdu
sanma ki dert sadece sende var sendeki derdi nimet sayanlar da var,
derdimi dinledim derdimden iğrendim, onun derdini gördüm, derdime imrendim..
ömür dediğin üç gündür, dün geldi geçti, yarın meçhuldür, o halde ömür dediğin bir gündür, o da bugun dür...
Today Tomorrow Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
... Tüm yönlerden araç gelmediği kavşakta  veya geceyarısı bomboş olan bir yolda çok aşırı olmayan hızları düşündüm.

Buna amerikada okuyan bir yakınımın gönderdiği video ile yanıt vereyim,

Sadece Gece değil, gündüz bile bomboş yollarda hız sınırına uyuluyor ve sadece trafik ışıklarında değil "DUR" tabelalarının olup ama sokak kedilerinin dahi olmadığı bomboş sokak başlarında duruyorlar, sağa sola bakıp tekrar kalkış yapılıp yola devam ediyorlar.

Sonuç: Minimum Kazalar.

Kurallar bir defaya mahsus yada farklı saatlerde azıcık delindiğinde, Kural diye bir şey kalmaz.

Yukarda örnek verdiğim şey, bizim ülkemiz için, ölümcül acil durum vakası içindi, malum bazen ambulans gelmeyebiliyor.

Gelişmiş ülkelerde, kaza olduğunda kimse yerde yatanlara dokunmaz, evde dahi acil durumda herkesin bildiği basit bir telefon numarası çevrilir, o merkez gerekli birime ulaşır ve harekete geçirir.

Yani acil durumlarda dahi hızlı olunmak isteniyorsa, sistemler ve kurallar oluşturulmalıdır.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Sakarya - Artık ANKARA
  • 70 kere teşekkür etti
  • 87 kere teşekkür edildi
Şartlar gerektiriyorsa, güvenliği elden bırakmayarak dörtlü sinyalleri yakıp yola devam edin. Ceza ile karşılaşırsanız, elinizdeki belgelerle cezanın yazıldığı yer sulh ceza hakimliğine itiraz edin. Cezanız iptal olur. İçinde bulunduğumuz süreçte yapılabilecekler budur ancak.
2012 Avensis Elegant Extra   "Türkü dinlemeyen Türk'ü anlamaz"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Kilometre: 110000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Geçenlerde böyle bir haber okumuştum. Babası için acil bir ilaç ya da başka bir sağlık malzemesi götüren birisi radar cezası yemiş ve sonra mahkeme yoluyla iptal edilmişti cezası.
Bir de şu var bazı polisler acil hasta olduğuna suistimal edenler yüzünden inanmıyorlar.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 46000
  • 9 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi

Kırmızı ışıkta siz dururken arkadan ambulans gelirse, kırmızı ışık kamerası olsa dahi ambulansa güvenli şekilde yol verin, kameradan bunun takibi yapılıyor ve işleme tabi tutulmuyor.
bi tanıdık kırmızı ıışıkta ambulansa yol verdiği için kameradan ceza kesilmişti.
şimdi ambulansa yol vermeyene de ceza kesilecekse ne yapmak lazım?  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • ***AVENSIS***
  • Kilometre: 110000
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
Ben öyle bir yol verme durumu olursa hemen not alıyorum. Ola ki bir ceza gelirse o saat ve tarihteki kayıtların incelenmesi ve mecburi olarak geçtiğimi göstermek için. İnşallah bir ceza durumu olmaz de uğraşmak durumunda kalmayız.
2013 Avensis 1.6 Elegant Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
 Kırmızı ışık kamerası olan yerde, ambulansa yol vermiştim. Ceza gelmedi. Böyle bir durumda gelse itirazı yaparım ama öyle bir anda hiç düşünmeden yolu veririm, tereddütsüz de vermek lazım.