0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Üstadım bu sorun değildir. Bu eskiden motorun aşıntı durumunu test etmek için kullandığımız bir yöntemdir. Motor kompresyon testinin ilkel ve niceliksiz olanıdır. Dediğiniz gibi ise rampa biraz dik galiba. yine dediğiniz gibi ise aracınızın motoru sağlıklı. Peşi peşine dalgalar hızlanarak araç hızlanarak akmıyorsa iyi bir durum. Bu test her zaman yapılmaz. Baskı balatanın bitmesi ile ilgili olarak da kesinlikle balatanız bitik değil.Bu yöntemle balata testi olmaz ama bitik olsa idi ki tamamen bitik olması lazım sallanma darbelerinde araba sallanmaz ve aşağı kaçmaya devam ederdi. Bu şekilde kaçıran balata ile araç yolda da gitmez zaten.
Güzel bir soru ve güzel bir cevap, ama soruda anlayamadığım bir kısım var.Baş aşağı dururken birinci vitese alarak mı test ettiniz geri vitese alarak mı?
ikisinde de denedim : ) hatta 2.viteste de denedim
Nasıl yani? O zaman taş takoz falan mı koymamız lazım? Nasıl bir yokuştur bu?
evet saygı değer TCT üyeleri gene avensis gene bi soru gene ben az önce dik bi yokuşta el frenini indirdim vitese aldım arabayı (baş aşağı) bakim kaçcak mı diye ..sonuç kaçtı biraz duruyo sonra kaçıyo sonra biraz daha duruyo ve kaçıyo böyle santim santim 1.viteste de geri viteste de sonuç aynı bu baskı balatanın bittiğine dair bi işaret midir ? sakıncalı bi durum mudur? yorumlarınızı bekliyorum saygılar ..