0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yanlış bilgi.Motora baglı.
Hayallerimi yiktin ;-( elektrikli olsaydida hem yakittan hem de gucten calmasaydi ne vardi :-)
1. sebep: mevcut akü AC'yi besleyecek kapasiteye sahip olmadığından, 2. sebep: kurşun aküler tam kapasite boşalıp-dolduklarında ömürlerinden yediklerinden dolayı,3. sebep: daha büyük nikel-metal veya litium-ion pil konsa, bu sefer bunu mevcut şarj dinamosu kısa sürede dolduramaz.
Cekiste sikinti yaratabilir o zaman,ozellikle yaz aylarinda.
Elektrikli olursada, elektrik havadan gelmiyor ki.Onu üretmek için dinamo kendini sıkıyor buda termik motordan güç çekiyor.Ne kadar çok elektrik tüketirseniz o kadar çok kendini sıkar, o kadarda çok motorun performans ve yakıtını etkiler.Degişen birsey yok ki.
Kış ayları için 7,3 lt çokta sayılmaz . Birde kısa mesafelerde kullanıyorsanız çok iyi bile denilebilir .
Valla Mahmut Bey, araç çok yoğun olmayan şehir içi trafiğinde kullanılıyor.yalnız kısa mesafede.yaklaşık olarak 7 km gibi bir mesafede.eski aracım leon 1.6 tdi'ydi.aynı mesafede ortalama tüketimi 6.3 litre falandı.acaba motor küçük hacimli olduğu için mi yakıtı çok?
Tsk ederim gerekli cevaplari aldim ;-) arabam 1.4 dizel ve yakit ortalamam cok yuksek.aracim henuz 510km ve ortalama tuketimim 7,3 litre.bir arkadasimda da 2013 modeli var.onun aracida 16.000km de ve onunda ortalama tuketimi 7.3 litre.acaba aracin tuketimi hic dusmeyecek mi? Cok yuksek bir ortalama bu dizel bir arac icin.
Sanırım biraz devirli kullanıyorsunuz,Düz yollarda 1.200 devirden itibaren bir üst vitese geçmelisiniz. Antalya şehir içinde 2.000 devir çeviren her vites sizi istediğiniz süratle götürmeye yeter. Şehir içi 6L/100km yakalayabilirsiniz.
Vites degistirme uyarilarina genellikle uyuyorum.aracim yeni diye bu kadar yuksek sanirim.katalog verileri cunku bu aracin 4,9 litre seviyesinde.hadi 1 litre fazla olsun.en fazla 6 litre kadar yakmasi lazim.
benim araç da genelde şehir içi çalışıyor. Şu anda 5.7 ortalama gösteriyor. Km 6400 oldu bu arada.