Gönderen Konu: T27 Avensis 17'' Lastik Basıncı Ayarları  (Okunma sayısı 12848 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: T27 Avensis 17'' Lastik Basıncı Ayarları
« Yanıtla #20 : Ocak 05, 2015, 13:04:06 »
Evet ya, aynen saçma sapan şeyler bari modelini falan değiştir adını değiştir. Şimdi ben seninkiside T27 diye bakıyorum, sen ne alırsan almaya çalışıyorum ama bakıyorum ki seninkisi alakasız benimkinden gibi. Mesela ön tampon ve arka tampon farklı, Arka ve ön lambalar farklı
THE END

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 05, 2015, 13:04:06 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 05, 2015, 13:10:27 »
Tam tersi,
Düşük havalı lastik esnediginde yanak, çukur ile jant arasında sıkışarak yarılır.
Yoksa çukura düşmek ila lastik yarılmaz.

bak şimdi kafam karıştı,

geçen hafta lastik değişiminde yanımda bir aracın 39 basıncını 34 e düşürdüler, bu konudan bahsedince dediğim söylemi yenilediler... adamlar ya doğru bilgiyi bilmiyorlar yada lastikler yarılsa da gelse diye bekliyorlar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 05, 2015, 14:44:31 »
Benim tahminim ''ekonomi için eco lastik basıncı''  manasında kitapçıkta yazan. "38 ken basınç, 1 sene sonramı rahatladı araç" demişsiniz.lastik kullanıldıkça manasında yoksa lastik basınçlarında değişiklik yapıldığı için mi?
aynen değişiklik yapılınca fark etti,lastikçiye gittiğim güzergahtan geri döndüm birazcık ses azalması hissettim rahatlık hissettim

Kaan,

Kullanma kılavuzunun daha önceki sayfalarına bakarsak bu T27 kasa Avensislerin modelleri ile alakalı gibi duruyor, lastik vede Ekonomi sürüşü ile alakalı bir durum değil gibi :tamam:
Bakıma gitmeden kitapçığı inceleyip okuyup gitmiştim ben bizdede aynı şey yazıyordu.
sordum "eco basınçta lastiğinde eco sınıfında olması" gerektiğini söyledi formen.

intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 20100
  • Model Yılı: '12
  • 51 kere teşekkür etti
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 05, 2015, 14:57:58 »
aynen değişiklik yapılınca fark etti,lastikçiye gittiğim güzergahtan geri döndüm birazcık ses azalması hissettim rahatlık hissettim
Bakıma gitmeden kitapçığı inceleyip okuyup gitmiştim ben bizdede aynı şey yazıyordu.
sordum "eco basınçta lastiğinde eco sınıfında olması" gerektiğini söyledi formen.

Sorun çözülmüş oldu öyleyse. Lastik Primacy Hp ve eco ile falan alakası olmadığına göre önler 35, arkalar 34 olacak şekilde ayarlamak yeterli olacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 05, 2015, 15:04:06 »
Allah Allah ECO lastik basınç etiketli LASTİK de ne ola ki? :blink: :blink: :blink:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • Kilometre: 20100
  • Model Yılı: '12
  • 51 kere teşekkür etti
  • 49 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '11
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 05, 2015, 15:58:50 »
bu konuyu bende gündeme getirmiştim ama bi mutabakata varamamıştık aynı araçtan bizde de var bütün lastiklerde 35 kullanıyorum :)
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 25000
  • 57 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 05, 2015, 16:29:24 »
serviste bana da her lastige 33 dediler.. ama ben 35 önlere 33 arkalara basiyorum.. ama bu konuyu okuyunca onlere 37 arkalara 33 basmaya karar verdim.
2011 avensis 1.6 elegant extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Ocak 05, 2015, 18:05:34 »
205-60-16 ışlık lastiklerime 33 basıyorum ön arka canavar gibi. 40 basarsanız at arabasından farkı kalmaz arabanın
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 170000
  • Model Yılı: '05
  • 12 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 17, 2015, 01:43:19 »
Lastik ölçüleri ve lastik basıncı konusu hep belirsizlik içinde sürekli tartışılır.

Oysaki Teknik konularda teknik veriler temel alınmalıdır.

Lastikler hakkında bilinmesi gerekenlerden en önemlisi hangi ölçü niçin ?

Taban genişliği, Yanak genişliği, lastik sınıfı, kullanım koşulları gibi faktörler de teknik veriler ve sürüş karakterimiz ile birleşerek bir sonuca ulaşmamızı sağlar.

Ben spor-seri kullanmayı sevmiyorum O halde yanak genişliğinin az olmasının bana bir kazancı yok konforumu bozacağı içn tercih etmemeliyim.
Ben yol sesi duymak istemiyorum O halde taban genişliği az olmalı.
Ben çukurlardan geçerken daha az sarsılmak ve daha az ses duymak istiyorum. O halde lastik basınçları biraz düşük olmalı ve yanak genişliği az olmamalı.
Ben %95 asfalt ağırlıklı ve %80 şehir içinde kullanıyorum. O halde lastikler buna uygun olmalı.

Kullandığınız şehir ve iklim koşulları, yolcu, bagaj ve çektiğiniz herhangi bir romork yada benzeri şeyler gibi daha birçok etken lastik seçimi ve basıncı belirlememizde çok önemlidir.

Benim kullandığım araçda lastik basınç göstergesi yok. Standart bir kullanıcı olmasan kesinlikle bu gösterge donanımını aracıma taktırır yada buna uygun araç alırdım.