0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kitapçıkda lastik basınçları 36-40 psi yazar ama vuranı pek görmedim, istanbul yollarınının kış zamanı durumu ortada olduğundan,sert çukura düşümlarinde lastiği daha çabuk ele alırsınız(yarılır)...
Tam tersi,Düşük havalı lastik esnediginde yanak, çukur ile jant arasında sıkışarak yarılır.Yoksa çukura düşmek ila lastik yarılmaz.
Peder Bey bir keresinde bana sormadan havaları tamamlamıştı. Lastikçi 40-38 basmış, gittim adamla kavga ettim, beni öldürmek mi istiyorsun diye. Sanırım adam işini biliyormuş. Ben 32 ile kullandım hep. Serviste de Michelin bayisinde de bu değerleri tavsiye ettiler. Sanırım memleketin yollarını düşününce de haksız sayılmazlar. 40 psi'lerde düşünemiyorum arabayı.
Buradaki ECO PACKAGE ( MOTOR GÜCÜ HACMİ VB) arabanın bir özelliği herhalde, benim arabanın kapısında 35-34 yazan değerler mevcut
Şuanki tahmini lastik basınçlarınız nedir?
Eco sınıfı lastiklerde mi eco lastik basıncı olmalı yoksa ekonomi için mi eco lastik basıncı uygulanmalı. Biz bayiden 2013 kasım ayında aldık 2014 temmuz ayında kontrol edildi 38 di. Ki araba zıplayarak gidiyordu bence sonrasında rahatladı gibi.
Aracın süspansiyonu sert olduğu için fazla basınçta araç dahada serleşiyor.T25 avensisde kışlık lastiklerim 36 psi idi T27 aracımda şu anda kışlık lastiklerim ile 34 psi ile geziyorum.Karlı havada 36 psi havaya kadar çıkmayı düşünüyorum.
Cavit abi senin arabada da TPMS varmı?
TPMS derken?
Lastik basınçlarını ölçen uyaran sistem varya abi o
Bu T27 falan diyoruz ama çeşit çeşit yahu, mesela benim araba ile senin arabanın dış görünümü aynı değil, bunu neye göre ayırıyorlar?