c3 5 ileri manueldi. aracın ağırlı ruhsatta yazana göre 1280 kg civarındaydı hatırladığım kadarıyla.
Aslında öğrenmek istediğim 100km de yaktığı düşer mi karma olarak 5.5 lt ye kadar ilerleyen zamanlarda?
Bende bu konu üzerinde bir soru sormak istiyorum, geçenlerde depomu tabanca atana kadar fullettim, km'yi sıfırladım, fakat km'yi sıfırladıktan sonra ilk diş 140. km de düştü, diğer aracımda aynı d4d ydi ve onda sanırım uzun yolda 220km kadar gitmişti diye hatırlıyorum acaba ben mi yanlış hatırlıyorum, 140 km'nin 100km'si şehirlerarası diğer 40'ı şehiriçi, fakat hava sıcaklığı hep -6 , -7 dereceydi kullanım boyunca. Araç fazla yakıyor olabilirmi acaba
Bu konu hakkında bir fikri olan varmı
corollanın iışığı 10 lt kalınca yanıyor bu bir..corolla ile 1000 km yazın yaptım ben...kışın denemdim..1000 de ışık yandı 50 km daha gittim öle yani..şimdi 1.4 fransız araçları veya 1.5 reno peugeot citroen ve benzeri corolladan az yakar.ben şirkette yeni symbol kullanıyorum 90bg lik şehşr içi 5 lt hemde dip gazlarla.
yani fransızlar az yakıyorbu doğru.ama maalesef ata arabası bu fransızlar rahatlık konfor kalite yok maalesef...
Arkadaslar suan.aracimin sehir ici ortalama yakit tuketimi 6,8 litre.aracimin kilometresi 900'ü buldu.daha da düser mi bilmiyorum.
Arkadaslar suan.aracimin sehir ici ortalama yakit tuketimi 6,8 litre.aracimin kilometresi 900'ü buldu.daha da düser mi bilmiyorum.
Biraz daha düşebilir. Ortalama tüketimi arada sıfırlayıp takip ediyorsunuz değil mi?
4000 km aracım şu an ş.içi ort. yakıt tüketimi 5.8 sabitlendi kaldı. Sıfırlıyorum düşüyor gibi oluyor ama gene geliyor 5.8 e çakılıyor. Rüyalarıma girmeye başladı ''5.8'' :DDDDDD
Güzergahımda sadece 200 metrelik bir yokuş var gerisi düz ve akıcı bir yol, 2 tane trafik ışığı var . Kocaeli Yazları sıcak ve nemli kışları soğuk ve yağmurlu bir yer. Nadir olarak arabayı sert kullandığım zamanda olur.
Ama aracı aldığım ilk dönemler 6.0-6.2 arası yakıt tüketimim vardı. Bende düşer diye tahmin ediyorum. Canınızı sıkmayın arabanızın keyfini sürün
Biraz daha düşebilir. Ortalama tüketimi arada sıfırlayıp takip ediyorsunuz değil mi?
Uzun yola cikmadan ve sehir icinde aracimin ortalama tuketimini sifirliyorum.
yaklaşık 40000 kmdeki test arabasının bile 5.5 tu
Farkli bir aracla kiyas yapmak isterseniz:
Astra H 1.3 CDTI 90bg (6 vites'li duz sanziman):
Yazlik degerler (klima acik):
Istanbul ici 5.5lt/100km
Sehir disi 90-100 km sabit hiz 3.9lt/100km
Otoban 110-130km sabit hiz 4.2lt/100km
Kislik degerler (kis lastigi ile):
Istanbul ici: 5.9lt/100km
Sehir disi 90-100 km sabit hiz 4.2lt/100km
Otoban 110-130km sabit hiz 4.8lt/100km
dur kalk trafikte 5 lt nin altında yakan bir araç yok.sadace at arabası 0 yakıyor.5 lt artık dip değer.üstü var altı ok.
megane 6.5 lt
symbol 5.3 lt
corolla 6 lt
jetta 6.5 lt
passat 7 lt
daha sayayım mı yani bu değerler çokkkk normal
şehir dışı 3.5 lt ile symbol en az yakanı
onun için dip değere yakın araçlar bunlar .çok takılmayın...
Merhabalar,
Aracımı alalı tam 2 ay oldu,yaklaşık 3000 km'de.Ortalama yakıt tüketimi 7.0 gösteriyor.Tabi hep şehir içi kullanıyorum ve otomatik vites.Sizce daha düşer mi,yoksa kabullenip keyfini sürmeye devam edeyim mi?
Merhabalar,
Aracımı alalı tam 2 ay oldu,yaklaşık 3000 km'de.Ortalama yakıt tüketimi 7.0 gösteriyor.Tabi hep şehir içi kullanıyorum ve otomatik vites.Sizce daha düşer mi,yoksa kabullenip keyfini sürmeye devam edeyim mi?
Düşer, ortalama tüketim göstergesini arada sıfırlayarak takip edin. Kısa mesafe ve ş. içi kullanım ile alakalı.
Trafik açılırsa düşer.
Tüketim verisi çok anlam ifade etmez, değerlerin nasıl, ne şartlarda elde edildiği bilinmiyorsa. Özellikle şehir içi diye tabir edilen öznel verileri karşılaştırmak çok anlamsız.
Şehirler arası, sakin kullanım, km ve hız belli olan veriler biraz anlamlı olabilir. Bunları verirseniz bir nebze fikir elde edebilirsiniz karşılaştırma anlamında.
Mesaj Birleştirildi: 04 Mar, 2015 17:26
Aracın yanında, trafik ve sürüş stili de tüketimde etkilidir.
Uzun yola cikmadan ve sehir icinde aracimin ortalama tuketimini sifirliyorum.
Benim aracimda 2014 D4D dizel advance.Sehirici yakit tuketimi 5.9-6.2 arasinda.Yer Ankara kislik lastik.
Aracım 2015 corolla 1.4 d-4d mm 1700 km de hergün 100 km yol yapıyorum. 15-20 km si şehir içi sakin trafik 4-5 tane ışık var kalanı duble yol. Şu anki ortalama tüketimim 4.7 l. Genelde sakin kullanırım. Bana göre gayet iyi bu tüketimle bir depo ile 950 ile 1000 km yol yapıyor.
Suan aracimin sehir ici ortalama tuketimi 6.5 litre.sehir icinde yakit tuketimi biraz yuksek ama sehir disina ciktigim zaman ortalama tuketimim 4.3 litreye kadar dusuyor.
benim aracımda manuel 950 km oldu daha 7.7 lt gösteriyor 1000 bakımından sonra sıfırlamayı düşünüyorum.Aracı sürekli şehiriçi ve genelde kısa mesefa kullandım.3000 km den sonra düşeceği söyleniyor.
benim aracımda manuel 950 km oldu daha 7.7 lt gösteriyor 1000 bakımından sonra sıfırlamayı düşünüyorum.Aracı sürekli şehiriçi ve genelde kısa mesefa kullandım.3000 km den sonra düşeceği söyleniyor.
@Caner Öztürk (33964) Hava şartları, motorun yeni oluşu ve kısa mesafe kullanımlar yakıtı arttıran unsurlar, takibe devam edin zamanla tüketiminiz düşerek makul seviyeye inecektir.
Arkadaşlar, rodaj dönemi sonunda yakıt tüketiminde belli oranda düşme olur ancak çok büyük oranlarda düşüş beklememek gerekir.
Gerisi; trafik, yol şartları, araç kullanım stiline bağlı olarak değişir.
Antalya-Manavgat arasinda 100km hızı geçmeden elde ettigim ortalama yakit tüketimim.sizlerle de paylaşmak istedim[emoji4]