Geçende çok yağmur yağdığı bir gün bagajda su biriktiğini fark ettim.
Dışarıdan su tutup bagaja baktığımızda fitil bölgelerinden ve yan havalandırma ızgaralarından suyun girdiğini gördük.
Havalandırma ızgarasının çerçevesini tamponu söktükten sonra poliüratan mastik (meges) ile izole ettik.
Fitillerin ise yan sanayisini bulamadım ve servis 250 tl deyince bende akvaryum hortumu geçirdim ama bagaj kapanması çok zorlaştı.
Kilit ayarıylada oynadım ama kapak rahat kapanmıyor. İçime sinmeyince bagaj fitili arayışına girdim.
2011 model corollanın bagaj filitilini nerden bulabilirim. Aydında yaşıyorum ve sanayide birkaç yer bulamayacağımı söyledi.
Nette önerebileceğiniz bir adres var mı?
Sizdeki fitil nasıl bilmiyorum ama eski aracımda da bu tip bir problem vardı, fitil tek parça halinde idi çember gibi, sıkıntılı daha çok ezilen yerlere daha az ezilen yerler denk gelecek şekilde çevirip tekrar takınca sıkıntı kaybolmuştu

Burası ile iletişime geçebilirsiniz
http://www.gozpakaucuk.com.tr/
Tamponun altindaki havayi kapattiysaniz hata etmissiniz İcerde olusan basinci disari atiyor.Fitil internettwn arastirin
Sizdeki fitil nasıl bilmiyorum ama eski aracımda da bu tip bir problem vardı, fitil tek parça halinde idi çember gibi, sıkıntılı daha çok ezilen yerlere daha az ezilen yerler denk gelecek şekilde çevirip tekrar takınca sıkıntı kaybolmuştu 
Burası ile iletişime geçebilirsiniz
http://www.gozpakaucuk.com.tr/
Teşekkür ederim. Bizde ters çevirdik ama birde akvaryum hortumu taktık. Bu sefer bagaj kapanması çok zorlaştı. Hortumu çıkarıp dediğinizi yapmak mantıklı. Eğer yine kaçırırsa bu adresle iletişime geçerim.
Mesaj Birleştirildi: 05 Oca, 2015 08:58
Teşekkür ederim. Bizde ters çevirdik ama birde akvaryum hortumu taktık. Bu sefer bagaj kapanması çok zorlaştı. Hortumu çıkarıp dediğinizi yapmak mantıklı. Eğer yine kaçırırsa bu adresle iletişime geçerim.
Cevap için teşekkür ederim. Sadece o havalandırma parçasının çevresine bir izolasyon uyguladık. Işıkla bakınca çevresinden su giriyordu. O parçanın işlevselliği değişmedi hava tahliyesini aynen yapmaya devam ediyor.
istanbul kartal oto sanayi abdurrahman kalaycı.ismimi verin.saffet yönlendirdi diyin.0532 224 42 79 kargolar size...
istanbul kartal oto sanayi abdurrahman kalaycı.ismimi verin.saffet yönlendirdi diyin.0532 224 42 79 kargolar size...
yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Bugün gözde kauçuk ile görüştüm ellerinde varmış (35 tl). Hemen siparişi verdim fitilleri gelecek inşallah 1-2 güne.
Fitilleri bulduğuma sevindim ama bugün yine yağmu vardı ve eskisi kadar olmasada yine su girmiş. Dışarıda su tutunca su girmeyen stop arkalarından girdiğini düşünüyorum. Fitilller gelince bu bölgeyide izole etmeyi düşünüyorum ama size nasıl bir ürün kullanmalıyım?
Sıvı silikon?
çift taraflı köpük bant?
İnternet sitesinin işe yaramasına sevindim, fiyatıda iyiymiş.

Yeni fitiller gelince eski fitilleri keserek lambanın arkasına sarıp, ek yeride altta kalacak şekilde sıkıştırsanız nasıl olur? Bilmem anlatabildimmi, eski fitiller arada ezilecekler yani
İnternet sitesinin işe yaramasına sevindim, fiyatıda iyiymiş. 
Yeni fitiller gelince eski fitilleri keserek lambanın arkasına sarıp, ek yeride altta kalacak şekilde sıkıştırsanız nasıl olur? Bilmem anlatabildimmi, eski fitiller arada ezilecekler yani 
İnternet adresi sayenizde çok işime yaradı teşekkür ederim.
Eski fitiller orjinal ve ne olur ne olmaz diye bir dönem elde tutmayı düşünüyorum ama fikir çok yaratıcı. Ona benzer bir yumuşak bir izolasyon malzemesi bulmalıyım. Ne olabilir diye kafa yoruyorum bakalım ne koyacaz
Saygılaırmla
Bu ürün iyi ama bunun sıkıntısı kısa mesafeli olacağı için kıvrımlarda bunlar dönüyorlar, tam tarif edemedim belki ama hani yapışkanlı ya arkaları diyelim başladık bir yerde başlama yeri mutlaka alt kısımda olsun, ek yeri yukarda olmasın yani,çerçeve şeklinde döneceğiniz için dönüşlerde bunlar eciş bücüş oluyorlar. Bu olaya dikkat edin yani.

geniş çaplı dönüşler yapmaya çalışın.
Dediğim türdeki şilteleride değerlendirebilirsiniz. Maksat arada sıkışacak bir izolasyon malzemesi olsun. hatta forumda konusu varken ben Mousepadler varya altı süngerimsi onunla bile olur diye fikir yürütmüştüm.
Bu ürün iyi ama bunun sıkıntısı kısa mesafeli olacağı için kıvrımlarda bunlar dönüyorlar, tam tarif edemedim belki ama hani yapışkanlı ya arkaları diyelim başladık bir yerde başlama yeri mutlaka alt kısımda olsun, ek yeri yukarda olmasın yani,çerçeve şeklinde döneceğiniz için dönüşlerde bunlar eciş bücüş oluyorlar. Bu olaya dikkat edin yani.
geniş çaplı dönüşler yapmaya çalışın.
Dediğim türdeki şilteleride değerlendirebilirsiniz. Maksat arada sıkışacak bir izolasyon malzemesi olsun. hatta forumda konusu varken ben Mousepadler varya altı süngerimsi onunla bile olur diye fikir yürütmüştüm.
Evet süper bir öneri geldi. bencede mousepad yada benzeri yumuşak (küçük bir parça izolasyon malzemesi) bir parça nulup eskisine göre kalıplı kesip bir deneyeceğim.
Gerçi yeni fitil bulmuşsunuz ama yinede söyliyim; eski fitillerin içine serum lastiği geçirerek biraz daha etli ve diri olmasını sağlayabilirsiniz akvaryum hortumu gibi kapanma sorunları çıkmaz. Eski aracımda boyle bir çözüm bulmustum.
Arkadaşlar son durumu paylaşayım istedim. Telefon bozulunca foto ekleyemedim umarım yakın zamanda ekleyeceğim.
1. Yeni bagaj fitili geldi. Fitili saca giren kısımları oldukça sert. Orjinali ile birebir aynı değil ama kalite hissi veren bir kauçuğu var fakat bagaj kapanması hala çok zor. Akvaryum hortumunda olduğu kadar zor değil ama tamda istediğimiz gibi oturmuyor. Sizce ne yapmalıyım?
2. stop çevresindeki sünger benzeri parçayı alıp döşeme malzemecisine gittim. Birkaç milim kalın olanından bulup eskileri kalıp yaparak kestim ve yerine taktım. Oldukça sağlam oldu.
3. hafta içi yağmurda artık stoplardan su gelmiyordu fakat stop içi bir sekmandan (çevresindeki conta eskimiş) ve stop altlarında çamurluğu sabitleyen sekman diplerinden azda olsa su girişi olduğunu gördük.
O bölgelere içten poliüretan mastik uyguladık. Şimdilik tüm olası bölgeler kapatıldı. HAla bagaj iç trimlerini takmadım. Son bir yağmur testini daha bekleyeceğim ama artık sorun çözüldü gibi hissediyorum. Bagaj fitili hariç.
YArdımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ederim.
bayiden orjinalini alıp içiniz rahat mı etse acaba.
Arkadaşlar son durumu paylaşayım istedim. Telefon bozulunca foto ekleyemedim umarım yakın zamanda ekleyeceğim.
1. Yeni bagaj fitili geldi. Fitili saca giren kısımları oldukça sert. Orjinali ile birebir aynı değil ama kalite hissi veren bir kauçuğu var fakat bagaj kapanması hala çok zor. Akvaryum hortumunda olduğu kadar zor değil ama tamda istediğimiz gibi oturmuyor. Sizce ne yapmalıyım?
2. stop çevresindeki sünger benzeri parçayı alıp döşeme malzemecisine gittim. Birkaç milim kalın olanından bulup eskileri kalıp yaparak kestim ve yerine taktım. Oldukça sağlam oldu.
3. hafta içi yağmurda artık stoplardan su gelmiyordu fakat stop içi bir sekmandan (çevresindeki conta eskimiş) ve stop altlarında çamurluğu sabitleyen sekman diplerinden azda olsa su girişi olduğunu gördük.
O bölgelere içten poliüretan mastik uyguladık. Şimdilik tüm olası bölgeler kapatıldı. HAla bagaj iç trimlerini takmadım. Son bir yağmur testini daha bekleyeceğim ama artık sorun çözüldü gibi hissediyorum. Bagaj fitili hariç.
YArdımlarınızdan dolayı herkese teşekkür ederim.
Geçmiş olsun, bagaja su girme işi çok lanet bir iş gerçekten. Fitil zamanla alışacak ve yumuşayacaktır
Yaklaşık 1 aydan beri bu sorunla uğraşıyorum. Kaporta kısmına göz gezdirdiğimizde bir çatlak gördük, oradan stepne havuzuna su doluyordu. O çatlağı silikonla kapattık.
Aradan 2 hafta geçti, arka koltuklarda bir ıslaklık hissettim. Bagajı açıp, stepneyi bir kaldırdım ki, göl olmuş. Aracı eğimli parkedince, stepnedeki su arka koltukların olduğu yere akıyormuş.
Çarşamba günü kaportacıma giderek gerekli kontrolleri yaptırdım ve arka tamponu sökmemiz gerektiğini söyledi.
Tamponu söktük ve olası su alacak yerleri silikonla ve çift taraflı bantla kapattık.
İnşallah çözülmüştür çünkü bu sorun araba sattırır.
inanlmz dimi.1999 model 0 km vw bora aldım.aynı sorun aynı şekil.1 yıl uraştım.sonuç.arka sağ çamurluğun üst tarafı yani tavana yakın camın altındaki kılcal çatlak.tam 1 yıl sürdü.kapattım geçtibagajı tamamen söktüm.döşemelerini.elime fener aldım.ve arkadaşıma hortumu tut dedim 15 dk su tuttum.sonunda 1 damla gördüm.ve o damlaya doğru ilerledim.sonuç bu oldu.o yüzden tek öntemin bu bence...