0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
öncelikle servisten buji alıp değiştirin sonrada kayışları değiştirt.
aynı sorunlar bende de mevcut idi. dediğiniz gibi, ilk marşa basmamda araba hemen çalışıyordu ama arabayı çalıştırırken gaza hiç dokunmazsam stop ediyordu. ancak iki üç saniye kadar deviri 1700 lerde tutacak kadar gaza basıp bıraktığımda stop etmiyordu. bunu da sadece kışın yapıyordu. ılık ve sıcak havalarda yapmıyordu. bu soruna gene bu sitedeki üstadların önerisiyle çözüm buldum. hemen aktarayım. kontağı açıp marş basmadan 7-8 saniye bekliyorum. bu bekleme sırasında da 1 kere köküne gaz pedalına basıp bırakıyorum. ve stop etmeden çalışıyor tek marşta. yağ lambası ile ilgili de aynı sorunum vardı. toyota servisten 25 TL ye orjinal yağ filtresi alıp değiştirttim ve o sorunum da anında çözülmüştü.
Motor yağı viskozitesi?Direksiyon hidroliği hiç değiştimi?Z rotları veya amortisör kule rulmanları ne durumda?Oksijen sensörü sağlammı?Atilla bey'in dediği gibi, yetkilide buji değişimi yapın, bu vesileyle birde check-up yaptırırsınız.Eğer LPG var ise konu tamamen değişir.
Ahmet bey dediğiniz gibi yaptım. Kontağı açtım 7-8 saniyeden uzun bekledim ve gaz pedalına sonuna kadar bastım. Sonrasında çalıştırmayı denedim ama yine sonuç hüsran marş almadı ve stop etti. Sonrasında tekrar gaz pedalı yardımı ile denedim çalıştı. Sizin araç lpg li miydi? acaba lpg olduğu için mi böyle bir sorun oluyor?
Bahsi geçen ilk sorun ilk çalıştırmada ki stop durumu çok yüksek ihtimal araç lpg li ise ondan kaynaklı aracınızı 1 hafta kadar benzinde kullanın ondan sonra tekrar deneyin. Eğer araç zaten benzinli ise ve de gene bu sorunu yapıyor ise aracın kelebek boğazını ve rölanti ayar sistemini temizletin .Yağ lambasının geç sönmesinin sebepleri yag filitreniz orijinal olmayabilir- bende ankarada yaşayna biri olarak gece -7-8 de yag iyice katılacağından kalın vizkositeli yağlarda 2-3 saniye geç sönebilir 5/30 tam sentetik yag kullanırsanız bu durumu aşarsınız .Direksiyon hareketlerindeki cıkleme sesi ae101 kasalarda direksiyon sisteminin pompası ayrı bir ufak kayışla çalışır bu kayış soğukta serleşir sıcakta gevşer kalitesinden ötürü kayışınız gevşek ise direksiyon hareketlerinde kaçırma sesi gelir bu yazdıklarınızın hepsini yaşamış biri olarak size bildiklerimi aktardım