0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
İyiymis ya, takip ettigim km düşürülmüş bir alfa 159 ilanı var. Alıp elemanı mahkemeye mi versem?
Sadece maddi kaynaklı cezaların yeterli olmayacağını düşünüyorum ki bu da önemli bir gelişme. Gerçi aracını satan zaten 2 yıl boyunca ondan mesul de sayılıyordu bildiğim kadarı ile satışda belirtmediği sebeplerden ötürü. Diğer yandan manevi olarak da bu tarz kişiler kara liste hazırlanıp orada yayımlanmalı belli bir süre. En iyi önlem bu olurdu, sonuçta ya işini ahlaklı yapacak ya da yapamayacak. Çünkü araç ya da başka bir sektörde iş yapan o listeden karşısındakini kontrol edecek. Bu arada yakınıma satılan pert aracı da geri vermiştik. Hep dediğim gibi, satın almak istediğiniz araçtan önce satana bakın.
Hakan abi haklısın lakin %90 galerici için iyi sözler söylemek mümkün mü durum aşikar. Sonuçta bu bir meslek ticaret gel gelelim ne bir galerici ne bir emlakcı alıp sattığı aramanın vergisini vermiyor ki müşteriye dürüst olsun. Gerçi devlet vergi kaçakçılığını önlemek için araçlar için 1 yılda 3 defa üzerine araç alım satım yapanlardan vergi alıyor densede , satıcı ya araç için araç sahibi adına satmak amaçlı vekalet alıyor yada küçük ölçekli al sat yapanlar ana baba yiğen vs üzerine al sat yapıyor.
bende aynı şekilde öğrendim aracımın km'sinin düşürüldüğünü adamı aradım bana da dediği "emsalleri ne kadaraydı ?sen nekadara aldın? ozaman 18 bine sol kasamı alınır" diye cevap verdi bende" seni dava ediyorum" dedim ve açtım 4 şubat tarihinde davamız var bakalım hayırlısı