Gönderen Konu: ani gaz vermelerde araba yığılıyo lütfen yardım  (Okunma sayısı 15264 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: ani gaz vermelerde araba yığılıyo lütfen yardım
« Yanıtla #20 : Kasım 26, 2008, 00:41:56 »
bencede servisten orijinal  enjektör temizleyici al 22ytl.
97 1.6xei gerektiğinde ferrari gibi,gerektiğinde varyemez :):) seni seviyorum toyota!!!

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 26, 2008, 00:41:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 26, 2008, 08:29:15 »
  Bencede servis ustalarını genelleme yapmamak lazım yererken. Benimde tartıştığım (keisnlikle haklıydım) servis ustaları ve satış danışmanları falanda oldu, bana çok yardımcı olan servis elemanlarıda. Bu udurm kişiden kişiye değişiyor her yerdeki gibi malesef. Bu konularda standart yakalanması için ise Halkla İlişkiler daha bilinçli olarak ele alınımp uygulanmalı bence.

Ultrasonla temizlemede var. Ama büyük ihtimal (eğer motorda başka sorun yok ise ve söylediğin gibi bakımları tam ise) yakıta Enjektör temizleyici eklemen ve arada yüksek devirlerde kullanman işe yarayabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 26, 2008, 17:53:41 »
pusat bey iddalıyım servisten daha iyi bilen ustam var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #23 : Kasım 26, 2008, 18:11:55 »
servisten daha iyi bilen bi usta gösterir misiniz bana?

istanbul güngörende mithat usta!!
motor profösörü..... TOYOTRONİC

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 29, 2008, 15:30:45 »
bence servis diye genellemesek daha iyi olur sonuçta olay ordaki ustanın tecrübesine ve bilgisine bağlı.. benim avcılar sonkardaki gittiğim ustaya usta demek diğer ustalara hakaret olur.. bu arada hiç benimle aynı sorunu yaşıyan vvt-i kullanıcısı yokmu yav. enjektör temizletme? corbon clean? yokmu?

var arkadaşım var . olmamı . yaklaşık 5-6 aydır sendeki sorunun aynısı bende de var. hatta yol bilgisayarındaki değerler bile düştü. normalde 8.5 l/100 km yakardı ortalama , şu anda 7.5l/100 km gösteriyor. ..araç lpg li. enjektör temizliği daha önce yaptırmıştım. 1 gün boyunca bir sıvının içinde beklettiler. düzeldi. ancak! dedim ya 5-6 ay önce araçta gaz bitti, ve benzine geçerken iyi bir yığıldı araba, sonra sorun aynen tekrarladı. şu anda öyle biniyorum.. yakında tekrar gideceğim servise. bi düzelme olursa paylaşırım. iyi günler
Allah’ın seçtiği kurtulmuş millet!
Güneşten başını göklere yükselt!
Avlanır, kim sana atarsa kement,
Ezel kuşatılmaz, çevrilmez ebed.....Şair

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 160000
  • Model Yılı: '07
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 29, 2008, 16:25:57 »
gürsel bey bu mithat usta güngörenin neresinde acaba? hakkı bey sizin aracınızın modeli neydi acaba sadece vvt-i larmı yapıo bunu merak ettim. ben würth marka bi enjektör temizleyicinin bu konuda süper olduğu duyumunu aldım üstelik yakıt tüketimini de düşürdüğü söyleniyo.. en kısa zamanda deniyicem sonucu forumda paylaşıcam sizlerle..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 29, 2008, 18:28:23 »
  Engin enjektör temizleyiciyi depoya kattığında depon dolu olsun ve sonra depodaki benzin çeyreğin altına inene kadarda benzin alma bence. Arada motor ideal çalışma sıcaklığına geldikten sonra yüksek devirleride zaman zaman kullan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 29, 2008, 19:31:09 »
sağolasın hakan abi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 29, 2008, 23:18:18 »
pusat bey iddalıyım servisten daha iyi bilen ustam var

kimseye kötü diyemeyiz ama biraz da makul düşünmek lazım. misal;
Toyota yakında hibrid motorlu Pruis modellerini sürecek piyasaya. Kullanılan teknolojiyi hayal bile edemezsin. Piyasadaki herhangi bi usta bu motordan, çalışmasından, olası bi arızasından ne anlar? Nasıl bi mantık yürütebilir?
 Peki bu aracı piyasaya sürmeden Toyota'nın eğitimini verdiği teknisyenler, servis ve satış danışmanlarından daha iyi kim bilebilir yukarıda saydıklarımı..?
 Herkes ekmeğini yiyecek elbette ki ben piyasadaki hiç bi ustaya iyi yada kötü diyemem ama servisteki eğitimli, kalifiye hatta nerdeyse Toyota'yla yatıp Toyota'yla kalkan adamlardan daha iyi bi usta tanıyorum dersen bence yanlış yaparsın...
 Ben Toyota Teknik Eğitim Programı mezunuyum. Tam 2 sene kurs gördüm ve de kurs sonunda yapacağım görev sadece teknisyenlikti.
 Düşün ki teknik servis mühendisleri ne eğitimler alıyor... Bazı markalarda yıllandıkça sertifikalar verilir. Toyota'da eğer bi sınavından 30 sene geçemesen 31. sene tekrar o sınava çağırırlar. Eğitim ve bilgiye o denli önem veriliyor yani demek istediğim.
 Elbette ki piyasada becerikli ustalar var. Çekirdekten yetişip işin ruhunu bilen insanlar var. ama bi yere kadar. çok değil 10 sene sonra özel servis diye bi şey kalmaz... ve emin olun bu duruma en çok üzülenlerden biri benim çümkü çok uzun yıllar çalıştım bi özel serviste...
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #29 : Kasım 30, 2008, 00:46:47 »
merhaba. aynı problemi bende 2 kez yaşadım serviste çok kolay çözdüler.zannedersem hava akışıyla ilgili bir problem. servise motor üzerinde gösterirseniz daha kolay çözülebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Kasım 30, 2008, 01:19:22 »
illaki ama servislerde neler oluyor birde ben kandi aracımdan bahsederek en iyi ustalardan birtanesi o dedim (bir gün bizde hibrit arac sahibi olursak servise gideriz söz ) peki madem toyotanın icinden gelen bir insansın ae101 in zeytinburnu derinderede 80 ytl iken ön fren balatası yenibosna sonkarda 103 ytl hani fiyatlar fix ti degismezdi daha niceleri ( biraz konu dısı oldu ama ) servisten aldıgım balata fransız malı buna ne gibi bir yorum yaparsınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Kasım 30, 2008, 11:02:39 »
 Benimde ae101'im var. bu araçlar için orijinal olarak 2 tip ön fren balataları mevcut. birisi daha ucuz ve diğerine göre nispeten kalitesiz olan optifit marka.
 anlaşılan size derindere optifitin fiyatını vermiş sonkar'da diğerini. hani herkes yedek parça fiyatlarından şikayetçi ya Toyota'da çözüm yoluna gitmeye çalışmış bu konuda.
 Ayrıca Fransız malı olan balata da Toyota logolu Toyota garantili balata. tutupda yan sanayi balata vermemiş size.
 ayrıca fiyatların fix olduğundan müsteri olun. ben iyi biliyorum ki oijinal parçalarda edirne bayiinden van bayiine kadar bütün fiyatlar aynı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Aralık 01, 2008, 01:40:48 »
bakın sırf balatada degil ama diger malzemelerinde iki cesiti varmıdır bilmiyorum cumartesi ön amortisörleri sordum yenibosna sonkar (202)ytl fiyat verdiler p tesi derindereye soracam aksam size yazarım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Aralık 01, 2008, 09:48:17 »
 bütün malzemelerde değil tabi ki. balatalar silecekler gibi bi kaç malzemede bu durum söz konusu... ben sanmıyorum ki başka yedek parçalarda fiyat konusunda farklı rakamlar duyacağınızı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Aralık 01, 2008, 11:45:08 »
hakkı bey sizin aracınızın modeli neydi acaba
2001 vvti 1.6 terra
Allah’ın seçtiği kurtulmuş millet!
Güneşten başını göklere yükselt!
Avlanır, kim sana atarsa kement,
Ezel kuşatılmaz, çevrilmez ebed.....Şair

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Aralık 03, 2008, 01:25:45 »
pusat bey ae101 arka helezonlarını bir sorun bakalım hem sonkara hemde derindereye bakalım hangi cevapları alacaksınız

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Aralık 03, 2008, 08:37:57 »

ikisine de sordum; 1.6 motor ise : 146 x2
                          1.3 motor ise : 170x2 ytl imiş.

siz ne kadar fiyat aldınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #37 : Aralık 03, 2008, 12:36:42 »
kardeşim 2001 1.4 vvit sahibiyim aynı sarunla bende karşıkarşıyayım seyir halinde sollama yapmaya korkuyorum tam ataga kalkıp gaza yükleniyorum araçta tık yok bagırıyor devir yükeliyor ama icraat yok bende devir 3000 den sonra problem çıkarıyor gösterdiğim ustalar bunu sorun degilmiş gibi anlatıyorlar ama çok rahatsız oluyorum nerdeyse aracımdan vaz geçme derecesine geldim carbon clen yaptırdım ama yalan çözüm bulursan banada haber ver

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Aralık 06, 2008, 15:37:17 »
arkadaşlar 2 gün önce wurth ün florya kavşağındaki mağazasına gittim.. bir adet enjektör temizleyici istedim.. aracımın km sini sordular 158 bin olduğunu söyledim o zaman bana 2 tane almam gerektiğini söylediler çünkü km si yüksek olduğundan dolayı zor açılacağını söylediler ve yüksek devirde kullanmamı söylediler.. aldım 2 adet attım birini yarımdan az depoya( böyle kullanmamı söylediler) çıktım arabayla dolaşmaya ilk 50 km de kendini göstermeye başladı. sonrasında arabayı çok devirli kullandım ama öyle böyle diil 7000 devirlere vurdurarak vites değiştirdim her şekilde kulllandım arabayı yüksek hızlara çıktım ani gaz verdim pati çektirdim.. sonra 40 liralık benzin daha alıp ikinciyi attım yine bu şekilde kullandım.. şu an sorunum yüzde 70 çözüldü ama hala istediğim gibi diil.. bukadar yüksek devirde kulandığım için araba benzini sömürdü 2 gündür yaktığım benzin 100 lirayı geçti.. 54 lira da iki adet enjektör temizleyiciye verdim.. yani olay bana çok pahalıya maloldu.. ama hala istediğim gibi diil. çok sinirlendim bu işe.. daha napıyım bosch servislerinde carbon clean yapıolarmış bide onu denicem 10 bin km sonra.. enjektörlerdeki pisliğin bukadar katılaşması mümkünmü anlamıyorum..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #39 : Aralık 10, 2008, 13:44:00 »
benzer bi sıkıntı eski arabamda vardı
90-100 le giderken araba stop ediyodu.citroen servisi bir çözüm bulamadı.herşeyini değiştirdiler bi de üstelik.kısaca ben arabayı satmak zorunda kaldım.