Gönderen Konu: E12 Corolla Fan Hızı ve Hararet ibresi (2 soru )  (Okunma sayısı 2285 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
E12 Corolla Fan Hızı ve Hararet ibresi (2 soru )
« : Ocak 04, 2015, 01:36:24 »
Arkadaşlar birçoğunuz bildiği gibi 2006 Corolla tera aracım var 87.500 km de servis bakımlı bir araç çok şükür 1 yılı aşkın bir süredir bir sıkıntı çıkarmadı şu an da sıkıntı olduğunu düşünmüyorum ama işte pimpirikliyim diyelim

soru  1 : Bugün fark ettiğim bir olay bugün işe gittim aracı parka çektim elektrikler olmadığı için kepenk açılmadı 1 saat kadar arabada oturdum her neyse arabada otururken Ankara nın sabah ayazı malum aracı çalıştırdım rölantide kaloriferi de 3 cü konuma aldım yaklaşık-10-15 dakika böyle çalıştı araç bir süre sonra aracın hararet ibresinin ortadan  biraz aşağı düştüğünü gördüm anlama veremedim 12-13 km yol geldim aracı park yerine geldiğimde hararet ortada ve motor gayet sıcak .Bu durum normal mi araç hareket etmediğinden kalorifer fanı motor suyunu soğumasına mı sebep oluyor mu .Yoksa farklı bir sorun aramalı mıyım.

soru 2: Daha önce 2005 sol hb kullanmış bir olarak aldım alalı bu havalandırmanın üfleme etkisini düşük buluyorum mesela 1 kademe varlığı ile yokluğu belli değil 2 eh işte 3-4 kendini hissettiriyor .Şimdi arıza olsa diyorum her kademe de üfleme basıncı artıyor .Fakat sanki diğer aracımda üfleme olayı daha güçlü idi yada bana öyle geliyor .Sedan tera kullanan diğer arkadaşlar durum nedir ha şunu deyim 1-2 kademlerde fan gürültüsü namına bir şey yok hatta aracın içi çok sıcak ve çok soğuk olduğunda 1-2 hayli iyi bile oluyor buda ayrı bir durum 
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Toyota Club Türkiye

E12 Corolla Fan Hızı ve Hararet ibresi (2 soru )
« : Ocak 04, 2015, 01:36:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
Ynt: E12 Corolla Fan Hızı ve Hararet ibresi (2 soru )
« Yanıtla #1 : Ocak 04, 2015, 08:40:02 »
Yücel kardeşim rolantide çalışırken hararet biraz düşer sebebi kalorifer açık olduğundan hemde motor yüke girmediğinden  sistemdeki sıcak hava tahliye olur içi sıcakken cam açma gibi benim araçta kaloriferi seyir halinde iken en sıcak konuma alınca ibre hafif aşağı iniyor normal bi durum sıkıntı yok fan hızı için birsey diyemem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 04, 2015, 08:51:28 »
İkinci sorunun cevabı polen filtresi olabilir. Önceki aracınızın polen filtresi şimdikine göre daha yeni olabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 04, 2015, 12:14:54 »
yücel abi 2. sorunuzu bende merak ettim bende polen filtresinden şüpheleniyorum daha önceleri üflediği havanın şiddetinden rahatsız olurdum şuan iyi üflemediğini düşünüyorum sizde yakın zamanda polen filtresi değiştirdiyseniz bir kontrol edin derim
2004 corolla sol

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 711 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 04, 2015, 12:22:16 »
motor rolantide okadar az ısınıyor ki kaput açıkken fan açması için yarım saat bekliyorum.

fan açınca 20 sn de hemen kapanıyor :)  bukadar az ısı üreten motor görmedim hayatımda :)

aynı şekilde eğer dışarısı soğuksa içerideki fanın verdiği sıcaklık motoru soğutmaya yetiyor. ben 91 , 96 , 02 model toyotalarda hep bu sorunla karşılaştım.  sorun denirse tabiki :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 04, 2015, 12:27:19 »
Polen filitresini yaklaşık 1500 km önce değiştirdim hemde kaliteli fikirde aldim ama değişen birşey olmadı hani çok sorunda değil 3_4 uncu kademeyi kullanıyorum gerçi suda var 1_2 kademe araba çok sıcak ve soğuk olduğu zaman düşük kademe aracın iç ısısını eşit tutmak için iyi oluyor

Mesaj Birleştirildi: Ocak 04, 2015, 12:30:01
Polen filitresini yaklaşık 1500 km önce değiştirdim hemde kaliteli fikirde aldim ama değişen birşey olmadı hani çok sorunda değil 3_4 uncu kademeyi kullanıyorum gerçi suda var 1_2 kademe araba çok sıcak ve soğuk olduğu zaman düşük kademe aracın iç ısısını eşit tutmak için iyi oluyor
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
  • 36 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 07, 2015, 13:20:02 »
Benimkinde birinci kademenin hızı yeterli gibi. Yani mesela birinci kademede havayı ön cama veriyorum. Bazen kapatıyorum hemen cam buharlanmaya başlıyor. Tekrar açıyorum ve buhar hemen gidiyor. Bir de benim üçüncü kademede çalıştırdığım çok çok nadirdir. Yazın araca bindiğimde eğer içerisi fırın gibi olmuşsa o zaman kısa bi süre aracın içi kendine gelene kadar üçüncü kademede klimayı çalıştırıyorum. Bir de bu sabah ön cam buz tutmuştu. Bir an önce erisin diye dördüncü kademede çalıştırdım :)
'93 W124 M111

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Şubat 17, 2015, 11:19:45 »
Konuyu tekrar hortlatayım

Arkadaşlar polen filtresi olayını ele aldım hafta sonu söktüm gayet temizdi hatta ufak çakmaklıktan çalışan süpürgem var onlar gene de şöyle bir aralarının tozunu aldım .Hatta torpido gözü sökülüyken fan kademelerini teker teker denedim her kademede fanın çalışma hızı artıyor bunda sıkıntı yok bütün hava kanallarını kapadım son hıza aldım eğer bir yerden kaçak varsa sağdan soldan hava gelir diye gene bir şey yok bilemedim .Ama bana az üfleme yapıyor gibi geliyor .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '17
  • 305 kere teşekkür etti
  • 312 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Şubat 17, 2015, 11:57:36 »
Yücel bey ;

Bendede 2008 corolla var manuel klimaların 1. ve 2. kademesi bana görede çok zayıf.Fakat 3 de yüksek geliyor.

Hatta bazen öyle anlar oluyorki 2 az 3 çok geliyor işte o zamanlar neden elegant almadım deyip kendime kızıyorum.Bundan sonra kesinlikle otomatik klimadan şaşmam :)

Tahminimce sıkıntı sadece 4 kademeden olmasından dolayı , golf5 aracım vardı o dijital klimaydı fakat fan kademesi toplamda 7 kademeydi.Şuandada auris2014 var onunkide djital ama elle ayarladığımda fan hızı 5 kademeliydi yanlış hatırlamıyorsam.Manuel klimadan illet etmeme sebep bu durum  :rofl:
Corolla 2017 1.6 Advance 1.6 MDS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Şubat 17, 2015, 12:37:11 »
Ben manuel klimadan memnunum bundan önceki aracım 2005 sol hb kasa idi onda otomatik klima  vardı ne bileyim manuel in kullanımı pratik ve gayet hızlı geliyor bana tamam dijital in bazı artıları yok değil ama kullanım pratikliği açısından kesinlikle manuel klima

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Şubat 17, 2015, 12:41:53 »
Ben manuel klimadan memnunum bundan önceki aracım 2005 sol hb kasa idi onda otomatik klima  vardı ne bileyim manuel in kullanımı pratik ve gayet hızlı geliyor bana tamam dijital in bazı artıları yok değil ama kullanım pratikliği açısından kesinlikle manuel klima

Otomatik klima sizin yerinize herşeyi düşündügünden aslında kullanımı daha kolay.

Uzun süre manuel klima kullanmış birisi olarak, artık arabamda otomatik klima arıyorum.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Şubat 17, 2015, 12:50:40 »
Ahmet abiye katılıyorum kolay olan otomatik klima , dereceyi ayarla ve auto tuşuna bas o kadar otomaik klima içeriyi sürekli ayarlanan derece tutar daha ne kadar büyük bir kolaylık olabilirki nereye ne kadar hava lazımsa o hava kanalından havayı yönlendiriyor  :)

Manuel ise tam bir işkence bence yazın 2 ye aldıgımda sıcak 3 aldıgımda soguk oluyor arası yok işte :( otomatik klimalı arabamda ise 21 dereceye getir ve autoya bas tamam  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Şubat 17, 2015, 14:20:13 »
Sürekli araç kullanmadığımız için heral de bana da manuel kolay geliyor ama dediğiniz mantıklı o auto olayını açıkçası ben bilmiyordum yeni öğrendim neyse bir sonraki aracımı alırken buna dikkat edeyim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 305 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Şubat 17, 2015, 14:48:03 »
Evet Yücel abi otomatik daha kolay adı üstünde otomatik

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • MEMLEKET KIRIKKALE
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '04
  • 15 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Şubat 17, 2015, 23:35:49 »
Sürekli araç kullanmadığımız için heral de bana da manuel kolay geliyor ama dediğiniz mantıklı o auto olayını açıkçası ben bilmiyordum yeni öğrendim neyse bir sonraki aracımı alırken buna dikkat edeyim .
abi önceki aracım manueldi 2004 corolla solu aldığımda dijital klima zor geldi ama sonra daha güzel olduğunu gördüm djital klima her şeyi kendi ayarlıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 19 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Şubat 18, 2015, 15:27:48 »
Ali bana da dijital öyle gelmişti çok kullanmayınca hatta dedim bu ne dedim sürekli tuşa basıyoruz arkadaş dedim .Ama auto tuşu olayına hiç girmedim .Neyse bundan sonraki aracımı alırken auto klimalı almaya özen göstereceğim