0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bios defaultt
Exit menüsündeki "Load setup defaults" u seçerek save dedin diymi,kapalı pc yi açtığında ses yokrestart dediğinde bipliyor öylemidoğrumu anladımAdvanced menüsündeki ayarlarla oynadıysan ondan da olabilir, kesin eminsin diymi default yapabildiğinden
Aynen öyle abi exıt menüsünden load setup yaptım save and exıt dedim çıktım....en önemli nokta bilgisayar açıkken yeniden başlat dediğimde ve biosa girdiğimde bu bipleme sesi oluyor bilgisayar tamamen kapalıyken ilk açılışta biosa girdiğimde bir sorun olmuyor ses mes yok? Çok ince bir detay var ama ne bilemedim....(advanced taki hiçbir ayarla oynamadım gerçi sebep o olsa ilk açılışta da biplemesi gerekirdi diye düşünüyorum yeniden başlatınca bir şeyler oluyor)
birden fazla ram varsa teker teker cıkarıp test edebilirmisinyoksa ama anakart gidici gibi geliyor bana
Bu çok ilginç bir durum.Normalde biosun çıkarttığı seslerin bir anlamı vardır.mesela 2 kısa 1 uzun bipleme ram arızasıdır gibi.Bunlarda bios markalarına göre değişiklik gösterir.Fakat ilk açılışta ses olmayıp sonradan olması bana soğutma veya ramin bir bölümünde arıza olduğunu düşündürüyor.Kullanmanızı etkilemiyor ise sorun yok.Ancak aşağıdaki durumlardan biri oluşuyorsa teknik servis görmelidir.1.Bilgisayarı kullanırken bir anda laptop tamamen kapanıyorsa.( soğutma veya aşırı kirlenme problemi )2.Uzun süre bilgisayar kullanımında mavi ekran hatası çıkıyorsa.( birçok nedeni vardır ama temiz yazılımda kronik ise ramin bir bölümünde arızaya işaret eder )3.Fan dengesi ve anormal çalışıyorsa.(yazılımsal/driver kaynaklı da olabilir ama eğer değilse, bazen basit bazen de kayda değer sorun demektir )Eğer bunlardan herhangi biri yoksa ya zamanla olacaktır, yada olunca tekrar bakarız.Hiçbir bios durduk yere biplemez.Can sıkıcı hale gelirse haber edin.Mesaj Birleştirildi: Ocak 06, 2015, 00:34:06Aynen.ilk imajda 2 slottada 2 gb ram takılı olduğunu görüyorum.Birer birer çıkarıp denemekte fayda var.Şöylede bir gerçek var ki, eğer ramin birinde arıza varsa çıkartman gerekir, o zaman 2 gb rama düşersin, 1 haftaya kalmaz yavaşlığa dayanamayıp diğer ramide sen kırarsın Ayrıca o 2gb ramin sıfırını bulmak hem çok zordur, hemde pahalıdır.
işlemci fanıdır o, sadece işlemciyi soğutur zaten normal laptoplarında başka biryerin soğutulmasına gerek yok, anakartın yanacak durumu olmuyor yanizaten kapatıyormuş kendisini bu korumadır aşırı ısındığında zarar görmemek için kapatır kendini işlemciram leri denedikten sonra anakart arızası büyük ihtimal heralde sanırım galibaaslında ramlerde ömür boyu garantilidir ama bundan faydalananı ne duydum ne gördüm:)bende ilk defa duydum demiştim ilk mesajımda:)donanımsal arızanın ilki sonu olmaz, anakart bu herşeyi yaparhaberleşiriz
garanti de gitti:) bu kaç senelik yahu bi 4 senesi var gibiiyi haber ramler ddr3 müş gözün aydın 60tl civarıevet ekran kartın varmış orayıda soğutur, ama o da aşırı ısınınca kapatır kendinifan dan dolayı hiçbir arıza vermez cihazlar kapatır vs anca
Bilgisayarın fişini çek, batarya yı çıkart, sonra açma kapama düğmesine 7-8 kere bas, sonra bataryayı tak fişi tak bir daha aç bakalım ne olacak