Gönderen Konu: Bilgisayardan anlayan arkadaş varmı?  (Okunma sayısı 2710 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Bilgisayardan anlayan arkadaş varmı?
« : Ocak 03, 2015, 21:48:26 »
Arkadaşlar benim laptopta (samsung ) bilgisayarı yeniden başlattığımda  Windows 7 ve memory diagnostic test şeklinde iki seçenek çıkıyordu... internette bu seçenekleri kapatıp bilg. direkt başlatmak için biosa girip advanced seçeneğinden quick boot seçeneğini enabled olarak ayarlayın denilmiş bende f2 yaparak biosa girdim ama kesintisiz dalgalı bir bip sesi geliyor biostan... üstelik advanced seçeneğinde bahsedilen kısımda yok ne yapabilirim bu konularda...Normalde bilg. çalışmasında bir sorun yok ama biosun bir sıkıntısı olduğu belli...şimdiden teşekkürler

Mesaj Birleştirildi: Ocak 03, 2015, 22:38:02
güncell

Toyota Club Türkiye

Bilgisayardan anlayan arkadaş varmı?
« : Ocak 03, 2015, 21:48:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 43000
  • Model Yılı: '10
  • 67 kere teşekkür etti
  • 186 kere teşekkür edildi
Ynt: Bilgisayardan anlayan arkadaş varmı?
« Yanıtla #1 : Ocak 03, 2015, 22:45:57 »
Eğer bu sorun boot sıralamasından kaynaklanıyorsa;
Boot sırasını değiştirmeniz gerekiyor. Boot sıralamasında HDD ilk sıradaysa harddiskten önyükleme yapar her yeniden başlattığınızda. Boot sıralamasında HDD'yi 2.sıraya; Cd-rom'u 1.sıraya alırsanız Cd olmadığı durumlarda daha hızlı açılacaktır. Bios açılmıyorsa bios pilini çıkarıp takmayı deneyin. Olmuyorsa bios güncelleyin. Güncelleme işleminin nasıl yapıldığını forumlarda vs. bulabilrsiniz.

Ama diagnostic test bildiğim kadarıyla ram testi. Belki hdd hata denetleme gibi birşey de olabilir. Hata denetleme görevi yapılırken yarıda kesilmiş olabilir veya işletim sistemi yüklü olan bölümde denetleme yapamayacağı için bilgisayar açılışına zamanlanmış da olabilir. Muhtemelen bu yüzden öyle bir seçenek çıkar. Diagnostic testi yaptığınız halde mi çıkıyor bu seçenek?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: '20
  • 252 kere teşekkür etti
  • 709 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 03, 2015, 23:24:17 »
memory diagnoz disk önyüklemesinden sonra yapılan birşey. yani bios tarafı ile ilgisi yok. sadece ekrana yükleme logosu gelmeden yaptığı için bios sanmış olabilirsiniz.

windows da başlat altında arama yerine "msconfig" yazın.

çıkan pencerede önyükleme sekmesine tıklayın.

kutucukların seçili olmadığına emin olun.

gelişmiş seçeneklerde hata ayıklamanın seçili olmadığına emin olun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • aynı sözlerle farklı
    • web, network, donanım ve sistem
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 187000
  • Model Yılı: '03
  • 35 kere teşekkür etti
  • 53 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 04, 2015, 00:13:17 »
normalde bu şekilde iki seçenek olmamalı ilk defa duyuyorum
ayrıca biostaki uzun bip sesinide ilk defa duyuyorum, quick boot un hızlandıracagı 2sn bile değil cd-rom/dvd-rom da işletim sistemi medyası yoksa direk es geçer diske bakar açılır

1 advanced seçeneği yok derken biosa girebiliyorsunuz sanırım? biosa girin "load default" yapın, üstte en son menüdedir, kaydedin ve çıkın sorun çözüldüyse fazla kurcalamayın
2 sorun çözülmediyse.. memory diagnostic test ram sayma işlemidir bunu yapar veya yapmaz zaten hızlıca bitirir, sizde burada takılımı kalıyordu? tam olarak asıl sorun nedir
3 laptopı açın sistemde memory diagnostic testi elle başlatın, "C:\Windows\system32\MdSched.exe" copy diyip başlattaki search box a paste diyerek açabilirsiniz, restart isteyecektir ok diyin,

...sorun devam ediyormu?
sanma ki dert sadece sende var sendeki derdi nimet sayanlar da var,
derdimi dinledim derdimden iğrendim, onun derdini gördüm, derdime imrendim..
ömür dediğin üç gündür, dün geldi geçti, yarın meçhuldür, o halde ömür dediğin bir gündür, o da bugun dür...
Today Tomorrow Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 04, 2015, 18:19:54 »
Arkadaşlar cevabınız için teşekkürler anıl hocamın dediği gibi sanırım bu sorunun işin bios kısmıyla alakası yok çünkü sistem geri yüklemeden sorunsuz bir noktaya sistemi geri yükledim ve artık açılılşta ram testi vs.. sormuyor

Daha sonra bıosa girip bakayım dedim o ses hala varmı diye farkettim ki bilgisayarı açtıktan sonra yeniden başlat dediğimde bu uzun dalgalı bip sesi geliyor ama bilgisayarı kapatıp ilk açılışta biosa girdiğimde sesten eser yok tabi bu durum laptopun çalışmasını falan engellemiyor windowsta bir sorun falan yok ama merak ettim neden yeniden başlat denilince ses geliyor bilen varmı acaba? (bu arada gelen sesi kaydettim nasıl bir şey olduğunu merak eden varsa mailini yazsın hemen göndereyim...teşekkürler...)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • aynı sözlerle farklı
  • 35 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Ocak 04, 2015, 21:04:01 »
bios defaultt
ömür dediğin üç gündür, dün geldi geçti, yarın meçhuldür, o halde ömür dediğin bir gündür, o da bugun dür...
Today Tomorrow Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 04, 2015, 22:26:07 »
bios defaultt

Murat hocam biosa girip load default seçeneğine tıkladım save yaptım ama değişen bir şey olmadı yeniden başlat dediğimde ses var sıfırdan başlatıp girdiğimde ses yok :)) bunlarda biosumun ekran görüntüsü yanlış bir kısımdan default yapmadım umarım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • aynı sözlerle farklı
  • 35 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Ocak 04, 2015, 23:57:57 »
Exit menüsündeki "Load setup defaults" u seçerek save dedin diymi,

kapalı pc yi açtığında ses yok
restart dediğinde bipliyor öylemi

doğrumu anladım

Advanced menüsündeki ayarlarla oynadıysan ondan da olabilir, kesin eminsin  diymi default yapabildiğinden
Today Tomorrow Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 05, 2015, 23:09:36 »
Exit menüsündeki "Load setup defaults" u seçerek save dedin diymi,

kapalı pc yi açtığında ses yok
restart dediğinde bipliyor öylemi

doğrumu anladım

Advanced menüsündeki ayarlarla oynadıysan ondan da olabilir, kesin eminsin  diymi default yapabildiğinden

Aynen öyle abi exıt menüsünden load setup yaptım save and exıt dedim çıktım....en önemli nokta bilgisayar açıkken yeniden başlat dediğimde ve biosa girdiğimde bu bipleme sesi oluyor bilgisayar tamamen kapalıyken ilk açılışta  biosa girdiğimde bir sorun olmuyor ses mes yok? Çok ince bir detay var ama ne bilemedim....(advanced taki hiçbir ayarla oynamadım gerçi sebep o olsa ilk açılışta da biplemesi gerekirdi diye düşünüyorum yeniden başlatınca bir şeyler oluyor)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • aynı sözlerle farklı
  • 35 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 05, 2015, 23:35:32 »
birden fazla ram varsa teker teker cıkarıp test edebilirmisin

yoksa ama anakart gidici gibi geliyor bana
Today Tomorrow Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 30000
  • Model Yılı: '12
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 06, 2015, 00:30:32 »
Aynen öyle abi exıt menüsünden load setup yaptım save and exıt dedim çıktım....en önemli nokta bilgisayar açıkken yeniden başlat dediğimde ve biosa girdiğimde bu bipleme sesi oluyor bilgisayar tamamen kapalıyken ilk açılışta  biosa girdiğimde bir sorun olmuyor ses mes yok? Çok ince bir detay var ama ne bilemedim....(advanced taki hiçbir ayarla oynamadım gerçi sebep o olsa ilk açılışta da biplemesi gerekirdi diye düşünüyorum yeniden başlatınca bir şeyler oluyor)

Bu çok ilginç bir durum.Normalde biosun çıkarttığı seslerin bir anlamı vardır.mesela 2 kısa 1 uzun bipleme ram arızasıdır gibi.Bunlarda bios markalarına göre değişiklik gösterir.

Fakat ilk açılışta ses olmayıp sonradan olması bana soğutma veya ramin bir bölümünde arıza olduğunu düşündürüyor.

Kullanmanızı etkilemiyor ise sorun yok.

Ancak aşağıdaki durumlardan biri oluşuyorsa teknik servis görmelidir.

1.Bilgisayarı kullanırken bir anda laptop tamamen kapanıyorsa.( soğutma veya aşırı kirlenme problemi )
2.Uzun süre bilgisayar kullanımında mavi ekran hatası çıkıyorsa.( birçok nedeni vardır ama temiz yazılımda kronik ise ramin bir bölümünde arızaya işaret eder )
3.Fan dengesi ve anormal çalışıyorsa.(yazılımsal/driver kaynaklı da olabilir ama eğer değilse, bazen basit bazen de kayda değer sorun demektir )

Eğer bunlardan herhangi biri yoksa ya zamanla olacaktır, yada olunca tekrar bakarız.Hiçbir bios durduk yere biplemez.

Can sıkıcı hale gelirse haber edin.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 06, 2015, 00:34:06

Aynen.ilk imajda 2 slottada 2 gb ram takılı olduğunu görüyorum.Birer birer çıkarıp denemekte fayda var.

Şöylede bir gerçek var ki, eğer ramin birinde arıza varsa çıkartman gerekir, o zaman 2 gb rama düşersin, 1 haftaya kalmaz yavaşlığa dayanamayıp diğer ramide sen kırarsın :) Ayrıca o 2gb ramin sıfırını bulmak hem çok zordur, hemde pahalıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • aynı sözlerle farklı
  • 35 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 06, 2015, 00:39:18 »
e hiçbiri:)
tek sorun restartta bipleme olayı diyor yahu arkadaş
valla ramlerden sonra garantisi bitmediyse kucakla servisine git derim en son

bulunur ya ddr3 tür ramler, olsun alırsın bi ddr3 4gb ram 6 eder durmaz koşarsın ama önce garanti;)
Today Tomorrow Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 06, 2015, 00:45:39 »

üstat sanırım laptopun üzerinde kendi ram leri var iki tane 2 gb lık (yani sonradan ekleme yapılmadı) birde memory diagnostic test ve memtest le taradım bir sorun gözükmüyor ama uygun bir zamanda bilgisayarı açar dediğiniz gibi denerim...Bu arada bilgisayarı açmak deyince aklıma kaldı bundan bikaç hafta önce bilgisayar aşırı ısınmadan dolayı sürekli kapanırdı mavi ekran hatası verirdi bende açtım içini fana bir baktım en son servis yeni fan takmış ama fanın güç kablosunu takmamıştı bende o kabloyu yerine taktım ve bilgisayar bi daha iç kapanmadı ve mavi ekran hatası vermedi bahsettiğim sorun ile alakası varmıdır bu olayın bilmiyorum acaba o süre zarfında ankart yanmış mıdır yada bu sorun daha bu işlemlerden öncede varmıydı bilmiyorum tamamen tesadüfen keşfettiğim bir sorun bu :)

Mesaj Birleştirildi: Ocak 06, 2015, 00:49:45
Bu çok ilginç bir durum.Normalde biosun çıkarttığı seslerin bir anlamı vardır.mesela 2 kısa 1 uzun bipleme ram arızasıdır gibi.Bunlarda bios markalarına göre değişiklik gösterir.

Fakat ilk açılışta ses olmayıp sonradan olması bana soğutma veya ramin bir bölümünde arıza olduğunu düşündürüyor.

Kullanmanızı etkilemiyor ise sorun yok.

Ancak aşağıdaki durumlardan biri oluşuyorsa teknik servis görmelidir.

1.Bilgisayarı kullanırken bir anda laptop tamamen kapanıyorsa.( soğutma veya aşırı kirlenme problemi )
2.Uzun süre bilgisayar kullanımında mavi ekran hatası çıkıyorsa.( birçok nedeni vardır ama temiz yazılımda kronik ise ramin bir bölümünde arızaya işaret eder )
3.Fan dengesi ve anormal çalışıyorsa.(yazılımsal/driver kaynaklı da olabilir ama eğer değilse, bazen basit bazen de kayda değer sorun demektir )

Eğer bunlardan herhangi biri yoksa ya zamanla olacaktır, yada olunca tekrar bakarız.Hiçbir bios durduk yere biplemez.

Can sıkıcı hale gelirse haber edin.

Mesaj Birleştirildi: Ocak 06, 2015, 00:34:06
Aynen.ilk imajda 2 slottada 2 gb ram takılı olduğunu görüyorum.Birer birer çıkarıp denemekte fayda var.

Şöylede bir gerçek var ki, eğer ramin birinde arıza varsa çıkartman gerekir, o zaman 2 gb rama düşersin, 1 haftaya kalmaz yavaşlığa dayanamayıp diğer ramide sen kırarsın :) Ayrıca o 2gb ramin sıfırını bulmak hem çok zordur, hemde pahalıdır.

Ahmet abi dediğim gibi soğutma meselesiyle ilgili yukarda murat abiye yazdığım olay olmuştu bu durumdan ne çıkarırsınız acaba? ben şahsen o ısınma mavi ekran vs. hatalarından ötürü anakartın uçtuğunu düşünüyorum ama bir yandanda anakart hasarlıysa bilgisayar bu kadar sorunsuz ve stabil çalışırmıydı?  tam yılan hikayesi :) İstanbul da bir servise bu durumu yazdım hayatımda ilk defa böyle bir hatayla karşılaştım dedi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • aynı sözlerle farklı
  • 35 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Ocak 06, 2015, 00:51:57 »
işlemci fanıdır o, sadece işlemciyi soğutur zaten normal laptoplarında başka biryerin soğutulmasına gerek yok, anakartın yanacak durumu olmuyor yani
zaten kapatıyormuş kendisini bu korumadır aşırı ısındığında zarar görmemek için kapatır kendini işlemci

ram leri denedikten sonra anakart arızası büyük ihtimal heralde sanırım galiba
aslında ramlerde ömür boyu garantilidir ama bundan faydalananı ne duydum ne gördüm:)

bende ilk defa duydum demiştim ilk mesajımda:)
donanımsal arızanın ilki sonu olmaz, anakart bu herşeyi yapar
haberleşiriz
Today Tomorrow Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 06, 2015, 00:59:47 »
Bilgisayarın içini açtığımda resmini çekmiştim baktım telefonumda kalmış onuda göndereyim :)

Mesaj Birleştirildi: Ocak 06, 2015, 01:01:59
işlemci fanıdır o, sadece işlemciyi soğutur zaten normal laptoplarında başka biryerin soğutulmasına gerek yok, anakartın yanacak durumu olmuyor yani
zaten kapatıyormuş kendisini bu korumadır aşırı ısındığında zarar görmemek için kapatır kendini işlemci

ram leri denedikten sonra anakart arızası büyük ihtimal heralde sanırım galiba
aslında ramlerde ömür boyu garantilidir ama bundan faydalananı ne duydum ne gördüm:)

bende ilk defa duydum demiştim ilk mesajımda:)
donanımsal arızanın ilki sonu olmaz, anakart bu herşeyi yapar
haberleşiriz

Tamam ab gelişmelerden haberdar ederim bu arada fan işlemci dışında ekran kartınıda soğut muyor mu çünkü tekrar baktım o bakır çubuklar hem işlemcinin üzerinden geçiyor hemde ekran kartının....gerçi cihazın garantisi bitmiş ne olursa  artık elimde patlayacak :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • aynı sözlerle farklı
  • 35 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ocak 06, 2015, 01:03:11 »
garanti de gitti:) bu kaç senelik yahu bi 4 senesi var gibi

iyi haber ramler ddr3 müş gözün aydın 60tl civarı

evet ekran kartın varmış orayıda soğutur, ama o da aşırı ısınınca kapatır kendini
fan dan dolayı hiçbir arıza vermez cihazlar kapatır vs anca
Today Tomorrow Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 06, 2015, 23:47:56 »
garanti de gitti:) bu kaç senelik yahu bi 4 senesi var gibi

iyi haber ramler ddr3 müş gözün aydın 60tl civarı

evet ekran kartın varmış orayıda soğutur, ama o da aşırı ısınınca kapatır kendini
fan dan dolayı hiçbir arıza vermez cihazlar kapatır vs anca

Murat abi az önce ram leri sırayla çıkarıp denedim değişen bişey yok restart yapınca bipleme aynen devam ediyor....samsung q530 un bios güncellemesi olsa son kez onuda deneyeceğim ama bulamadım.... dilde olmadığı için anlayamadım yabancı sitelerde varmı yokmu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 06, 2015, 23:56:47 »
Bilgisayarın fişini çek, batarya yı çıkart, sonra açma kapama düğmesine 7-8 kere bas, sonra bataryayı tak fişi tak bir daha aç bakalım ne olacak  :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ocak 07, 2015, 00:13:30 »
Bilgisayarın fişini çek, batarya yı çıkart, sonra açma kapama düğmesine 7-8 kere bas, sonra bataryayı tak fişi tak bir daha aç bakalım ne olacak  :tamam:
hemen deniyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • aynı sözlerle farklı
  • 35 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Ocak 07, 2015, 00:20:00 »
adaş çok iyi düşündün ama laptopın alt kapağını açıp fana baktığında bunu yapmıştı zaten, gerek yok aslında tekrar yapmana sen bilirsin

buda bazen çözüm oluyor pili söküp şarj dan çekip anakattaki elektriği start düğmesine basarak tamamen bitiriyorsun
bu kilitlenen USB portlarında işe yarar genelde
Today Tomorrow Toyota