0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Eski arabam 1998 Wv Polo ile aynı sorunu yaşadım. Araba ısındığında bobin ateşlemeyi kesiyor araba stop ediyordu. Her zaman yapmıyordu bobini değiştirdikten sonra sorun kalmadı.Aynı sorun olabilir mi?
merhaba arkadaşlar ...arabanın ateşleme sistemini tetikleyen ae92 de bir röle var mı ? bir sorunum var. motoru soğukken çok rahat çalıştırıyorum. ancak ısınıp kapattıktan sonra yani tekrar yarım saat kadar soğuduktan sonra gün içinde motoru çalıştıramıyorum. marş motoru olabildiğince hızlı dönüyor. aküm motoru devirli çalıştırıyor. gaz geliyor . ama ateşleme yok. yani bujide elektrik yok .neredeyse akü bitinceye kadar aralıklarla bassam bile çalışmıyor. benzin veya gaz farkı yok. ateşlemenin kesildiğini ve çalışmayacağını göstergedeki devir ibresinden anlıyorum. çünkü ateşleme varsa devir ibresi hareketleniyor. ve işin ilginç tarafı 2. vitesde vurdurunca çalışıyor. akünün durumu dolu veya boş olması fark etmiyor. arkadaşlar , geçen aynı sorun olduğunda yine çalışmayacak gözü ile bakarken çıt diye bir ses duydum. ondan sonra rahatlıkla çalıştı. bu ses gösterge paneli arkasından bir yerden geldi. ancak tam yerini veya kaput altında olup olmadığını anlayamadım. yani bir elektrik sorunum var.tüm röleleri kontrol ettim. bobin ve akü bağlantılarını hep yeniledim. elektrikçiye gittim. ama bazen yaptığı için usta yanında yapmadı. kesin bir şey diyemediler. yardım istiyorum.benim aracımda krang sensörü var mı ? şanzımana takılı bir sensör var. tam olarak şanzıman içine denk gelecek yere ve üste takılmış . bunun kablosunu sökmek ateşlemeyi geri getirmiyor. sizce marş yaparken ateşleme nereden açılır ? yada sorun hakkında yorumaları alabilirmiyim ? uzun oldu , ancak anlattım. ilginize teşekkürler.
kömürlere baktırdınmı ?
ilk hareketi marş motoru veriyor ateşleme sistemine diye biliyorum, acaba yanlışmı biliyorum diye düşünmekteyim şu an.
6 ay kadar önce aldığım bobin arızalı.bugün araba hiç çalışmadı. bende eski bobini taktım. sorun çözüldü. orjinal almak lazım demekki. demekki sıcakken elektrik kesiliyorsa bobin bozuluyor demekmiş. yolda bile bırakabilir.
Orjinal bobin de epey para almasan olmuyor işte yurtdışı getirtsen cok mu beklemiş olursun anıl malum 1 ay eski bobin iş görmez mi..