0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
iyi günler benim sorum rüzgar ile değil ancak arkadaşın fitillerin içine hortum koydum lafı dikkatimi çekti. benim aurisim var ve badallardan geçetrkrn sol kapıdan sallantı sesi duyyorum servis normal diyor acaba hortum koysam bir kasma meydana getirip sallantıyı keser mi.? hortumun ölçüsü ve nasıl sokacağımı anlatabilir misiniz? teşekkürler.
Anıl kardeşimin arabasına binme şansıma vakıf oldum. Erbab sesi susturmuş:-)))) ciddi çok sessiz rüzgarı da kovarsa in cin top oynar arabada:-)))))
Bizim seninle modifiye dükkanı açıp, izolasyon işine yoğunlaşmamız lazım abi."Peşin satan" gibi köşeyi döneriz valla.
o kısmı sökemem ama denerim. şimdi içeride motor ve yol sesi yok sadece rüzgar sesi var. çok rahatsız ediyor. asıl sormak istediğim aerodinami. acaba arabanın burnuna rüzgarı kesecek birşey yapsam neler olur ?
Anıl bey Lastikleriniz ne marka?
Anıl Bey, türbülanslı hava istenen bir şeydir, aracın üstündeki direnç kuvvetleri azaltır. Arkaya konulan spoilerların amacı da aracın arkasında türbülanslı havanın oluşmasını sağlayarak çeken vakum kuvvetinin minimuma indirilmesidir. Aynı zamanda araçların önüne de spoylerlar konulmaktadır. Yakıt ekonomisine olumlu katkısı olur. Fakat türbülanslı hava ses demektir. Aracın önündeki silecekler, aynalar hep ses kaynakları. Yine de bir denemek lazım
lastiklerin 4 ü michelin. 175 70 13 . ancak jantlarım orjinal değil. sanırım alaşımlı jantlardan. ofset falan yok. genişliği fazla değil. jantın araları açık. hava direnci yaratırlar mı acaba bilemedim. Mesaj Birleştirildi: Ocak 04, 2015, 19:54:08bana bi yardım edermisiniz ? türbülansı azaltıp havanın aracın üzerinden akmasını istiyorum. malzeme sıkıntısı yok. kaput veya tavana parça yereştirebilirim. rüzgar tüneli videolarını izlerim, yeni arabalarda silecekler boşluk içinde. ayrıca havayı yönlendiren kanalları var. işin aslı ben elimle evdeki köpükten bir kanat yaptım. bunu aracın burnuna taktım. ön camdaki sesi kesti. kapılardaki rüzgar tabiki kesilmedi. şimdi düşünüyorum da bizim opelde tampon altındaki iki çıkıntı ne çok işe yarıyormuş...
50 60 gibi hızlarda bir araba rüzgar sesi alır mı arkadaşlar pazar çalışması yaptım. araya kağıt koyup kapıyı kapattım. kağıdı çekmek imkansız yırtılıyor. yani fitil basıyor. ama hala rüzgar sesi var. ikinci fitili koymaya karar verdim. gazanız mübarek olsun