D4-D motorlarda bilindiği üzere EGR mevcut.
Detaylı anlatımı geçiyorum..
Siz devir yükseliyor dediğiniz anda aslında aracınızın içini ısıtıyorsunuz ve motordaki sıcak suyun ısısı düşünce EGR devreye giriyor ve etkili şekilde hem kaloriferiniz ısıtmaya devam ediyor hemde minimum yakıt sarfiyatı/maksimum çevre temizliği sağlanmış oluyor.
Sorun yok.
Kaloriferinizi kullanmazsanız devir artışı olmayacaktır.
Test: Devir arttığında sadece kalorifer düğmesini soğuğa alınız, devir 800 olacaktır.
selam Tekin bey, ben kaloriferi kullanmadığım halde motor devri 1000 oluyor. Araç rolantideyken, hiç bir şey çalışmıyor ( kalorifer, klima dahil) , direksiyonu bile çevirmiyorum. Bu halde devir yüksek çalışıyor bazen. Bu olay yaklaşık 2 haftadır oluyor.
Yeni D4-D motorlar Euro 5 yani DPF var, sistem kendini temizlerken rölantinin biraz yükselmesi normaldir.
Re-jenerasyon ışığı yanarsa o zaman onun anlamı şu olur; "Bu kez fazla doldum uyarı ışığı sönene kadar motoru stop etme."
Sisteminiz normal görünüyor.
Yeni D4-D motorlar Euro 5 yani DPF var, sistem kendini temizlerken rölantinin biraz yükselmesi normaldir.
Re-jenerasyon ışığı yanarsa o zaman onun anlamı şu olur; "Bu kez fazla doldum uyarı ışığı sönene kadar motoru stop etme."
Sisteminiz normal görünüyor.
Tekin Bey, çok teşekkür ederim .
sistem normal.egr dpf ve diğer bileşenlere ocak ayınıda ekleyin.yani soğuk hava.normal bir durum...
benim aracımda da böyle bir durum vardı ecu güncellemesi yaptım şu an yapmıyor
benim aracımda da böyle bir durum vardı ecu güncellemesi yaptım şu an yapmıyor
ecu güncellemesinden sonra hiç olmadığından emin misin?
benim araçtada var ilk çalıştırmada 800 den 1000 e çıktıktan 1-2 dk sonra tekrar 800 e geliyor.
henüz ecu güncelletmedim. 30000 bakımını bekliyorum.
ben benzinlilerde de aynı durum olduğundan motor ısıtmaya bağlamıştım.
evet ecu güncellemeesinden sonra yine yaptı belkide tekin beyin dediği gibi dpf temizlik yapıyor ve bununda 1000 devirde iken yapııyor her zmana olmuyor sıkınıtı yoksa sıkıntı yok:)
1000 devide çalışınca dizel dsg li passat gibi çalışıyor çok atak bir bekleme rolantisi
Dpf bazen 100 bazen 200 km de bir temizlik yapar bunun sabit bir kmsi yok. Kullanım tarzı ve şartları km yi belirler. Motor devrinin rölantide 1000 de sabit kalması ve yakıt tüketimi artışı bize temizlik yapılıyor der.
Aslında forumda bu işin erbabı olan dostlarımız euro5 ve euro6 motorları bize tanitsalar çok güzel olur
euro5=tasarruflu oldukça tasarruflu bir motorlar bir sürü sıkıntı
euro6=daha da tasarruflu daha az doğayı kirleten bir dünya sorun çıkaran motorlar.ama avrupa birliği yüzünden mecbur.
euro3=common rail sistem entegre edildi..
euro4=egr eklendi
euro5=egr+dbf(dizel partikül filtresi eklendi)
euro6=henüz görmedik ama start stop daha yüksek basınçlı enjektörlerle daha verimli yanma daha az co
Opellerde partükül filitresi temizlik işlemi gerçekleştiği esnada arka cam rezistansı devreye giriyor.(Kitapçıktada belirtilmiş) Toyotada bir işaret belirti mevcut değilmi.
Cam rezistansi ile dpfnin ne alakası varmış ?
Cam rezistansi ile dpfnin ne alakası varmış ?
Valla açıklama yapmamışlar. Kullanıcılar arıza var sanmasın diye kitapçıkta belirtmişler.
Ayrıca yol bilgisayarında uyarı yazısı çıkıyor.