Gönderen Konu: Sonunda Mondeo TDCI :) ST GÖSTERGELER TAKILDI Syf.9  (Okunma sayısı 33876 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 600000
  • Model Yılı: '04
  • 161 kere teşekkür etti
  • 130 kere teşekkür edildi
Ynt: Sonunda Mondeo TDCI :)
« Yanıtla #60 : Ocak 14, 2015, 22:18:50 »
alper hatırlarsan önceki aracını satıp bunu almanın özellikle bir sebebi varmı diye sormuştum yanlış anlama ama işte tamda bu yüzden bu aracı almanın özellikle bir nedeni varmı diye sordum 200 bini devirmiş bir dizel ve ford niye ve ford dedim bu kendi görüşüm tabi
amcamın 2006 model focusu vardı 3 yaşındayken aldı araç ankara aracıydı tabir yerindeyse bebek gibi bir araçtı bir müddet kullandı ufak ufak arızalar verdi neyse normaldik dedik sonrasını anlatsam anlatsam bitmez neyse sattı araç geri geldi bir okadar daha masraf sonra tekrar satııldı abartısız söylüyorum toplamında 15 bin masraf yaptı desem abartmış olmam km olrakta o aldığında 40 bin küsürlerdeydi sattığında 115 bin gibi bir kmde idi iki kez motor indi turbo gitti enjeksiyonlar vs vs ne hikmetse her yıl arka sağ lastiği patlardı :D gitmedik usta servis bırakmadı ama çözemedi ha desen arabamı değildi maşallahı vardı asfalta bir düştümü tozunu kimse göremiyordu bir okadarda yere yapışırdı canavardı az yakardı ama o araç bizde öyle bir izlenim bıraktı ki bir daha ford mu tövbee amcam 35 yıldır şöför acemi de değil ama o araç öyleydi işte o gün bugündür yüksek kmli dizel hep gözümde farklıdır. Bak benimde aracım vasattı vasatı bırak hurdaydı resmen ben 7 bin küsür vurdum fakat değiştirdiklerimi ve aracın kaç binde olduğunu açtığım konuda belirtmiştim bu benim kendi görüşüm
kesinlikle aracınızı kötülemek falan değil niyetim sadece bu ford macerasını anlatmak istedim benim görüşüm her zaman aracınızı seviyorsanız eğer yapın ve binin derim umarım sorununuz çözülür
2004 corolla sol

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ocak 14, 2015, 22:18:50 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Ocak 14, 2015, 23:28:21 »
Baya hüsran dolu zamanlar gecirmissiniz,üzüldüm.. Geçmiş olsun..
Bu is birazda şans isi oda ya bende yok ya da çok ince eleyip sık dokudugumdan kaynaklanıyor,öyle insanlar var ki cevremde hic acimayip habire aracını sıkıstıran haldir huldur kullanan ne hikmetse bakımdan bakıma hatta onada geciktirerek giderler lakin ne hikmetse hiçte başları agrimaz.. :(
Önceliğim dizel bir araçtı ya güvenlik ve konfordan feragat edip accent linea tarzı modelli araçlara bakicaktim,ya da belirli bir sınıfı olan güvenli rahat bir araca bakicaktim is boyle olduğu için ya mondeo ya da muadili passat bakicaktim,fakat passatlarin 98-2000 modellerine km olarak daha yuksek kasa bakımından daha hasat araçlara modelli mondeolar gelince tercihi bu doğrultuda yaptık..aslında çokta araştırdım öyle bariz hastalıklı olan modeller değiller sadece dedim ya sans isi birazda bizim acelemizin vermiş olduğu husrani yaşıyoruz inanın düzgün araba bulamamaktan yoruldum kasası temiz trameri temiz modelli araçlarla kmsini karsilastirdigimda gayet normal olusunu göz önüne alarak aldım..kismetse uzun sure binmeyi düşünüyoruz..
Gönül tabiki de dizel bi avensis isterdi ama malum butcenin önüne gecemedik..hayırlısı diyelim..
İyi dilekleriniz için teşekkürler :)
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Ocak 14, 2015, 23:35:13 »
Alpercim. Benim de Ford Taunus 1.6 GT BMW göğüslü aracım vardı. Sürekli sorun verirdi. Sanayideki ustalara sağılmaktan bıkmıştım. Üstüne üstlük babam o araçla kaza yaptı. Motor indi. Gecelerce motoru yapmak için sanayidekilerle ahbap olmuştum. Motoru yapıyorduk. Çalıştırıyorduk. Tık ne oldu? Yağ pompası patlar. Sanayiye git. Parça ya bulunmaz ya da çok pahalı...

Neyse daha fazla yazmayayım. Şu anki aracımı 5 yıldır kullanıyorum. Şeytan kulağına gaz tuz devam et :D
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #63 : Ocak 15, 2015, 21:26:15 »
Bende üç tane tane taunus değiştim Müjdat abi o sıkıntılar normal eski araba Tofaş deseniz oda ayni çok elimden geçti eski dedin mi hep ayni malesef..
Çalıştırmada bir sıkıntı çıkartmadı bugün tek marsta aldı..
Rölanti dalgalanması ve kendi kendine yürümesi halen devam ediyor,dükkân dükkân gezmek sıktı artık.. PC bağlanıyor hicbir sensor hatası vs.yok sorunu bir türlü bulamadılar..
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 257500
  • Model Yılı: '01
  • 395 kere teşekkür etti
  • 376 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Ocak 16, 2015, 14:57:32 »
Abi dizel arabada kendi kendine yürümesi çok doğal dizeldr hep öyle arkadaşın 2012 c4 öyle yine başka bir arkadaşın 2011 focus tdci öyle çalıştığım yerin 1.3 multijet puntosu öyle yazın line vermişlerdi oda öyleydi. Bizim garajın yokuşundan 2. Vitese takıp gazfan ayağımı çektim araç kendini çıkarttı kendi kendine yürümesi doğal dizelde. Hatta şirket arabası değil mi nolacak diye denemek için boş düz yolda gaza basmadan  arabada vites değiştirerek 5. Viteste 45 50ye kadar çıktı normal yani eğer bahsettiğimiz şeyler aynı ise.
Toyota Corolla 2001 1.6vvt-i sol special 110+ bilmem kaç tane hp  BENZİNLİYDİ  Artık Prins Technomaxlı :rofl:

Simota Short Air İntake, 1.8 vvt-i İntake Manifold, 1.8 vvt-i Throttle Body, 1.8 vvt-i fuel injectors 51 mm straight pipe & sport muffler, Raizin Voltage Stabilizer, Greddy Oil Cacht Tank, Eibach pro kit 35 mm springs
Swimming coach :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Ocak 16, 2015, 16:21:45 »
Enesim o potansiyometreli gaz pedalı olusundan dolayı,senin dediğin olayı biliyorum tamam bendede var o olay stop etmezler ama benim ki o sekildeyken rölanti de gibi gitmiyor devir yükseltiyor ciddi ciddi gaz basıyor yani bugün pek yapmadı anliyamadim kafasına gore :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 333
  • Model Yılı: '15
  • 636 kere teşekkür etti
  • 964 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Ocak 16, 2015, 20:39:52 »
Enesim o potansiyometreli gaz pedalı olusundan dolayı,senin dediğin olayı biliyorum tamam bendede var o olay stop etmezler ama benim ki o sekildeyken rölanti de gibi gitmiyor devir yükseltiyor ciddi ciddi gaz basıyor yani bugün pek yapmadı anliyamadim kafasına gore :)
Alper sonun problemin araç durduğu yerde de gazı kendiliğinden 1500 2000 devir aralığınamı yükseltiyor. Ve seyir halinde de gazı ayağından çektiğinde bu seviyelerdemi kalıyor.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Ocak 16, 2015, 21:20:03 »
 200 liraya revizyon olmaz Alper. Adam akilli revizyon 800 den asagi zor olur... Üç asagi bes yukari degisebilir tabi.
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #68 : Ocak 16, 2015, 21:40:36 »
Alper sonun problemin araç durduğu yerde de gazı kendiliğinden 1500 2000 devir aralığınamı yükseltiyor. Ve seyir halinde de gazı ayağından çektiğinde bu seviyelerdemi kalıyor.
Aynen boyle oluyor Mehmet abi..
Oğuz revizyon dediğim memeler ve ara parçalar sağlam olduğu için dağıtılıp temizlikleri yapılıp teste sokulup geri takıldı ve bugün sorduğumda parca değişimi olmadığı için yeniden kodlamanın gereksiz olduğunu eger ki parca degisirse kodlama yaptiklarini söyledi..
Benim zaten bi sensor, enjektör revizyonu, oringler işçilik falan 720 liraya çıktım..
Arabayı iki gün bırak gerekli bütün incelemeyi yapıp sorunu bulayim dedi..sanırım elektronik gaz pedalı okuyucusunda sorun var algılamayı bi yapıp bi yapmıyor onun için de bi gaz verip bi bırakıyor buda dalgalanmaya sebep oluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Ocak 16, 2015, 22:01:24 »
Aynen boyle oluyor Mehmet abi..
Oğuz revizyon dediğim memeler ve ara parçalar sağlam olduğu için dağıtılıp temizlikleri yapılıp teste sokulup geri takıldı ve bugün sorduğumda parca değişimi olmadığı için yeniden kodlamanın gereksiz olduğunu eger ki parca degisirse kodlama yaptiklarini söyledi..
Benim zaten bi sensor, enjektör revizyonu, oringler işçilik falan 720 liraya çıktım..
Arabayı iki gün bırak gerekli bütün incelemeyi yapıp sorunu bulayim dedi..sanırım elektronik gaz pedalı okuyucusunda sorun var algılamayı bi yapıp bi yapmıyor onun için de bi gaz verip bi bırakıyor buda dalgalanmaya sebep oluyor
Şuan da halen iş icabı kullandığımız 1.4 tjet linea da benzer sorun vardı. Bogaz kelebeği ve ona baglı olan hava akış metreyi ( birbirine entegreymiş ) değiştirdiler normale döndü. Araç arıza kodu vermiyordu . 350 tl civarı bir parça fiyatı vardı.
"Herkesin polisi kendi vicdanıdır, fakat polis vicdanı olmayanların karşısındadır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #70 : Ocak 16, 2015, 22:47:45 »
Ben hepsini farklı cihazlarla bağlayıp seyir halinde iken basinclarina baktığımızda değişkenlik gösteren değerler hep en doğru değerlerde geziniyordu..bakalım salı günü birakicam neler olacak görecez Mehmet abi..

Mesaj Birleştirildi: Ocak 16, 2015, 23:13:33
Birde sunu sormak istiyorum gecen hafta yakıt lambası yandı ve 6-7 km sonra 80 liralık yakıt aldim tam olarak yarim depoya çıktı km sifirladim,akabinde bu bahsettigim bakimlar yapıldı haliyle araç çok rölanti de çalıştırıldı gaz basıldı denendi fakat yinede bu kadar cabuk yakıtın biteceğini tahmin etmiyordum. Sizce şehir içinde en az 200-250 km götürmesi gerekmiyor mu ? Hadi bakimlar esnasındaki rölantide çalıştırılmasında denemek için gaz basılmasını varsayalım rahat bi 200 km yapması lazımdı ve bildiğim kadarıyla ışık yandıktan sonra bi 30-40 km götürecek yakıtta vardı onun üzerine aldığım bu yakıt neden hemen bitti ?

Mesaj Birleştirildi: Ocak 17, 2015, 17:43:20
Bugün yakıt almak için çıktım aracim çalışmadı besinci çevirme de anca çalıştı mars çeviriyor ama çalışmıyor..dönüşte 90 km hızla gelirken birden kızdırma buji Işığı yanıp sönmeye başladı ,geldim stop edip bida calistirdim ışık sönmüyor,forumda okuduğum kadarıyla enjektör püskürtme problemi deniyor.. Sizcede tam olarak boyle mi ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Ocak 19, 2015, 20:01:49 »
Cumartesi günü başgösteren sıkıntı kendi içinde büyüyerek aracı komple çalıştırmaz hale getirdi..Bugün çekiciyle çektirdim aracı sanayiye yarın öğleden sonra teslim alıcam..Pompacının söylediğine göre pompadan bir parça çıkmış metal parçası gibi birşey ve daha önce enjektörlerle oynanmış ve yanlış kodlama yapmışlar beyin kabul etmiyor dedi tekrardan komple resetleyip kodlama yapıcaz dedi,bakalım yarın tam olarak ne çıkıcak..
-Artık aldığım galericiyi arayacağım bu iş canımı sıkmaya başladı,ciddi bir oynamamı oldu emin olamıyorum..Yarın herşey çıkıcak ortaya bakalım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #72 : Ocak 19, 2015, 20:08:02 »
Cumartesi günü başgösteren sıkıntı kendi içinde büyüyerek aracı komple çalıştırmaz hale getirdi..Bugün çekiciyle çektirdim aracı sanayiye yarın öğleden sonra teslim alıcam..Pompacının söylediğine göre pompadan bir parça çıkmış metal parçası gibi birşey ve daha önce enjektörlerle oynanmış ve yanlış kodlama yapmışlar beyin kabul etmiyor dedi tekrardan komple resetleyip kodlama yapıcaz dedi,bakalım yarın tam olarak ne çıkıcak..
-Artık aldığım galericiyi arayacağım bu iş canımı sıkmaya başladı,ciddi bir oynamamı oldu emin olamıyorum..Yarın herşey çıkıcak ortaya bakalım
Kardeşim yanlış anlama ama bu ustalar seni genç görüp şunu şunu yapıyoruz ayağına paranı sömürmeye çalışıyorlar gibime geldi ki inşallah yanılıyorumdur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #73 : Ocak 19, 2015, 20:12:29 »

Alper adına çok üzüldüm be kardeşim. Bu aracı almadan önce yazını görseydim gereken bilgiyi verirdim sana ben de bir Ford çalışanıydım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 636 kere teşekkür etti
« Yanıtla #74 : Ocak 19, 2015, 20:14:52 »
Bundan 4-5 senel evel dizel 100.000 km deki polomuz ara ara tekleme problemi vardır. Akabinde motor arıza ışığı yaktı ve hareket edemez hale geldi. O zamanın parasıyla 500 tl verdik enjektörcüye. Şuan 160.000 saat gibi çalışıyor. O aralar full  den yakıt alıyorduk. Arızayı ona bağladık. Bi yorum da başka bi arkadaşta demişti sana o paraya enjektör revizyonu olmaz diye. Hikayeden  sökme takma tarzı iş yapmış galiba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #75 : Ocak 19, 2015, 20:23:56 »
Mehmet abi benim zaten enjektör ler temizlenip geri takıldı revizyon dediğim oydu..ben o ise 200 TL verdim,toplamda oringler yakıt basınç sensoru ve iscilikle 720 TL ödedim..Ayrıca isin içinde tanıdıklar ve babam var, öyle birşey yapmazlar çünkü her fırsatta yüklenen taraf ben oldum..
Oguz bilemedim kardeşim napalim hayırlısı.. Yarin çıkacak meblaya gore aracı geride verebilirim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #76 : Ocak 19, 2015, 20:41:33 »
Mehmet abi benim zaten enjektör ler temizlenip geri takıldı revizyon dediğim oydu..ben o ise 200 TL verdim,toplamda oringler yakıt basınç sensoru ve iscilikle 720 TL ödedim..Ayrıca isin içinde tanıdıklar ve babam var, öyle birşey yapmazlar çünkü her fırsatta yüklenen taraf ben oldum..
Oguz bilemedim kardeşim napalim hayırlısı.. Yarin çıkacak meblaya gore aracı geride verebilirim..

İnşallah daha fazla üzmez seni...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Ocak 19, 2015, 21:03:49 »
İnşallah daha fazla problem çıkarmaz. Aslında çok güzel bir otomobil ama sizin şansınıza biraz sorunlu olanı denk geldi galiba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Ocak 19, 2015, 22:44:24 »
Alpercim, sen de al bir efsane kasa bin uğraşma dökük araçlarla... Adam edeceksin diye nevrin dönecek :)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • 85 kere teşekkür etti
« Yanıtla #79 : Ocak 20, 2015, 00:03:09 »
Dökük değil be Müjdat abi öle demiyeydin iyiydi :)
Efsaneyle mondeoyu karsilastiramam bile,kupkuru araçlar tad vermiyor onun için sorunsuzlar :)