0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Cvt yarisim de kalkışta frenden ayağımı yavaşca çektiğim de sanki hafif bir gıcırtı sesi geliyor ve düşük hızlarda örneğin araç park ederken menevra sırasında frene bastığım da sanki hafif bir komperör tarzı bir his veriyor bana. Neden olabilir acaba.
Toyotanın klasik fren balata sürtme sesi, hatta arkadan biri indiğinde de kendine has müthiş bir gıcırtısı vardır.. Ve evet, bu ses hiç hoş değil.Pimsiz kaliperlerin başka hangi modellerde uygulandığı konusuna, bakım esnasında dikkat ediniz, zira güzel bir gelişme.
Tümseklerden geçerken gelen gıcırtı sesi de aynı şey mi? Bizim Corolla'da da bu ses vardı ve ben bu sesten nefret ediyorum. [emoji4]
Tümseklerden geçerken gelen ses 3'e ayrılıyor ;1- Frene hafif dokanıyorsanız evet balata sesi,2- Tümsekten çapraz geçiliyorsa, Z rotları,3- Her ikiside.Bu sinir sesler sadece soğuk havalarda mevcut. Toyota bu parçalarda yapısal değişikliğe gitmedikçe herhangi bir şeyi elletmeyin.
TEKİN abi, sabah aracı garajdan çıkarırken arka balatalardan dairesel olarak sürtme sesi duyuyorum. Takribi 20 metre sonra kesiliyor.Araba yağmur görmüyor, rüzgar görmüyor. Bu ses 1 ay önce havalar aşırı soğumadan önce de vardı fakat KASIM ayı gibi ortaya çıktı.Sizce ne olabilir ? Balata sürtüyorsa ayar yapılabilir mi ?Bu arada pimsiz kaliper, TOYOTA için devrim denilebilir.