Gönderen Konu: Motor sıcaklığı  (Okunma sayısı 1384 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
  • 36 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
Motor sıcaklığı
« : Aralık 31, 2014, 13:36:26 »
Merhaba arkadaşlar,

Bugün ilginç bir olay dikkatimi çekti. Paylaşıp bilgileneyim dedim. Şirket aracım 2014 Ford Focus 1.6 dizel. Bugün bir süre yolculuk yaptıktan sonra aracı park ettim ve motoru durdurmadan beklemeye başladım aracın içinde. Kalorifer de açık (klima değil) ve sıcaklık ayarı en sıcakta değil. Ortadan sıcağa yakın bir konumdaydı ve gayet de sıcak üflüyordu. Yaklaşık 5-6 dakika bekledikten sonra kaloriferin üflediği sıcaklığın düştüğünü hissettim ve sıcaklığı en sona getirdim. Bu arada gözüm motor sıcaklığı ibresine takıldı. Sıcaklık dipteydi. Yani 60C de gösteriyordu. Belki de gerçekte daha da düşüktü ama ibrenin limiti 60 olduğu için öyle gösteriyordu. Dış hava sıcaklığına baktım 2C gösteriyordu. Şaşırdım. Daha önce böyle bir durumla karşılaşmamıştım ne benzinli ne de dizel başka araçlarda. Sonra tekrar yola koyulduğumda sıcaklık normal olan 90C seviyelerine çıktı. Bu normal mi sizce?
'93 W124 M111

Toyota Club Türkiye

Motor sıcaklığı
« : Aralık 31, 2014, 13:36:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 43 kere teşekkür etti
  • 15 kere teşekkür edildi
Ynt: Motor sıcaklığı
« Yanıtla #1 : Aralık 31, 2014, 14:30:06 »
Gayet normal kardeşim. İşte bu yüzden arabanın motorunu durduğu yerde değil hareket halinde ısıtn diyorlar. Yoksa hava soğukken çook beklersin ısınsın diye... :)
2010 Auris 1.6 VVT-i Otomatik, VSC, Navi, Sunroof, Xenon, Isıtmalı Deri Koltuk...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '04
  • 4 kere teşekkür etti
  • 56 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 04, 2015, 03:54:36 »
olması gerktiği gibi olmuş . sonuçta hararet artırıcı bir şey yapmamışsınız. bir de sıcak kalorifer her zaman hararet düşürür. eski arabalarda da hararet yapmaya başlayınca kalorifer açardık düşsün diye. bence hiç bir sorun yok sizde de..

yazın da arabayı stop edip içinde beklerseniz hararet 90'ın üstüne çıkar bir anda. fan kapandığı için. bu da çok normal mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • 36 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 07, 2015, 08:42:59 »
Cevaplar için teşekkürler. Bir şey daha öğrenmiş oldum  :)
'93 W124 M111