Gönderen Konu: 4000km de direksiyon problemi!!!  (Okunma sayısı 2460 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: -
  • 116 kere teşekkür etti
  • 44 kere teşekkür edildi
4000km de direksiyon problemi!!!
« : Aralık 30, 2014, 16:50:51 »
Merhaba arkadaşlar,benim 0 km araçlarda heralde şansım yok :)Bir önceki aracımı da çeşitli arızalar sonucunda gına gelerek satmıştım, henüz 8000 km de , wv polo idi en az 10 kere çeşitli arızalardan servise girdi,servisle akraba olduk :)eş dost nasıl olur ya wv sağlamdır dediler,bazıları toyota alacaktın sorunsuz araç dediler,bende dedimki bende bu şans varken taş olsa bozulur demiştim :P korktuğum başıma geldi  ;) şimdiki aracımda, direksiyonda problem var arkadaşlar nasıl tarif edicem bilmiyorum, kontak açıkken sağa sola çevirdiğimde sanki bir yere sürtüyor elim titriyor direksiyonda ,ayrıca tıkır tıkır sesde gelmeye başladı ,böyle bir şeyle karşılaştınızmı? Bir şanssızlıkta aracı aldığım firma ve servisi kapanıyor >:( buda bir şans işte  !!! sonkara yönlendiriyorlar benimde servisinden ve hizmetinden hoşlanmadığım bir firma (baldızımın aracından dolayı) cuma gününe randevu verdiler, plakada ve arka camda derindere yazıyor yani aracı aldığım bayi sizce sıkıntı olurmu :) ne dersiniz ?  kıllık yaparlarmı ? :) sonucu buradan paylaşıcam. Ayrıca derindere toyota bayisi ve servisi kapanmış haberiniz olsun . Saygılar

Toyota Club Türkiye

4000km de direksiyon problemi!!!
« : Aralık 30, 2014, 16:50:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: 4000km de direksiyon problemi!!!
« Yanıtla #1 : Aralık 30, 2014, 17:11:01 »

Sıkıntı olmaz.
 Aracınız garanti kapsamında, sorunu en iyi şekilde halledeceklerini düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 116 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 30, 2014, 17:53:31 »
Teşekkürler hakan bey,bende öyle umuyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 30, 2014, 18:18:09 »
İleri yıllarda Direksiyon problemi yaşamak istemiyorsanız, bir an evvel yumuşak hamurlu lastiğe geçmeniz çok iyi olacaktır. Anlaşılan aracınızı kullandığınız bölgelerin yol durumları pek iyi değil.

Direksiyondan gelen sürtme sesi, elektrik motorunun sesidir.

Aracınızda lastiklerin dışında problem gözükmüyor.
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 116 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 30, 2014, 19:00:48 »
İleri yıllarda Direksiyon problemi yaşamak istemiyorsanız, bir an evvel yumuşak hamurlu lastiğe geçmeniz çok iyi olacaktır. Anlaşılan aracınızı kullandığınız bölgelerin yol durumları pek iyi değil.

Direksiyondan gelen sürtme sesi, elektrik motorunun sesidir.

Aracınızda lastiklerin dışında problem gözükmüyor.
Tekin bey ilginize teşekkürler,elektrik motorunda bir problem olabilirmi?Lastiklerden olduğunu sanmıyorum,ayrıca yollarımız düzgün ;)hep asfaltta kullanıyorum :)Saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Aralık 30, 2014, 19:04:30 »
Elektrik motorunda her hangi bir problem olduğunu düşünmüyorum çünkü aynı ses bende de var. Elektrikli sistemlerde böyle.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 30, 2014, 19:25:23 »
Böyle bir şey olabilir mi sıfır araç alacağız direksiyon problemi yaşamamak adına sıfır aracın lastiklerini değiştireceğiz. Direksiyonu son turuna kadar çeviriyorsanız bir ses yapması normal fakat az kırdığınızda bu sesi ve titremeyi yapıyorsa sistemde problem vardır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 116 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 30, 2014, 19:47:54 »
Böyle bir şey olabilir mi sıfır araç alacağız direksiyon problemi yaşamamak adına sıfır aracın lastiklerini değiştireceğiz. Direksiyonu son turuna kadar çeviriyorsanız bir ses yapması normal fakat az kırdığınızda bu sesi ve titremeyi yapıyorsa sistemde problem vardır.
Zafer bey son turuna kadar çevirmiyorum,biraz çevirince sanki bir yere sürtüyor ve titriyor,sesde cabası çok merak ediyorum acaba hangi enteresan arıza beni buldu?İlginize teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 30, 2014, 20:07:23 »
Geçmiş olsun Yücel bey umarım sorununuz istediğiniz yönde sonuçlanır umarım bir problem yoktur ama aracınızın direksiyon sisteminde sorun varmış gibi görünüyor bu sesi ve titremeyi yapması normal bir durum değil bir de direksiyon milinin altına bakın belki pedalların orada bir şey olabilir. Başka bir servise gitmenizde bir sakınca yok Türkiye'de istediğiniz servise götürebilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Aralık 30, 2014, 20:09:26 »
Benim araçta, her defasında, ilk çalıştırmada hatta titriyor, yani self check yapıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Ocak 01, 2015, 09:19:53 »
Zafer bey son turuna kadar çevirmiyorum,biraz çevirince sanki bir yere sürtüyor ve titriyor,sesde cabası çok merak ediyorum acaba hangi enteresan arıza beni buldu?İlginize teşekkürler.

@Yucel Gezgin (31335) Araç sabit iken direksiyonu çevirdiğinizde elektrik motoru sesi benim araçta da var ama titreme yok. Bir problem olduğunu düşünmüyorum, aracınız garanti kapsamında, istediğiniz servise götürebilirsiniz.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 195 kere teşekkür etti
  • 199 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 01, 2015, 13:00:38 »
direksiyon ne yazık ki toyotolarda kronik sorun ne avensisler aurisler corollalar direksiyon mili vs değiştirdi sorun bitmiyor. ama takmayın kafanıza büyük sorun yok sadece ses.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Ocak 01, 2015, 17:02:44 »
bende var o ses çevirince biraz yapıyor önceki aracımızda da vardı o da yapıyordu.. bence gayet normal bir durum benim takıldığım türkiyenin en büyük plazası tekirdağdaki derindere toyota mı kapanıyor..
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • 504 kere teşekkür etti
  • 208 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 01, 2015, 17:36:10 »
Merhaba arkadaşlar,benim 0 km araçlarda heralde şansım yok :)Bir önceki aracımı da çeşitli arızalar sonucunda gına gelerek satmıştım, henüz 8000 km de , wv polo idi en az 10 kere çeşitli arızalardan servise girdi,servisle akraba olduk :)eş dost nasıl olur ya wv sağlamdır dediler,bazıları toyota alacaktın sorunsuz araç dediler,bende dedimki bende bu şans varken taş olsa bozulur demiştim :P korktuğum başıma geldi  ;) şimdiki aracımda, direksiyonda problem var arkadaşlar nasıl tarif edicem bilmiyorum, kontak açıkken sağa sola çevirdiğimde sanki bir yere sürtüyor elim titriyor direksiyonda ,ayrıca tıkır tıkır sesde gelmeye başladı ,böyle bir şeyle karşılaştınızmı? Bir şanssızlıkta aracı aldığım firma ve servisi kapanıyor >:( buda bir şans işte  !!! sonkara yönlendiriyorlar benimde servisinden ve hizmetinden hoşlanmadığım bir firma (baldızımın aracından dolayı) cuma gününe randevu verdiler, plakada ve arka camda derindere yazıyor yani aracı aldığım bayi sizce sıkıntı olurmu :) ne dersiniz ?  kıllık yaparlarmı ? :) sonucu buradan paylaşıcam. Ayrıca derindere toyota bayisi ve servisi kapanmış haberiniz olsun . Saygılar
Yücel bey, ben corolla forumda " direksiyon simidi altından gelen ses" başlıklı bir konu paylaştım. Lütfen o sesi bir dinler misiniz? ses aynı ise belki size yardımcı olabilirim.
" Less English, more bike."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Abden Şekura
  • Araç: Auris
  • 23 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 02, 2015, 14:49:38 »
Yücel Bey inşaallah şikayetiniz memnun olacağınız şekilde en kısa zamanda çözülür.
Öte yandan Derindere müşterisi olarak servisin kapanmasından üzüntü duydum.Son derece memnun olduğumuz bir bayi idi.Birazda hemşerilik var tabi kendileri Samsun Plazalarında devam edecekler.Zeytinburnu Plazasında ise Derindere Motorlu Araçlar adı altında sadece elektrikli araçlar üzerine çalışacak konsept bir yapı kuracaklarmış.Derinderenin kapanacağını duyduğum anda servis konusunda bir telaşa düşmedim değil.Bana da Sonkarı önerdiler fakat nedense oraya karşı bir önyargım var.Toyota web sitesinden servisleri inceledim ve Eyüpte KAR PLAZA ya götürmeye karar verdim.Aracım yeni ve ilk olarak 1000 km. ücretsiz kontrol için Kar Plazaya götüreceğim.5000 m2 lik bir alanda kurulmuş bir plaza ve en yeni servis burasıymış.İnşaalah memnun kalırız.Selamlar
Auris '14
1.6 Advance Skypack Multidrive S