işin içinden bir türlü çıkamıyorum... samsunda iyi bir usta bilen yok mu?
şanzıman bakımı sonrası arabada bir titreşim ve farklı bir ses vardı. sağ üst motor takozunun değişmesi ile titreşimden neredeyse kurtulduk. ama motor tarafından gelen sesin nereden geldiğini çözemiyoruz. en son dün akşam bir ustaya götürdüm. abi %99 akslardan geliyor ses dedi. dedim ki, akslar daha önceden değişmişti. ama ses şanzıman bakımı sonrası başladı dedim. o da dedi ki taktırdığın akslar yan sanayi. şanzıman bakımı sonrası şanzıman takozları sökülüp takılınca eski konumunu tam milimi milimine bulmaz, bu nedenle akslar da tam oturmaz dedi. orjinal akslar bu sorunu çıkarmıyor ama yan sanayi aksların ölçüleri orjinalleri birebir tutmadığından böyle sorunlar oluşabiliyor dedi. inansam mı bilemedim...
*rölantide ses yok
*vites boşta gaza basıyorum, deviri 3500 lere kadar getiriyorum ses yok.
*arabayı vitese alıp gaza basıyorum, arabanın hareketiyle ses başlıyor. TIRRRRR, veya gibi.
*teker dönme hızıyla birlikte ses te serileşiyor.
*seyir halindeyken, araba viteste iken, motor devri kaç olursa olsun ayağımı gazdan alıyorum ses yok, gaza dokunduğum anda başlıyor TIRRRRRR. ayağımı gazdan alıyorum ses yok. gaza basıyorum var. vitesi boşa alınca zaten yok.
*sadece araç viteste seyir halinde iken gaza bastığım anda devreye giren bir ses.
---------------------------
çok anlamasam da mantık yürütüyorum. araç seyir halinde ve viteste, gaza basıyorum, motor 2500 devirde... lastikler devrede, akslar devrede, şanzıman devrede, motor devrede ve ses geliyor... ama araç gene seyir halinde ve viteste, ayağımı gazdan alıyorum gene lastikler devrede, akslar devrede, şanzıman devrede, motor gene 2500 devir ile devrede ama ses yok... birinde motor, aktarma organları ile lastikleri çeviriyor, diğerinde latikler aktarma organları ile motoru çeviriyor ama iki durumda da herşey devrede ama ses sadece gaza basarken geliyor... sanki gaz pedalına bağlı bir şey var ve gaza basmamla ötmeye başlıyor dicem ama vies boştayken ne kadar gaza bassam da bir ses çıkmıyor...
çözemiyorum gitti anlayacağınız.
gün olur çözeriz elbet.
görüşlerinizi bekliyorum...
bayağı uzun yazdım ama idare edin ...