0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
@Ahmet Güve (8047) abi bankacılık kullanımıyla alakalı sorular, kişisel bilgiler istemiyor, ayrıca Sakarya Üniversitesi websitesinden bir sayfa olması da güvenlik için bir artıdır
Benim parasal bilgilerimi öğreniyor.Sonrada hangi bankadan hangi işlemleri yaptıgımı soruyor.Tabii bu sırada IPmide alıyormu bilmiyorum.İşine geliyorsa belkide bi trojende salar......Belkide çevremde çok fazla çakal oldugundan olaylara çok şüpheli yaklaşıyorum.
Sonuçta her istatistikçi kendi araştırmasını yapar, kendi yöntemlerini kullanır, araştırmanın hedefini de tam bilemem. Sonuçta anketler açık ya da zımni sorulardan oluşabilir. Hatta bazen eleme için birbiri ile kesişen sorular(ankette mevcut). Naçizane bir kaç düşüncem olur sadece; En başta ''Müşterilerinin'' doğru yazılabilir mesela ankette. Yaş dağılım aralığı sabit değil. Genel 9 yaş aralığı olmasına rağmen ilk grup 6 tabi bu tercih meselesi. Ama histogramda dengeli dağılımı bozar. Gruplanmış serilerde ben eşit aralığı yeğlerdim. Emekli ve aynı zamanda öğrenim ya da iş hayatına devam eden için sekme yok. Olmayabilir de tabi, birini tercih eder. Zaman aşımı da var sayfada. Bir hipotez var mı konu ile ilgili?
Müşterilerin kısmını düzelttik. 18 den başlama sebebimiz reşitlik.Evet hem emekli hem de çalışan için öyle bir seçenek yok. Kendisini hangisine daha yakın hissediyorsa onu : ) seçmesini umuyoruz.Birkaç hipotez var. Sayısal bölünme; yaşa, gelir durumuna, eğitim durumuna göre doğru orantılı olarak artar ya da azalır. Sahip olma durumu bu sayısal bölünme kavramını belirlemez vb. gibi.
Bende yüksek lisansımda tez dönemimdeyim ve son 1 ayım inşallah. Bu çalışmaya hemen katkı verdim. Bu yazıyı yazarken bile önümde kaynaklarım yığılı kendi tezim için
Nerde yapıyosun acaba merak ettim, bide bölüm nedir ?
Bende doldurdum hayırlı olsun
sdü iktisat mezunuyum; bu işlerin peygamber sabrı isteyen ve bir o kadar kafa isteyen işler olduğunu iliklerine kadar hissetmiş biri olarak söylüyorum herkesin yiyeceği nane değil allah yardımcınız olsun...3 yıl geçmesine rağmen atamadığım silemediğim en son geçtiğim vede tek AA ile geçtiğim dersten bir alıntı 4-) logaritmik-logaritmik fonksiyon modeliBağımlı değişken=loghamptBağımsız Değişkenler=logdk, logtrihrt, logithpfy, logekobym, logdgithLoghamt=c+ c(1)* logdgith+c(2)* logdk+c(3)*logekobym+c(4)*logithpfyt+c(5)*logtrihrtC=sabit terim =13.70 c(1)= 0.09 c(2)= -0.04 c(3)= -0.11 c(4)= -1.15 c(5)= 1.05Loghampt13.70 + 0.09*logdgith – 0.04*logdk -0.11*logekobym – 1.15*logithpfyt + 1.05*logtrihrtAçıklama= Logaritmik-logaritmik fonksiyon modeli korelasyon tablosu yukarıdaki doğrusal-logaritmik modeli korelasyon tablosu ve işlemleri aynıdır.not:anket doldurulmuştur..
18 başlangıcı anlıyorum, diğer yandan ise gruplanmış seride dağılım eşit aralıklı değil, bu da sapma meydana getirir bence. Yani ilk grup 6 birim genişliğinde, diğerleri ise 9 . Tabi bu dediğim gibi tercih meselesi. En temel düzeyde; dağılımın Normal Dağılım olmasını beklemek gerekiyor. Diğer yandan yaş grupları arasında belli yönde yığılma olabilir. Bu da değerlerin ağırlığını etkiler, göz ardı etmemek lazım bence. Hipotez kısmı çok geniş olabilir. Mesela; H0: Banka müşterilerin internet kullanım oranları ile yaşları arasında bir ilişki yoktur. H1: Banka müşterilerinin internet kullanım oranları ile yaşları arasında bir ilişki vardır. Regresyon Modeli açısından:Basit Doğrusal ya da Çoklu Doğrusal Regresyon analizi yapılabilir. Ör; Y=B0+B1X1+B2X2+u
Çevreme de haber veriyorum mümkün olduğunca. Bazı konu ile ilgili olmayan(konu ile ilgisi olup, gizli soru da olabilecek) seçenekler oylamadan kaçınmaya neden olabilir. Bu arada bir düzenleme yaptım modelde, bu yüzden alıntıyı da siliyorum izninle Furkan.
Bu çalışmaya verdiğiniz destek için teşekkür ederiz.Dilek ŞANSLI – Prof. Dr. Erman COŞKUNbir düzeltmede benden, pc basında yanlış tuşa basarım kaygısı taşıyorum sorusuna cevap katılıyorum katılmıyorum cevabı biraz devrik olmuş, cevap değilde soru değiştirilebilir belki. bu donanımda olan olmayan birsürü insan var soru yanıltabilir
Aha, pardon Furkan, cavabını sildiğimi farketmemişim. Bu arada ''t'' testi çok anlamlı olur bu çalışmada.
katkı sağladım
öğrenci öğrencinin halinden anlar anket dolduruldu