Gönderen Konu: Corolla...Vazgeçemem Senden Asla...  (Okunma sayısı 1304 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '17
  • 69 kere teşekkür etti
  • 77 kere teşekkür edildi
Corolla...Vazgeçemem Senden Asla...
« : Aralık 30, 2014, 11:51:45 »
 Değerli arkadaşlar, bugün Eskişehir'de yoğun bir kar yağışı mevcut. Evden okula normal hava şartlarında  8-10 dakikada gelebilirken bu sabah ancak 1 buçuk saatte gelebildim. Sataşma (POLEMİK)yaratmamak için yolda kalan çok lüx sınıflardaki( SEGMENT)araçların adlarını saymayayım ama bu araçların  durumunu benim aracımla karşılaştırınca İyi ki varsın TOYOTA dedim. Şarampole yuvarlanan iki otobüs, kamyon, 2-3 panelvan vardı. Elbette araçların yolda kalması, kayması, patinaj çekmesi araçların sürücülerine, araçların bakımına, özellikle lastiğine  göre değişir ama kardeşim benim COROLLA  maaşallah 1 cm. sağa-sola,arkaya  kontrolsüz bir biçimde hiç hareket etmedi. Ki benim kullandığım araç hakkında forumda bir sürü şikayet var: 2007 (E12) Corolla 1,4 MMT(Multimod) Dizel...152 bin km'de. Ne TRC ne VSC hiçbir şeyi yok. Bana müthiş bir güven veriyor. Bu duygularımı yolculuğumun bitiminde Yetkili Servisle paylaşarak teşekkürlerimi ilettim. Arkadaşlar arabalarımız gerçekten güzel arabalar. Herkese kazasız - belasız ve "MAGANDASIZ" yolculuklar dilerim aman dikkat. 

Toyota Club Türkiye

Corolla...Vazgeçemem Senden Asla...
« : Aralık 30, 2014, 11:51:45 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla...Vazgeçemem Senden Asla...
« Yanıtla #1 : Aralık 30, 2014, 11:55:23 »
Birazdan bende cikicam e12 ile kar yagiyor bakalim nolcak :lol: kazasiz belasiz iyi surusler :)
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 30, 2014, 11:57:55 »
Değerli arkadaşlar, bugün Eskişehir'de yoğun bir kar yağışı mevcut. Evden okula normal hava şartlarında  8-10 dakikada gelebilirken bu sabah ancak 1 buçuk saatte gelebildim. Sataşma (POLEMİK)yaratmamak için yolda kalan çok lüx sınıflardaki( SEGMENT)araçların adlarını saymayayım ama bu araçların  durumunu benim aracımla karşılaştırınca İyi ki varsın TOYOTA dedim. Şarampole yuvarlanan iki otobüs, kamyon, 2-3 panelvan vardı. Elbette araçların yolda kalması, kayması, patinaj çekmesi araçların sürücülerine, araçların bakımına, özellikle lastiğine  göre değişir ama kardeşim benim COROLLA  maaşallah 1 cm. sağa-sola,arkaya  kontrolsüz bir biçimde hiç hareket etmedi. Ki benim kullandığım araç hakkında forumda bir sürü şikayet var: 2007 (E12) Corolla 1,4 MMT(Multimod) Dizel...152 bin km'de. Ne TRC ne VSC hiçbir şeyi yok. Bana müthiş bir güven veriyor. Bu duygularımı yolculuğumun bitiminde Yetkili Servisle paylaşarak teşekkürlerimi ilettim. Arkadaşlar arabalarımız gerçekten güzel arabalar. Herkese kazasız - belasız ve "MAGANDASIZ" yolculuklar dilerim aman dikkat.

Yolculuğunuzun sorunsuz ve aracınızdan max. seviye de memnun olmanıza çok sevindim, fakat TRC ve VSC nin mutlaka çok ama çok işe yaradığını düşünüyorum ve bu sistemler mevcut olan aracımı denemek için sabırsızlanıyorum ama Bingöl gibi bir yere daha hiç kar yağmadı ilginç..
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 69 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 30, 2014, 12:06:20 »
Yolculuğunuzun sorunsuz ve aracınızdan max. seviye de memnun olmanıza çok sevindim, fakat TRC ve VSC nin mutlaka çok ama çok işe yaradığını düşünüyorum ve bu sistemler mevcut olan aracımı denemek için sabırsızlanıyorum ama Bingöl gibi bir yere daha hiç kar yağmadı ilginç..
 Aydın Bey...Öncelikle selamlar...
 TRC ve VSC gibi sistemlerin yararları elbette tartışılmaz bir gerçek görüşünüze kesinlikle katılıyorum. Ben bu sistemlerin olmamasına rağmen anlamında bu sistemleri yazdım. İnanılmaz bir yol tutuşuna tanık oldum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kilometre: 1000
  • Model Yılı: '15
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 30, 2014, 12:13:02 »
Birazdan bende cikicam e12 ile kar yagiyor bakalim nolcak :lol: kazasiz belasiz iyi surusler :)

Aman dikkat, macera aramayalım  :rofl:
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Corolla 1.33 Life / İnci beyazı
  • Kilometre: 22460
  • Model Yılı: '14
  • 1151 kere teşekkür etti
  • 735 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 30, 2014, 12:22:53 »
Aslında iş biraz da sürücü de bitiyor. Yani pilotaj da önemli. 1998 yılında askere gittim. Mayıs ayında gittim. Gerçi 3 yıl geç gittim orası ayrı. Neyse, acemi birliğim Bilecik idi. İstanbul - Bilecik yakın. O zaman 90 model Şahin arabamız vardı ve annemler her pazar gelirdi. 2 saatte gelirlerdi. Annem anlatıyor, bir pazar hava yağmurluymuş. Hatta annem demiş ki bu pazar gitmeyelim bari hava berbat. Babam da bir şey olmaz, ben oğlumu göreceğim demiş ve çıkmışlar yola. Babam yine her zaman ki gibi 140 - 150 gidiyormuş yolda. Annem diyor, yol kenarında hendeğe düşmüş Passatlar, Opel'ler, yağmurdan dolayı yavaş giden arabalar ama baban hiç onlara aldırış etmeden çoğunu sollayaraktan yağmura aldırış etmeden yine 2 saat içinde sana geldik demişti. E yani adam işi icabı hep şehir dışında çalıştığından ve İstanbul'dan Mardine bile arabasıyla gittiğinden 40 yıllık sürücüydü.

2013 yılı Ocak ayında. Bir önce ki arabam 2005 model Symbol ile bir pazar Lüleburgaz'a gitmek zorunda kaldım. Sulu kar var İstanbulda ve benim lastikler normal lastik. Bridgestone B330 EVO'lar var ve daha 4 ay olmuştu onları da alalı. İstanbuldan çıktım, Silivriyi geçince kar başladı. Lüleburgaza yaklaştığımda yerler karlıydı. Gerçi yol açıktı ama yol kenarları karlıydı. Burgaz'da gittiğim köy yolu da karlıydı. Ama buz yoktu. Benden 1 saat önce İstanbuldan Burgaza çıkan tanıdık Avensis arabası ile ve kışlık lastikleri takılı olduğu halde benden 15 dk önce gelmiş Burgaz'a. Çok zorlandım dedi, kaydık dedi. E bende o yolları geçtim ve kış lastiğim de yoktu ve arabam da dümdüz Symbol idi. Zorluk çekmedim, fren yapmadım, durmam gerekince vites ile durdum, kalkış yaparken 2 ile kalktım, direksiyonu milimetrik hareketler ile çevirdim. Dönerken o gün karlar erimeye başlamıştı.

İş biraz da pilotaj da.
Daima Rock ve daima Erkin baba..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 69 kere teşekkür etti
« Yanıtla #6 : Aralık 30, 2014, 13:15:39 »
 Burak Bey dediklerinize katılıyorum ama inanın araç kameramda da görüntüler mevcut şaşırdım kaldım. O heybetli gördüğüm BMV X5 sağa sola yalpalaya yalpalaya ilerlemeye çalışırken yoldan çıktı, az kalsın yanlamasına takla atacaktı, kurtarıcı olmadan bulunduğu yerden çıkamaz. Daha önce de belirttiğim gibi bir sürü unsur aracın yolda kalmasını sağlıyor. "BMV kötüdür" sonucu elbette çıkamaz ama o kadar kolay kayılmamalıydı ya da o arabanın hakkı neyse (Bakım, Pilotaj vs.) o verilmeliydi. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #7 : Aralık 30, 2014, 13:19:46 »
Burak Bey dediklerinize katılıyorum ama inanın araç kameramda da görüntüler mevcut şaşırdım kaldım. O heybetli gördüğüm BMV X5 sağa sola yalpalaya yalpalaya ilerlemeye çalışırken yoldan çıktı, az kalsın yanlamasına takla atacaktı, kurtarıcı olmadan bulunduğu yerden çıkamaz. Daha önce de belirttiğim gibi bir sürü unsur aracın yolda kalmasını sağlıyor. "BMV kötüdür" sonucu elbette çıkamaz ama o kadar kolay kayılmamalıydı ya da o arabanın hakkı neyse (Bakım, Pilotaj vs.) o verilmeliydi.

Kesinlikle katılıyorum size. 2009 yIlunda Ankara asfaltı (E-5) Göztepe civarında ıslak zeminde W210 kasa Mercedes gözümün önünde spin attı ve duramayıp yol kenarında ki bariyere bindirdi. Nasıl spin attı, nasıl döndü vurdu anlamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Gayrimeşgul
    • INSTAGRAM
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99000
  • Model Yılı: '13
  • 684 kere teşekkür etti
  • 2110 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 30, 2014, 15:43:38 »

Kesinlikle katılıyorum size. 2009 yIlunda Ankara asfaltı (E-5) Göztepe civarında ıslak zeminde W210 kasa Mercedes gözümün önünde spin attı ve duramayıp yol kenarında ki bariyere bindirdi. Nasıl spin attı, nasıl döndü vurdu anlamadım.
Vecihi Ankara asfaltına uçak indiriyor ,adamlar Mercedes'i kullanamayıp spin atıyorlar :D
intagram.com/tosicorolla16
youtube.com/kaankara

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #9 : Aralık 30, 2014, 15:46:20 »
Vecihi Ankara asfaltına uçak indiriyor ,adamlar Mercedes'i kullanamayıp spin atıyorlar :D

Ama Vecihinin kıymetini bilemediler.  :D  :D  :D