0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
şehir içi dur kalklı trafikte 9 dan aşağı yakmaz zaten, motor küçük kasa ağır motor kasayı kaldırmadığı için normal 1.6 dan daha fazla yakacaktır
Herkse merhaba arkadaşlar.Aracıım henüz 1900 km'de ve ilk sahibiyim.İstanbulun yoğun iş temposundan zaman bulup bir uzun yol yapamadım.Rodaj dönemi eskisi gibi geçerli olmadığı için pek takmadım.Aracı şu an sadece şehir içinde yoğun trafikte kullanmaktayım.Ortalama rakam 9.00 ve altına düşmüyor tabi uzun yol yapamadığımı yinelemek istiyorum.Aranızda benim gibi olup yakıt tüketimi düşen var mı bu durumu yaşayan benden önce tecrübe eden var mı merak ettim.Teşekkürler.
Imkan varsa 1.6 alsın 1.33 kasayı çekmiyor
Kasayi kaldiriyor diyosunuz yani..gidiyo dimi ?
Aynen de öyle, gidiyor. 1120 km deyim ve 1.33 Corolla'yı kaldırıyor, yürütüyor, dik rampa da kaldırıyor ki Auris hayli hayli kalkar da gider de. Gitmeyen araba yoktur zaten. İlk kez geçen hafta 6. vites ile 165 km/h yaptım. Daha fazlasını yapmadım yol müsaade etmedi. Ve vites uyarı ışıklarını pas geçip uymazsan o ışıklara yani devirli kullanırsan araba gidiyor. Düzde eğer 6. vites 140 - 150 ile kaptırıp E-5 rampasına girersen vites küçültmeden 6 ile bitirirsin rampayı. Bizzat tarafımdan denenmiştir 20 Kasım 2014'den beri 1120 km lik süreçte. Gitmeyi bildikten sonra gider.
Vites uyarı ışıkları yanıltıcı mı? Anlamadım gerçekten. Uymak mı gerekiyor, uymamak mı?
Rampa çıkışları hariç vede ilerideki yol durumu hariç uymak işe yarıyor.