Gönderen Konu: Yeni COROLLA Fren Balataları ???  (Okunma sayısı 5874 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: Yeni COROLLA Fren Balataları ???
« Yanıtla #20 : Kasım 28, 2008, 08:21:48 »
  Zaten bu yüzden delikli disklerde var disk ve balata yüzeyindeki tortuları uzaklaştırmaya yarayan.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 28, 2008, 08:21:48 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 28, 2008, 09:37:48 »
kutay kardeş 30 000 km de aracın fren balatalarını yemeyi nasıl becerdin aban bunu bi açıklarmısın:D

Seyit Bey, ben de ön balataları 30.000'de değiştirdim. Kia Cerato'su olan bir arkadaşım daha yeni 30.000'de değiştirdi. Kutay Bey'in dediği gibi yeni nesil araçlarda fren balatalı fazla dayanmıyor.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #22 : Kasım 28, 2008, 10:39:26 »
pusat kardesım dedıgın seyı servıs yanlış dıyor acmıyor sadece yuzeye bırseyler surup bırakıyorlar  cozum uretmıyorlar sonra oyle bırsey olsa bu balatayı ureten fabrıka muhendısler neden bu işi yapmıyor saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • Araç: Corolla
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Kasım 28, 2008, 10:52:26 »
bende 30 binde değiştirdim on balataları fiyatta 3 aşağı 5 yukarı bu seviyedeydi ağustos 2008 de arkaları değiştirmediler ki oda normal frenlemenın cogunu on disk yapar arka sadece stabiliteyi sağlar ama 40 bin bakımında bi baktıracam arkaların durumuna.

konu dısı ama asıl şikayetım fren mesafese ve erken devreye giren abs sistemi. ki bunada sebep araç ustunde gelen lastıklerın durumu ve yol şartları ama bu genede beni tatmin etmiyor dogrusu ya ben frenlere cok az basıyorum ki buda bi ihtimal yada fren performansı kullandığım şirket doblosu gibi değil komik gelecek ama o dobloda nasıl bi fren ayarlaması varsa dokundugum gibi kavrıyor bi dahaki bakımda servise ayarlatabilirim.

onun dısında ne ses var ne bişe kesınlıkle orjinalden şaşmayın beyler ozellikle totoytanın orjinal parça diye satııkları balata ve diskler başınıza çok iş açar keyfınız kacar ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Kasım 28, 2008, 15:59:24 »
  Sinan bende farkettim o Doblo olsun, Kangoo olsun frenleri pedala değdiğin anda kazıklıyor sanki. Ama bu tarz farkından ileri geliyor. Toyotalar'da bastığın kadar tutuyor. :) Ama bu sayede dozlamada daha kolay oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 120 bg 290 Nm D-4D
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Kasım 29, 2008, 11:51:57 »
hakan abi bana daha güvenli geliyor sanki o doblolar :) ben cok japon kullandım ve acıkcası fren sistemleri cok başarılı değil ama cok iyi dozajlama yapabiliyorsunuz dediğin gibi tepeleme bi bardağı konsola koysam dokmeden dolaştırırım bursayı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #26 : Kasım 30, 2008, 23:41:18 »
Pusat Bey tşkkr ederim. fikir mantıklı ama tem sonuç verir mi? ayrıca adıyamanda servis yok komşu illere gitmek gerekiyor. Herhangi bir özel servise yaptırayım dersem garanti olayı sıkıntı yapar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • If it is not Boeing, I am not going... ;)
    • ToyotaClubTr Facebook Sayfası
  • Araç: Prius
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '10
  • 2 kere teşekkür etti
  • 18 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Aralık 01, 2008, 09:55:15 »
 emin olun iyi sonuç verir. ayrıca özel servislerde bu sorunu gidermeniz garantiyi etkilemez diye düşünüyorum. fakat balatayı harcatmayın işi bilmeyen kişilere. yakın zamanda siteye bu işlemi resimlerle anlatan bi konu açacağım ordan takip edebilirsiniz.
Toyota Prius 1.8 Premium Hybrid

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 8000
  • Model Yılı: '13
« Yanıtla #28 : Aralık 04, 2008, 23:17:51 »
Mehmet Şengül hocam.Senin bu balata sorunun çözülmez bence. Araban eskidi artık yenisiyle değiştir  :) ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #29 : Aralık 07, 2008, 13:11:27 »
sayın muharrem aytekin hocam ben yenisini alırsam bu sefer senin eskimiş olur, arkasından senin değiştirmen gerekir. :alkis: