Gönderen Konu: benzin fiyatı sizce daha aşağı düşer mi?  (Okunma sayısı 3398 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • 1 kere teşekkür edildi
benzin fiyatı sizce daha aşağı düşer mi?
« : Kasım 22, 2008, 21:47:01 »
benzinli toyota kullanıcıları...bugünkü araştırmalarım sonucunda türkiye genelinde benzin fiyatları 2,90 ile 2,95 arası oynuyor.bu rakamlar sizce daha düşer mi düşerse kaçları görürüz.herkese selamlar,saygılar...

Toyota Club Türkiye

benzin fiyatı sizce daha aşağı düşer mi?
« : Kasım 22, 2008, 21:47:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2908 kere teşekkür etti
  • 3274 kere teşekkür edildi
Ynt: benzin fiyatı sizce daha aşağı düşer mi?
« Yanıtla #1 : Kasım 22, 2008, 21:50:25 »
  Düşmesi gerekiyor. Ayrıca gerekli organlar akaryakıttan alınan vergilerde de yeni bir düzenlemeye gitmeli ve maksimum faydanın sağlanacağı optimum vergi oranı bulunmalı günün şartlarına göre. Yani sorun sadece uluslararası petrol fiyatları değil Türkiye'de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 22, 2008, 22:31:05 »
hakan üstadım teşekkür ederim.buna benzer bir konuyu daha önce sen açmışsın.onu da daha yeni gördüm.selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 22, 2008, 22:47:24 »
Brent tipi petrolun varilinin yil sonuna kadar 30 dolar civarina dusmesini bekliyorum.
Gelecek sen 9 (dokuz) dolara kadar dusebilir. 1999'da varili 9 dolara kadar dusmustu.O zaman bu denli kapsamli bir buhran (kriz diye diye kelime basitlesti, ifade edilmek isteneni anlatmiyor artik) yoktu. 1929 Buhranindan daha beter bile olmasini bekleyenler var.Oyle olursa petrol tuketimi hizla duser ve fiyatlara da fazlasiyla yansir bu.
Vergileri dusurmeseler de yine bir miktar yansir bence fiyat dususu...
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 22, 2008, 23:41:14 »
Görebileceğimiz en düşük benzin fiyatı 1,98 ytl ki bu da akaryakıt firmalarının bedavaya benzin vermesi durumunda olabilir sadece. çünkü şu an benzinden devletin aldığı vergi 1,98 ytl. geri kalan kısım benzin fiyatı. anlicağınız petrol bedava olsa bile biz en az 1,98 ödemeye devam edecez...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2007 Auris 1.6 Elegant - 5 İleri Mekanik
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '07
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 23, 2008, 02:22:32 »
Düşmesi gerekiyor aslında :)  ama pek sanmıyorum istenilen rakamlara insin...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 24, 2008, 08:42:18 »
Ben, 2.70'in altına ineceğini pek sanmıyorum. Daha fazla düşmesi için petrol fiyatlarının Ahmet Bey'in söylediği gibi tepetaklak olması gerekiyor ki uluslararası ekonomik dengelerin aşırı derecede bozulması sonucunda oluşabilecek bu durum dolar kurunu çok yukarılara çekebilir ve düşen fiyatların pompaya yansımasını engelleyebilir.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #7 : Kasım 24, 2008, 16:30:51 »
  Ben herşeyin olabileceğini düşünüyorum. Sonuçta arz-talep hesapları yapınca herşey hatalı çıkabiliyor çünkü bunun dışındaki şeyler çok etkili malesef günümüz ekonomik ortamında. Adamın tekini kafasına esip (yada arkadan birileri estirtiyor zorla :) ) biryerlere girebiliyor dünyanın başka bir yerinde. :) Ama ben bu durgunluğun vergilerede yansıyacağını düşünüyorum ve küçük bir miktarda olsa akaryakıt vergilerinde düşüş bekliyorum açıkçası. Ama söylediğim gibi herşey mantıkla gitmiyor malesef ve bir sürü çıkar gruplarının ve spekülatörlerin ve pek tabiki geleceği yeterince görmesi gerekenlerin bunu tam başaramamaları bu duruma sokuyor koşulları.

Not: Dışarı çok para kaçıyor cari açık oluyor diyorlarsa mesela öncelikle görev ve makam araçları yerli üretime geçebilir bence bir başlangıç olarak askeriyenin kullandığı Otokar gibi mesela. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Celica
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: <'90
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 24, 2008, 23:18:15 »
Yakıt fiatlarını özel sektör belirlemekte yani Koç-Tüpraş,fiyata devletin müdahelesi yok! Koç 2008 9 aylık karını geçen yıla oranla %61 oranında artırarak 2.5 milyar ytl olarak açıkladı. Yorumsuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #9 : Kasım 25, 2008, 08:01:31 »
  Sorun her iki (yani vergi koyanlar ve üreticiler) ve hatta üç tarafta (tüketiciler) bence.
 Hakimiyet her zaman ve kayıtsız şartsız millettedir ve buradada parayı veren bu millet ve dolayısı ile güçte onun elinde ama bu gücü gerektiği gibi kullanmayı bilmiyor malesef, haksızmıyım?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 25, 2008, 09:48:59 »
çok daha aşağıya düşmeyeceğe benziyor fiyatlar.umudumuz en azından böyle kalması,bundan sonra artmaması.ama buda mümkün değildir sanırım.