0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yanıtlarınız için teşekkür ederim.Aslında sarsılmadan kastım şu. Araç gitmek istiyor sonra vazgeçiyor. ) Aracın yağını değiştirmek sizin de söylediğiniz gibi en mantıklısı.Yağı değiştirdikten sonra Ben bunu nasıl kontrol edebilirim. Motor yağı değişip motor yaktıran ustaların olduğu bir ülkede yaşıyoruz. Ne servis ne de tanıdık usta kimseye güvenmiyorum. Kendim değiştiremesemde kontrol edebilmeliyim. Ancak içim rahat eder.
Herkese merhaba,Benim aracım 2005 Avensis A/T D-4 2.0 ex.el.Aracı (N) boştan D konumuna alınca Çok hafif bir sarsılma oluyor. Araç soğukken sarsıntı biraz daha fazla. Herhangi bir ses yada başka anormal bir durum yok. Frene basarak yaptığımda sarsıntıyı hissetmiyorum. Ben bu durumum normal olduğunu düşünüyorum. Yinede sormak istedim bu bir sorun yada arızaya işaretmidir ?Cevaplarınız için teşekkürler.
Zaten normalde arac hareket etmiyorsa ve parkta degilseniz frene basman gerek. Otomatik vites kullanma kilavuzuna da bakabilirsiniz
Sinan bey frene basmadan vites değiştirince titreme yapması normaldir ve araca zararli. Hatta şaşırdım frene basmadan normalde degismemesi lazim.frene basınca böyle bi sorun yok diyorsunuz. Bence aracınızı bi sorun yok sanırım daha önce otomatik vites araç kullanmadiginiz için biraz acemilik cekiyorsunuz.
madem gerek yok siz frene basmadan degistirirsiniz.
Öyle yapıyorum zaten. Zira TOYOTA buna izin vermiş ve herhangi bir zararı da yok.
Benim anlatmak istedigim park halindeki araç içindi. Toyota nasıl izin vermiş kaynak olarak paylasirmisin.
Frene basmadan, N'den D'ye geçildiğinde, motorun ürettiği rölanti torku aniden değiştiğinden dolayı, stop etmemek için çabalama esnasında sarsıntı üretmesi Normaldir.Kalkışlarda frene basıp önceden D'ye geçilmesi tork konvertörü kanatçıkları için de sağlıklı olacaktır.Hareket halinde D - N - D arasındaki geçişlerde sorun olmaz.