0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sizin aracın beyni 5.vites olarak üretilmiş 6 hafızasında yok, servis düzeltebilir sanırım
6 dan 5 e düşürmek için yanıyormuş ama, o zaman düşerkende 2 den 1 e yanmıyordur. Bu arada hazır konusu varken, benimkinde de Araç boş viteste iken yada debriyaja basmış iken yavaşlarken SHİFT AŞAĞI ışığı yanıyor. Normal bir durum mu? Bana saçma geldi
Hocam boşta iken ne yaptığını bilmiyor boşver.
Shift'in çalışma prensibini sizin gaza ne kadar bastıgınızda etkiliyor hocam. Yani gaza az bastıgınızda shift daha düşük devirlerde yanıyor gaza çok bastıgınızda ise daha yüksek devirlerde yanıyor en azından benim corollada böyle tabi aracımda 6.vites olmadıgı için onu bilemicem ama bence gaza olabildiğince az basarak 5. viteste hızlanmayı bi deneyin.
Kerim beyAraciniz dizel manuel mi?Servise elimde kanitla gitmem lazim
Bugün uygun bir yolda deneme gerçekleştirdim. 5.vitesteyken 2800/2900 devire kadar ciktiktan sonra gazi kesip 130/140 km hizi sabitleyince yandi 5 viteste bariz farklı davranıyor shift. Neyse bir arıza yokmuş anlasilan ama yetkili servisin 5ten 6 ya geçişte yanmaz cevabida hiç hoş değil.Arkadaşların anlatımları gibi acıklayabilirlerdi.Bir dahaki servise gidişimde bana niye böyle bir cevap verdiniz diye soracam.