0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Evet arkadaşlar iyi diyemleriniz için teşekkür ederim. Bende öyle düşünüyorum subab olur çok çok zorlarsan üst kapak olur oda zaten 6000 tl yi geçmez diye tahmin ediyorum. Lpg de taktırırsam prins düşünüyorum ama bakalım hayırlısı. Bide şöyle bişey kafamı kurcalıyo burdan cevabını alamazsam ayrıca bi konu açacam bunun için direk fabrika çıkışlı lpg li araçları göz önüne alarak lpg takım aşamasında sububları veya zarar görecek şeyleri en başında bunlara müdahale eden olmuşmudur(değişme veya güçlendirme gibi ) fiyat farkları vererek yapabilirmiyiz acaba
teşekkür ederim Mustafa bey cevabınız için hemen takmayı düşünmüyorum. peki Honda dışındaki bi markanın böyle bi aşama şansı varmı acaba
opel yeni insignia tuplu ofkeli geliyor
Merhaba arkadaşlar yeni corolla multidrive s sipariş verdim nasipse ocak 6 sı gibi teslim edecekler. Babam da 2005 corolla terra vardı 1.4 olan dan. km si şu an 181000 de ve Maşallah halen canavar gibi ve bu zamana kadar benzinle binilmiş iyi bakılmış bir araba. 3 ay önce ben bu arabaya lpg taktım yakıt konusunda adete pamuk gibi yumuşadım. Ve ortalama benzin 5 küsür ken ortalama benzinde uzun yolda 300 krş şehir içide 360-365 krş yakıyodu Şimdi lpg de uzun yol 170-180krş şehir içide 220-230krş civarı. Kendi kendime dedim ki bu araba 180000 km de şu an acaba en başından lpg takılsaydı yine dikkatli ve özenli kullanılsaydı bu araba şu anda çöpe atılacak bi arabamı olurdu(lpg den dolayı). Sonra içimden bi ses Toyota bu 180000 de havlu atacak bi araba değil dedi ki öyle de ; ama hesaplarıma göre ortalama şu an ki paramıza göre ortalama 300 kuruş yaksa benzinde 180000*300krş = 54 bin tl en başından beri lpgli olsa ve km de 200 krş yaksa ki daha az yakıyo çoğu zaman benim kullandığım yollarda buda 180000*200 = 36 bin tl yani arada 18 bin cepte kalıcak lpg bu paranın ne kadarını masraf olarak arabanızdan geri çıkaracaktı(İçimdeki ses arabaya aynı bakım ve özen binildiğin de ennn baba 10000 tl olurdu diyor) Yani bu konuyu neden açtım son çıkan lpg li insignia dan sonra arabayı aldıktan ve rodajdan sonra hemen kaliteli bi lpg taktırmalımıyım değerli yorumlarınızı bekliyorum.