Gönderen Konu: Ortadaki hesaplamam sizce doğrumu lpg  (Okunma sayısı 2366 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1.6 advence multidrive s 2014
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '14
  • 24 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
Ortadaki hesaplamam sizce doğrumu lpg
« : Aralık 25, 2014, 13:36:19 »
Merhaba arkadaşlar yeni corolla multidrive s sipariş verdim nasipse ocak 6 sı gibi teslim edecekler. Babam da 2005 corolla terra vardı 1.4 olan dan. km si şu an 181000 de ve Maşallah halen canavar gibi ve bu zamana kadar benzinle binilmiş iyi bakılmış bir araba. 3 ay önce ben bu arabaya lpg taktım yakıt konusunda adete pamuk gibi yumuşadım. Ve ortalama benzin 5 küsür ken ortalama benzinde uzun yolda 300 krş şehir içide 360-365  krş yakıyodu Şimdi lpg de uzun yol 170-180krş şehir içide 220-230krş civarı. Kendi kendime dedim ki bu araba 180000 km de şu an acaba en başından lpg takılsaydı yine dikkatli ve özenli kullanılsaydı bu araba şu anda çöpe atılacak bi arabamı olurdu(lpg den dolayı). Sonra içimden bi ses Toyota bu 180000 de havlu atacak bi araba değil dedi ki öyle de ; ama hesaplarıma göre ortalama şu an ki paramıza göre ortalama 300 kuruş yaksa benzinde 180000*300krş = 54 bin tl en başından beri lpgli olsa ve km de 200 krş yaksa ki daha az yakıyo çoğu zaman benim kullandığım yollarda buda 180000*200 =  36 bin tl yani arada 18 bin cepte kalıcak lpg bu paranın ne kadarını masraf olarak arabanızdan geri çıkaracaktı(İçimdeki ses arabaya aynı bakım ve özen binildiğin de ennn baba 10000 tl olurdu diyor) Yani bu konuyu neden açtım son çıkan lpg li insignia dan sonra arabayı aldıktan ve rodajdan sonra hemen kaliteli bi lpg taktırmalımıyım değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

Ortadaki hesaplamam sizce doğrumu lpg
« : Aralık 25, 2014, 13:36:19 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Ortadaki hesaplamam sizce doğrumu lpg
« Yanıtla #1 : Aralık 25, 2014, 13:39:21 »
Öncelikle hesaplamanızı parasal değil litre tüketimine göre yapmanız daha doğru sonuç verecektir. Lpg ye geçmenin karlı olması için bir kaç faktörü bir arada düşünmek lazım.  Aşağıdaki linkteki tablomuza göz atarsanız size yardımcı olacaktır.
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=59937.0
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 25, 2014, 14:28:03 »
Aracını lpg ile kullanan biri olarak lpg sistemini şahsen tavsiye etmem ancak ülkemizde muazzam bir yakıt pahalılığı var. Sırf bu nedenle taktırabilirsiniz. Ancak bence en az 15-20.000km benzinde kullanın. Aracınızın keyfini çıkartın daha sonra lpg ye geçmenizi öneririm. Hayırlı olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 25, 2014, 14:28:28 »
Lpg zarar verse motora verir.Oda subaplar asiniuor.1-1,5 bin tl arasi sifirliyorlar.Turkiyede benzinli binmek zor.Lpg kendini 15 bin km civarinda amorti ediyor.Ortalsmada 15 bin km 1500 tl kar edersiniz.Yani arabayi alip uzun yillar binecegim derseniz sart.Ama 20 bin km civari satarim derseniz bir anlamik yok.
lpgde motoru yuksek devir kullanmamak lazim Arada benzine alip sogutabilirsiniz.100 bin kmde ortalama kar 10 bin tl yi gecer.Bunun 1,5 bin tl sine motor yaptir ne olacak.
Prins valve care sistemi var.4500 devir ustunde motora ozel katki puskurtuyor.Buda 3500 tl.2 yil 100 bin km garantisi veriyorlar.
Sifirda olsa 1000 km dolunca lpg hemen.
1.6 bir arac yogun trafikta 50 kurus civari rahat yakar
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 24 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 25, 2014, 14:41:10 »
Evet arkadaşlar iyi diyemleriniz için teşekkür ederim. Bende öyle düşünüyorum subab olur çok çok zorlarsan üst kapak olur oda zaten 6000 tl yi geçmez diye tahmin ediyorum. Lpg de taktırırsam prins düşünüyorum ama bakalım hayırlısı. Bide şöyle bişey kafamı kurcalıyo burdan cevabını alamazsam ayrıca bi konu açacam bunun için direk fabrika çıkışlı lpg li araçları göz önüne alarak lpg takım aşamasında sububları veya zarar görecek şeyleri en başında bunlara müdahale eden olmuşmudur(değişme veya güçlendirme gibi ) fiyat farkları vererek yapabilirmiyiz acaba

Mesaj Birleştirildi: Aralık 25, 2014, 14:43:40
Bide ayrıca ben en az kardan hesapladım direk uzun yoldan 180000 km yi bunun bide şehir içi var onuda katmadım hesaplara.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #5 : Aralık 25, 2014, 14:44:17 »
Evet arkadaşlar iyi diyemleriniz için teşekkür ederim. Bende öyle düşünüyorum subab olur çok çok zorlarsan üst kapak olur oda zaten 6000 tl yi geçmez diye tahmin ediyorum. Lpg de taktırırsam prins düşünüyorum ama bakalım hayırlısı. Bide şöyle bişey kafamı kurcalıyo burdan cevabını alamazsam ayrıca bi konu açacam bunun için direk fabrika çıkışlı lpg li araçları göz önüne alarak lpg takım aşamasında sububları veya zarar görecek şeyleri en başında bunlara müdahale eden olmuşmudur(değişme veya güçlendirme gibi ) fiyat farkları vererek yapabilirmiyiz acaba

Bahsettiğiniz işlemi yapan marka Honda. Honda'nın ciddi ciddi fabrika çıkışı lpgli modellerinde bir çok parça değiştirilmekte. Ancak hangi lpg sistemi olursa olsun benzinin verdiği sürüş hazzını hiç bir sistem yaşatamaz. Bu yüzdendir ki aracınızı bir müddet benzinli kullanmanızı tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 24 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 25, 2014, 14:54:41 »
teşekkür ederim Mustafa bey cevabınız için hemen takmayı düşünmüyorum. peki Honda dışındaki bi markanın böyle bi aşama şansı varmı acaba

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 25, 2014, 15:28:15 »
teşekkür ederim Mustafa bey cevabınız için hemen takmayı düşünmüyorum. peki Honda dışındaki bi markanın böyle bi aşama şansı varmı acaba

Honda'nın dışında motor ekipmanlarında lpg ye uyumlu olarak değişiklik yapan marka var mı bilmiyorum ancak bugün hemen hemen bir çok firma garantili olarak sıfır km araçlara lpg kiti takabilmekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 25, 2014, 15:29:30 »
Bir ara taksiciler için Albea çıkıyordu Lpg'li galiba yok artık.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 25, 2014, 16:52:42 »
opel yeni insignia tuplu ofkeli geliyor
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Model Yılı: -
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 25, 2014, 16:59:33 »
opel yeni insignia tuplu ofkeli geliyor
Evet 1.4 Turbo'ya LPG koymuşlar. Açıkçası dizel arabaya ikinci el araba parası kadar ekstra para vermektense fabrikasyon LPG'li bir araba almak daha mantıklı bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 50000
  • 80 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 25, 2014, 17:07:29 »
Lpg Li Hyundai 648000 km yapmışlığını gördüm.  Ve kafamda lpg ile ilgili bütün sorunlar silindi.
ne bu topraklar kana doymuş... ne de bu millette akacak kan tükenmiş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 24 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 25, 2014, 18:52:21 »
Evet Tuncay bey tüplü ve öfkeli  iyi bi deyim olmuş güzel bi adım atmışlar opel kutluyorum

Mesaj Birleştirildi: Aralık 25, 2014, 18:54:41
Hamit bey lpg li hyundai 648 bini görmüşse toyotayı düşünmek moralimi arttırıyo

Mesaj Birleştirildi: Aralık 25, 2014, 18:56:26
İşin aslını söylemek gerekirse bu Opelin fabrika çıkışlı hemde turbo haberinden sonra Corolla üstelik turbosuz neden benzinde binmeye diretiyorum diye kendimi sorular sormaya başladım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 25, 2014, 19:48:01 »
Arabam 308.500 KM'de ve 70.000 KM-2008 yılından beri LPG'li.

Aracın önceki sahibinin dediğine göre LPG kaynaklı hiç sorun yaşamamış. Ben de enjektör tamir takımlarını değiştirip, keyifle ve sorunsuzca biniyorum.

Komple motor revizyonuna girdik ama o da LPG'den değil, VVT-I'ın genetik yağ eksiltme probleminden dolayıydı.

Sizin dediğiminizle havlu atacak olsaydı benimki atardı. Korkmaya gerek yok, iyi bir montajla tasarrufun dibine vurun.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 24 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 25, 2014, 20:21:12 »
Bravo Yüksel bey İnşaAllah daha uzun yıllar sorunsuz binersiniz. Arabayı aldığınızdan beri yaptığınız masraf kaç lira oldu onuda belirtirmisiniz ltfn

Mesaj Birleştirildi: Aralık 25, 2014, 20:28:20
Ki bu masraflar yanlış anlaşılmasın benzinle kullanılmaya devam edilseydi en azından yarısı yine çıkacaktı(muamma)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 25, 2014, 20:31:50 »
düşünceniz bence mantıklı. genelde taksicilerle muhabbet ederim lpg ve motor ömrü konusunda. geçenlerde gördüm accent 400 küsür binde daha yarı olmadı motor ömrü 1 milyonu devirmeyi düşünüyorum dedi :D  70 binden beri lpg ile kullanılıyormuş. lpg için geliştirme konusunda genelde opelin turbo motorları hakkında konular okudum. 1.6t lerin supaplar 1.4t lere göre lpg ye daha dayanıksız olduğu çelik supap değişimiyle o sorunun da ortadan kalktığı söylenir. ilk korkulacak şey supaplar olduğu için bu örneği verdim. yapacağınız en büyük masraf komple motor olur ki (lpg tankı patlayıp araç yanmadığı sürece :) / Allah korusun) onla bile daha karlı olabilirsiniz. Tabi uç bir örnek bu
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 335000
  • Model Yılı: '06
  • 64 kere teşekkür etti
  • 75 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 25, 2014, 21:11:19 »
Merhaba arkadaşlar yeni corolla multidrive s sipariş verdim nasipse ocak 6 sı gibi teslim edecekler. Babam da 2005 corolla terra vardı 1.4 olan dan. km si şu an 181000 de ve Maşallah halen canavar gibi ve bu zamana kadar benzinle binilmiş iyi bakılmış bir araba. 3 ay önce ben bu arabaya lpg taktım yakıt konusunda adete pamuk gibi yumuşadım. Ve ortalama benzin 5 küsür ken ortalama benzinde uzun yolda 300 krş şehir içide 360-365  krş yakıyodu Şimdi lpg de uzun yol 170-180krş şehir içide 220-230krş civarı. Kendi kendime dedim ki bu araba 180000 km de şu an acaba en başından lpg takılsaydı yine dikkatli ve özenli kullanılsaydı bu araba şu anda çöpe atılacak bi arabamı olurdu(lpg den dolayı). Sonra içimden bi ses Toyota bu 180000 de havlu atacak bi araba değil dedi ki öyle de ; ama hesaplarıma göre ortalama şu an ki paramıza göre ortalama 300 kuruş yaksa benzinde 180000*300krş = 54 bin tl en başından beri lpgli olsa ve km de 200 krş yaksa ki daha az yakıyo çoğu zaman benim kullandığım yollarda buda 180000*200 =  36 bin tl yani arada 18 bin cepte kalıcak lpg bu paranın ne kadarını masraf olarak arabanızdan geri çıkaracaktı(İçimdeki ses arabaya aynı bakım ve özen binildiğin de ennn baba 10000 tl olurdu diyor) Yani bu konuyu neden açtım son çıkan lpg li insignia dan sonra arabayı aldıktan ve rodajdan sonra hemen kaliteli bi lpg taktırmalımıyım değerli yorumlarınızı bekliyorum.

Size katılıyorum. Bunu her zaman herkese anlatırım zaten. Motor eskiyecek diye dert etmeye gerek yok. Eskirse kendini amorti ediyor zaten.

Dizel alma fırsatı olmayan bence gazla binmeli. Benzin normal fiyatlı değil çünkü.
2006 2.0 Dizel D-4D Avensis Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 24 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 26, 2014, 08:48:19 »
"düşünceniz bence mantıklı. genelde taksicilerle muhabbet ederim lpg ve motor ömrü konusunda. geçenlerde gördüm accent 400 küsür binde daha yarı olmadı motor ömrü 1 milyonu devirmeyi düşünüyorum dedi :D  70 binden beri lpg ile kullanılıyormuş. lpg için geliştirme konusunda genelde opelin turbo motorları hakkında konular okudum. 1.6t lerin supaplar 1.4t lere göre lpg ye daha dayanıksız olduğu çelik supap değişimiyle o sorunun da ortadan kalktığı söylenir. ilk korkulacak şey supaplar olduğu için bu örneği verdim. yapacağınız en büyük masraf komple motor olur ki (lpg tankı patlayıp araç yanmadığı sürece :) / Allah korusun) onla bile daha karlı olabilirsiniz. Tabi uç bir örnek bu"
   Aynen kardeşim motor patlarsa heralde kafa kafaya gelir

Mesaj Birleştirildi: Aralık 26, 2014, 08:51:15
Tevfik bey sizin arabanın km değerleride kıskandıracak derecelerde profilde öyle gözüküyo  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Aralık 26, 2014, 09:42:52 »
Bu konu çokça işlendi forumda. Kişilerin öncelikleri burada ön plana çıkmakta. 15000 km dir corollamı lpg ile kullanmaktayım. Kış koşullarından dolayı bu günlerde benzine geçtim. LPG'nin  genetiğinden dolayı motor istenilen ivmeyi istenen koşullarda yakalayamıyor. Bu bir gerçek ve motordaki durağanlık hissedilebiliyor. Kullandığım lpg sistemi Lovato sıralı sistem, aracım çok nokta enjeksiyon ve sistem işçilik açısından Kayseri'de işlerinin erbabı ustalar tarafından takıldı. Bugüne kadar ise lpg li kullandığım dördüncü aracım.

Ekonomi yönü düşünüldüğünde ise özellikle şu yakıt fiyatları için  büyük bir fayda sağlamakta. Ülkemiz için bu da kaçınılmaz bir gerçek. Ancak aracın gerçek gücünü hissetmek açısından ise benzin kullanımı en güzeli.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 26, 2014, 09:57:01
Gerçi kullandığımız benzinler ne derece gerçek, Avrupa normlarına uygun oktan sayısını taşımakta o da bir muamma?