3200 devirde ikinci boğaz mı açılıyor muş ?

hiç farkında değilim.
bence sadece tam gazda ve 4000 devirde birşeyler oluyor. ama tabiki 90 hp ve gazlı olduğundan ne kadar olabiliyorsa
ben hiç tüpte soğukken sorun yaşamadım. çekiş olarak bişey beklememek lazım. ısıtma aşamasında devir 2000 ile 3000 arasında olmalı. ve tam gaz gibi hatalar yapılmamalı. belki nazikçe gittiğim için fark etmedim ama geçen çok sıkıştım ve gazı açınca gitmem demedi açıkçası...
lpg regülatörü sudan ısı alarak çalışır. yani içine giren su soğur. arabada antifriz varsa istersen -10 derecedeki motor suyu ile bile gaz sistemini çalıştırırsın. çünkü içinden geçen su karışımını belki - 20 ye çeker ama o sıcaklıkta dahi donma olmaz. yani benim aracımda yaklaşık %60 ı antifiriz dir suyun. hiç sorun yaşamadım. ha belki gaz çok verimli dönüştürülmeyebilir ama sorun yok mantıken ...
gaz veya benzinde az yakmak için kesinlikle buji ve kablolarını değiştir. buji ömrü 10 bin km dir. buji kablosuda maksimum 2 yıl dayanıyor. ve disbritör bakımı yapılmalı. temizlenmeli. içindeki bobini mutlaka ama mutlaka değiştir. 80 tl nin hakkını çok fazlasıyla veriyor.
aracın avans ayarı çok iyi yapılmalı. eğer sıkılık varsa subap şimlerine baktırmalısın.
karbüratör etrafında ne kadar boru varsa hepsini çatlak kontrolünden geçir. sert boru varsa değiştir. karbüratör üstünü ve lpg mikserini başka hiç bir yerden hava almayacak şekilde kapat veya sıvı contala. avans sistemi çalışır durumda olsun. karbüratör ayarı benzine göre yapılmalı. içinin temizliğide bir okdar önemli.
mutlaka her yağ değişiminde hava filtresini değiştir. 15 tl lik bir mal ama arabanın çekişini çok etkiliyor.
ben kesinlikle hava girişinde bant sevmem. bant varsa hemen sök. hava filtresini yenile. kaçak hava vakumlarını kapa sonra bir gaz ayarı yapalım.
inanki o gaz girişini daracık yapınca araba çok yakıyor . çünkü gitsin diye habire gaz basıyorsun. halbuki o şekilde gaz verimli yanmıyo. motor ihtiyaçlarını ve hacmini doldurmuyor.
bu yüzden gaz ayarını güzel yap , basınca gitsin ama az yakmak için gaza basma. sabit basarsan hafif bayırlarda 70 80 e düşer ama çok ekonomik sürersin.
yalanım dolanım yoktur. atan tutan bir tip değilim. benim hurdam şuan uzun yolda 180 kr yakıyor.
yani her 100 km de 9 litre gaz eder. bence muazzam bir değer. çünkü arabanın her yerinde yalıtım malzemesi dolu ve hiç yoktan 60 70 kg fazladan taşıyorum.
ama arabama da gözüm gibi bakarım. her 100 200 km de yağ su kontrolü yapar lastiklerin havalarını kontrol ederim. bugün mesela eksoz metalini temizledim. yağları falan sildim. diireksiyon hidroliği ekledim falan 2 saat kadar çalıştım.. bakmadan binilebilecek bir araba değil artık bunlar. her saniye bir yerden bişey çıkabilir.