0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Aracın bedeli söylediğiniz gibi ise poliçede de aynı olması gerekiyor. Benim aracımın şu anki bayi fiyatı 69.900 tl poliçede de aynen araç bedeli 69.900 tl yazılmış.
Aytaç Bey sağolun ne zaman bir sorumuz sıkıntımız olsa cevabınızı esirgemiyosunuz. Yarın atıyım bu sayfada resimlerini Kasko poliçe yanımda değil şu an .Mesaj Birleştirildi: Aralık 24, 2014, 14:58:27Zafer Bey bende öyle düşünüyordum tamda bilmediğimden yorumda yapmak istemiyorum. Yarın burada poliçe fotoğraflarını paylaşıcam
arkadaşlar Auris 1.4 2014 Model aracımı 27 Eylül Günü Toyota Bayinden teslim aldım lakin bayideki internet aksaklıklarında dolayı kasko mu 8 Ekimde yaptırdım. İlk defa bir araba almam ve ilk defa kasko yaptırdığım için çoğu şeyi incelemedim. Kasko araştıran bayan çalışan 10 tane sigorta şirketinden fiyat aldığını ve en uygunun ERGO Sigorta olduğunu söyledi ve bende çok bildiğimde de değil ama ''full kasko mu'' dedim Bayan çalışan full kasko dedi. Sonrasında bir kere elime alıpta okumadım burada hatalıyım. (uzattıysam kusura bakmayın kendi hatamıda anlatmak istedim) Gelelim durumumuza geçenlerde bir bakıyım neler yazıomuş dedim. Bir baktım araç teminat Bedeli 50.000 TL aracımın sıfır fiyatı 68.500 TL pek anlamadığımdan dolayı soruyorum sizce bu normal midir yani araç fiyatından daha az bir teminat bedeli mı belirlenir normalde? Yoksa şerefsizler benim saf duygularımla mı oynadılar
şenol bey sizi yanlış yönlendirmek istemiyorum ama şöyle bir durum var.sigorta firmanız size en uygun X firması derken bu bedele göre en uygun firma X firması demiş.yani aracın fiyatı düşük gösterilerek kaskodan düşük fiyat alınması sağlanmış.örnek fiyatı 60.000 tl girselerdi belkide X firmasını en düşük fiyatı veren firma olmayacaktı.ayrıca ben araç alınan yerlerden veya bankalar üzerinden kasko yaptırmayı çok doğru bulmuyorum.ayrıca şunuda belirteyim size kasko anlaşmalarında rayiç bedeli olarak yazılan bedel aslında üst limitttir.yani aracın pert olması durumunda sizin aracınızın pert olduğu tarihteki ikinci el aynı model araçlar araştırılarak ortalama bir fiyat verilir kullanıcıya.sizde kabul ederseniz o parayı alırsınız yada kabul etmeyip itiraz edersiniz.bazen şuda oluyor.araç satıldıktan sonra bir kaç ay sonra araç dahada değerleniyor.bu durumda yine rayiç bedelin bir önemi kalmıyor.o andaki ikinci el piyasasına göre araca değer biçiliyor.mesela benim sigortacım uzun yıllardır güvendiğim birisidir.aracı aldığım hafta fatura bedeli kadar rayiç bedel yazdı,ilave aksesuarlarıda kaskonun içine soktu.park sensörleri genelde sonradan takıldığı için çoğu kasko firması bunları karşılamaz.faturası ile birlikte kaskoya ilave ettirmeniz gerekiyor bunları.yinede sigortacınız ile bir şekilde iletişim kurun derim.yanlışlık varsada düzeltirler çok sorun etmeyin.
Teminat bedeli 50 bin TL ise olası bir pert durumunda max 50Bin ödeme yaparlar, düzelttirmenizi tavsiye ederim.
Hasar anında rayiç bedeline kadar teminat altına alınmıştır yazıyor Şenol Bey, daha önce dediğim gibi. 50Bin TL ise kaza başına ferdi teminat tutarı görünüyor poliçenizde bir sorun yok.
Aytaç bey Allah korusun İnşallah olmaz tabikide arabam perte çıktı diyelim bunlar bana araç fiyatınımı verir yoksa poliçede yazan 50.000 TL'yi mi verir? ....Allah kimseyi Kasko kullanmak zorunda bırakmasın...
Aracın o andaki rayiç değeri ödenir, yazıyor zaten poliçede, 50BinTL araç için biçilen değer değil. Kazasız belasız günler.