Gönderen Konu: Kasko Araç Teminat Bedeli Hakkında!!!  (Okunma sayısı 2360 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 6700
  • Model Yılı: '14
  • 9 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Kasko Araç Teminat Bedeli Hakkında!!!
« : Aralık 24, 2014, 14:45:51 »
arkadaşlar Auris 1.4 2014 Model aracımı 27 Eylül Günü Toyota Bayinden teslim aldım lakin bayideki internet aksaklıklarında dolayı kasko mu 8 Ekimde yaptırdım. İlk defa bir araba almam ve ilk defa kasko yaptırdığım için çoğu şeyi incelemedim. Kasko araştıran bayan çalışan 10 tane sigorta şirketinden fiyat aldığını ve en uygunun ERGO Sigorta olduğunu söyledi ve bende çok bildiğimde de değil ama ''full kasko mu'' :D dedim Bayan çalışan full kasko dedi. Sonrasında bir kere elime alıpta okumadım burada hatalıyım. (uzattıysam kusura bakmayın kendi hatamıda anlatmak istedim)

Gelelim durumumuza geçenlerde bir bakıyım neler yazıomuş dedim. Bir baktım araç teminat Bedeli 50.000 TL  aracımın sıfır fiyatı 68.500 TL pek anlamadığımdan dolayı soruyorum sizce bu normal midir yani araç fiyatından daha az bir teminat bedeli mı belirlenir normalde? Yoksa şerefsizler benim saf duygularımla mı oynadılar :)

Herkesi bir zaman için aldatabilirsiniz, bazı kişileri her zaman aldatabilirsiniz, ama herkesi her zaman aldatamazsınız! “Süleyman Seba”

Toyota Club Türkiye

Kasko Araç Teminat Bedeli Hakkında!!!
« : Aralık 24, 2014, 14:45:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: Kasko Araç Teminat Bedeli Hakkında!!!
« Yanıtla #1 : Aralık 24, 2014, 14:48:11 »
Yeni sisteme göre araç teminat bedeline rakam yazılmaması lazım, "rayiç bedel" açıklaması olması lazım, poliçenin ilgili bölümlerini buraya yüklerseniz yorum yapılabilir.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 24, 2014, 14:52:15 »
Aracın bedeli söylediğiniz gibi ise poliçede de aynı olması gerekiyor. Benim aracımın şu anki bayi fiyatı 69.900 tl poliçede de aynen araç bedeli 69.900 tl yazılmış.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Aralık 24, 2014, 14:57:02 »
Aytaç Bey sağolun ne zaman bir sorumuz sıkıntımız olsa cevabınızı esirgemiyosunuz.

Yarın atıyım bu sayfada resimlerini Kasko poliçe yanımda değil şu an .

Mesaj Birleştirildi: Aralık 24, 2014, 14:58:27
Aracın bedeli söylediğiniz gibi ise poliçede de aynı olması gerekiyor. Benim aracımın şu anki bayi fiyatı 69.900 tl poliçede de aynen araç bedeli 69.900 tl yazılmış.
Zafer Bey bende öyle düşünüyordum tamda bilmediğimden yorumda yapmak istemiyorum. Yarın burada poliçe fotoğraflarını paylaşıcam :D
Herkesi bir zaman için aldatabilirsiniz, bazı kişileri her zaman aldatabilirsiniz, ama herkesi her zaman aldatamazsınız! “Süleyman Seba”

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #4 : Aralık 24, 2014, 15:03:14 »
Teminat bedeli 50 bin TL ise olası bir pert durumunda max 50Bin ödeme yaparlar, düzelttirmenizi tavsiye ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 24, 2014, 15:05:31 »
Ben şimdi baktım eski Corolla aracımın kaskosunu yeni aracıma aktarmıştım aracımın fiyatı net olarak poliçemde belirtilmiş. Poliçede ek teminatlarda vardı eski Corolla da kapı çıtalarına kadar fiyatları eklenmişti yeni aracım standart donanım fakat orijinal olması durumunda ek teminatlarda poliçemde belirtilmiş  yani görüntü ses sistemi alarm vs vs çok uzun yıllardır aynı sigorta acentesi ile çalışırım.

Mesaj Birleştirildi: Aralık 24, 2014, 15:09:29
Aytaç Bey sağolun ne zaman bir sorumuz sıkıntımız olsa cevabınızı esirgemiyosunuz.

Yarın atıyım bu sayfada resimlerini Kasko poliçe yanımda değil şu an .

Mesaj Birleştirildi: Aralık 24, 2014, 14:58:27
Zafer Bey bende öyle düşünüyordum tamda bilmediğimden yorumda yapmak istemiyorum. Yarın burada poliçe fotoğraflarını paylaşıcam :D

Aracınızın donanım ve model olarak doğru yazıldığını da kontrol edin ve poliçenizi yeniden düzenletin bir yanlışlık yapılmış eğer düşük yazılmış ise büyük olasılıkla poliçeye başka modelin fiyatını girdiler. Benim kasko poliçem...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 130000
  • 506 kere teşekkür etti
  • 898 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 24, 2014, 15:40:36 »
arkadaşlar Auris 1.4 2014 Model aracımı 27 Eylül Günü Toyota Bayinden teslim aldım lakin bayideki internet aksaklıklarında dolayı kasko mu 8 Ekimde yaptırdım. İlk defa bir araba almam ve ilk defa kasko yaptırdığım için çoğu şeyi incelemedim. Kasko araştıran bayan çalışan 10 tane sigorta şirketinden fiyat aldığını ve en uygunun ERGO Sigorta olduğunu söyledi ve bende çok bildiğimde de değil ama ''full kasko mu'' :D dedim Bayan çalışan full kasko dedi. Sonrasında bir kere elime alıpta okumadım burada hatalıyım. (uzattıysam kusura bakmayın kendi hatamıda anlatmak istedim)

Gelelim durumumuza geçenlerde bir bakıyım neler yazıomuş dedim. Bir baktım araç teminat Bedeli 50.000 TL  aracımın sıfır fiyatı 68.500 TL pek anlamadığımdan dolayı soruyorum sizce bu normal midir yani araç fiyatından daha az bir teminat bedeli mı belirlenir normalde? Yoksa şerefsizler benim saf duygularımla mı oynadılar :)

şenol bey sizi yanlış yönlendirmek istemiyorum ama şöyle bir durum var.
sigorta firmanız size en uygun X firması derken bu bedele göre en uygun firma X firması demiş.
yani aracın fiyatı düşük gösterilerek kaskodan düşük fiyat alınması sağlanmış.
örnek fiyatı 60.000 tl girselerdi belkide X firmasını en düşük fiyatı veren firma olmayacaktı.

ayrıca ben araç alınan yerlerden veya bankalar üzerinden kasko yaptırmayı çok doğru bulmuyorum.

ayrıca şunuda belirteyim size kasko anlaşmalarında rayiç bedeli olarak yazılan bedel aslında üst limitttir.
yani aracın pert olması durumunda sizin aracınızın pert olduğu tarihteki ikinci el aynı model araçlar araştırılarak ortalama bir fiyat verilir kullanıcıya.
sizde kabul ederseniz o parayı alırsınız yada kabul etmeyip itiraz edersiniz.bazen şuda oluyor.araç satıldıktan sonra bir kaç ay sonra araç dahada değerleniyor.bu durumda yine rayiç bedelin bir önemi kalmıyor.o andaki ikinci el piyasasına göre araca değer biçiliyor.

mesela benim sigortacım uzun yıllardır güvendiğim birisidir.aracı aldığım hafta fatura bedeli kadar rayiç bedel yazdı,ilave aksesuarlarıda kaskonun içine soktu.park sensörleri genelde sonradan takıldığı için çoğu kasko firması bunları karşılamaz.faturası ile birlikte kaskoya ilave ettirmeniz gerekiyor bunları.

yinede sigortacınız ile bir şekilde iletişim kurun derim.yanlışlık varsada düzeltirler çok sorun etmeyin.
Gözünü açtın doğdun dediler,gözünü kapattın öldü dediler,bu ikisi arasındaki göz açıp kapamaya ise ömür dediler.(Hz.Mevlana)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 25, 2014, 09:12:24 »
şenol bey sizi yanlış yönlendirmek istemiyorum ama şöyle bir durum var.
sigorta firmanız size en uygun X firması derken bu bedele göre en uygun firma X firması demiş.
yani aracın fiyatı düşük gösterilerek kaskodan düşük fiyat alınması sağlanmış.
örnek fiyatı 60.000 tl girselerdi belkide X firmasını en düşük fiyatı veren firma olmayacaktı.

ayrıca ben araç alınan yerlerden veya bankalar üzerinden kasko yaptırmayı çok doğru bulmuyorum.

ayrıca şunuda belirteyim size kasko anlaşmalarında rayiç bedeli olarak yazılan bedel aslında üst limitttir.
yani aracın pert olması durumunda sizin aracınızın pert olduğu tarihteki ikinci el aynı model araçlar araştırılarak ortalama bir fiyat verilir kullanıcıya.
sizde kabul ederseniz o parayı alırsınız yada kabul etmeyip itiraz edersiniz.bazen şuda oluyor.araç satıldıktan sonra bir kaç ay sonra araç dahada değerleniyor.bu durumda yine rayiç bedelin bir önemi kalmıyor.o andaki ikinci el piyasasına göre araca değer biçiliyor.

mesela benim sigortacım uzun yıllardır güvendiğim birisidir.aracı aldığım hafta fatura bedeli kadar rayiç bedel yazdı,ilave aksesuarlarıda kaskonun içine soktu.park sensörleri genelde sonradan takıldığı için çoğu kasko firması bunları karşılamaz.faturası ile birlikte kaskoya ilave ettirmeniz gerekiyor bunları.

yinede sigortacınız ile bir şekilde iletişim kurun derim.yanlışlık varsada düzeltirler çok sorun etmeyin.
Bekir Bey söylediklerinizde haklısınız ilk defa araba almanın heyecanı prosedürleri pek bilmemem ve okumamadan kaynaklandı bu sorun. Resimleri downland ettikten sonra  paylaşcam burda .

Mesaj Birleştirildi: Aralık 25, 2014, 09:16:36
Teminat bedeli 50 bin TL ise olası bir pert durumunda max 50Bin ödeme yaparlar, düzelttirmenizi tavsiye ederim.
Aytaç Bey dün poliçeyi görmek istemiştiniz paylaşıyım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #8 : Aralık 25, 2014, 09:29:07 »
Hasar anında rayiç bedeline kadar teminat altına alınmıştır yazıyor Şenol Bey, daha önce dediğim gibi. 50Bin TL ise kaza başına ferdi teminat tutarı görünüyor poliçenizde bir sorun yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Aralık 25, 2014, 15:02:33 »
Hasar anında rayiç bedeline kadar teminat altına alınmıştır yazıyor Şenol Bey, daha önce dediğim gibi. 50Bin TL ise kaza başına ferdi teminat tutarı görünüyor poliçenizde bir sorun yok.
Aytaç bey Allah korusun İnşallah olmaz tabikide arabam perte çıktı diyelim bunlar bana araç fiyatınımı verir yoksa poliçede yazan 50.000 TL'yi mi verir? ....

Allah kimseyi Kasko kullanmak zorunda bırakmasın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
« Yanıtla #10 : Aralık 25, 2014, 15:04:48 »
Aytaç bey Allah korusun İnşallah olmaz tabikide arabam perte çıktı diyelim bunlar bana araç fiyatınımı verir yoksa poliçede yazan 50.000 TL'yi mi verir? ....

Allah kimseyi Kasko kullanmak zorunda bırakmasın...

Aracın o andaki rayiç değeri ödenir, yazıyor zaten poliçede, 50BinTL araç için biçilen değer değil. Kazasız belasız günler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 9 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 25, 2014, 15:16:30 »
Aracın o andaki rayiç değeri ödenir, yazıyor zaten poliçede, 50BinTL araç için biçilen değer değil. Kazasız belasız günler.
Anladım.. Saolun Aytaç Bey..

Sanırım benim bilgisizliğimden ve sigorta işiyle uğraşan hanımın art niyetinden böyle bir poliçe ortaya çıktı :S