Gönderen Konu: Carina ısıtma (kalorifer)  (Okunma sayısı 6493 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: A+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Carina ısıtma (kalorifer)
« : Aralık 24, 2014, 09:09:57 »
selamün aleyküm arkadaşlar. malum kış geldi. carinalda ısıtma problemi yaşayan var mı bilmiyorum ama benim carina yazın çok iyi sıcaklık veriyor gibiydi. ama şimdi araçta üşüyorum. kalorifer sanırım çok fazla sıcak hava veremiyor. klima radyatörünün önüne gazete koysak artı ve eksileri ne olur sizce. deneyen var mı?  yoksa farkı olmaz mı ?. sizlerin carinalarda yalıtım ve ısınma  olarak kullandığınız çözümler var mı ? teşekkürler...

Toyota Club Türkiye

Carina ısıtma (kalorifer)
« : Aralık 24, 2014, 09:09:57 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
Ynt: Carina ısıtma (kalorifer)
« Yanıtla #1 : Aralık 24, 2014, 10:12:51 »
Termostadınızı yeniledikten sonra o gazete kağıtlarına eskisini koyarak geri dönüşüme atınız.  :)
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 185000
  • Model Yılı: '08
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 24, 2014, 10:25:11 »
Malum Carina'lar 15-20 yaş aralığındalar, bu sürede kalorifer peteği oksitlenme tıkanma yapabiliyor. bu hemen hemen tüm araç marka modelleri için geçerli..
Petek temizleme veya sonuç alınamazsa değişimi gerekebilir.
2008 Corolla 1.4D4D Dizel Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 24, 2014, 13:34:46 »
termostadı değiştirmem mi gerek önce yoksa radyatör temizliği mi?  bu kış antifrizi değiştirdim sanki değiştirmeden  eski suyuyla daha iyi ısıtıyordu kalorifer. fazladan da boşuna değiştirmek istemiyorum. termostadın görevini tam yapıp yapmadığını nasıl anlayabilirm acaba? teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 24, 2014, 14:50:15 »
Önceliği termostat kontrolüne verebilirsiniz, çünkü termostat genellikle kolay sökülen bir yerde olur ve kolayca sökülebilir...

Eğer termostatınız açıp kapatıyorsa Kalorifer peteği kontrolü yapılabilir daha sonrasında..

Bu arada antifiriz koyarken sistemdeki suyu boşaltıp da mı yaptınız onu anlayamadım ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 265700
  • Model Yılı: '98
  • 18 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 24, 2014, 21:59:36 »
termostadı değiştirmem mi gerek önce yoksa radyatör temizliği mi?  bu kış antifrizi değiştirdim sanki değiştirmeden  eski suyuyla daha iyi ısıtıyordu kalorifer. fazladan da boşuna değiştirmek istemiyorum. termostadın görevini tam yapıp yapmadığını nasıl anlayabilirm acaba? teşekkürler.
hareket halinde iken en fazla 5-10 km gidildikten sonra hararetin 90 dereceye gelmesi gerekir, eğer gelmiyorsa termostat kapatmıyordur, birde düzde yada eğimli yollarda gaz basmadan giderken hararet kendiliğinden düşüyorsa yine termostat kapatmıyor demektir
2013 mk3 leon style, 98 Carina E 2.0 GLİ (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 24, 2014, 22:04:13 »

1-3 km gittiğinizde termostat 90 dereceye gelir. Eğer gelmiyorsa geç ısınıp yokuz aşağı gaza basmadan inerken hararet düşüyorsa termostatın etrafındaki lastik ömrünü tamamlamıştır. 25 tl ye alıp kendiniz değiştirebilirsiniz ;) Ben de aldım HKT Japon malı efsaneme kendim değiştirdim.
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 26, 2014, 09:07:08 »
termostadı dün değiştirtdim ustaya 40 tl termestat 20 işçilik aldı, ama sorun aynen devam arkadaşlar sanırım antifriz koyunca  antifrizin çözücü özelliğinden mi ne  sanırım ısıtma peteğini bir şeyler tıkadı. radyotörcü bir makinayla açıyormuş sanırım 80 tl dedi. elektirikçi söküp yeni peteği takmaya  işçilik sadece 250 dedi. bir de konsolu sökecek ki sıkıntı o da.  yaptırsam mı bilemedim ama bir bağlatacağım herhalde makinaya. çünkü termostatdan olmadığı anlaşıldı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 26, 2014, 10:12:13 »
Yıllar içinde oluşan korozyon sonucu tıkanmalar kaçınılmaz oluyor. Zaman içinde oluşan korozyonun engellenmesi için ne gibi önlem almak lazım bu konuda araştırma yapmak gerek..
Bir o kalorifer peteğini hiç değişmeyecekmiş gibi göğüsün arkasına yerleştirmeleri gerçekten çok sinir bozucu..
Birçok marka ve model araçta durum aynı malesef.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 265700
  • 18 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 26, 2014, 13:42:02 »
termostadı dün değiştirtdim ustaya 40 tl termestat 20 işçilik aldı, ama sorun aynen devam arkadaşlar sanırım antifriz koyunca  antifrizin çözücü özelliğinden mi ne  sanırım ısıtma peteğini bir şeyler tıkadı. radyotörcü bir makinayla açıyormuş sanırım 80 tl dedi. elektirikçi söküp yeni peteği takmaya  işçilik sadece 250 dedi. bir de konsolu sökecek ki sıkıntı o da.  yaptırsam mı bilemedim ama bir bağlatacağım herhalde makinaya. çünkü termostatdan olmadığı anlaşıldı.
keşke bahsettiğimiz şekilde termostadı bir test etseydiniz, çünkü termostat hararetle ilgili, hararetle ilgili problem yoktu ise değiştirmeyebilirdiniz, kaloriferle ilgisi ise bozuk termostalı araçta hararet normale gelemez, hararet normale gelmeden de pek ısıtmaz kalorifer. sorunuza gelince ısınmak istiyorsanız kalorifer peteğini ya açtıracaksınız yada peteği değiştireceksiniz
2013 mk3 leon style, 98 Carina E 2.0 GLİ (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 28, 2014, 11:27:16 »
abi sen sen ol göğüslüğü söktürme bizz söktürdük denizlide daha tekrar açıp toplıyabilecek yok servis bile yapamadı düşün yani

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 28, 2014, 12:44:49 »
Antifiriz koydukca turuncu suya dönüyor ne yaptıysam başa çıkamadım.antifirz  çözücü özelliğiyle aşınmaya sebebiyet verıyor. Gecen petek temizleme makinesine soktum.temizledi birazda ısıtıyor ama ılıkla sıcak arası. Peteği değiştirmek lazım 100lira petek 150de işçilik istiyorlar
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 28, 2014, 13:09:06 »
Yıllar içinde oluşan korozyon sonucu tıkanmalar kaçınılmaz oluyor. Zaman içinde oluşan korozyonun engellenmesi için ne gibi önlem almak lazım bu konuda araştırma yapmak gerek..
Bir o kalorifer peteğini hiç değişmeyecekmiş gibi göğüsün arkasına yerleştirmeleri gerçekten çok sinir bozucu..
Birçok marka ve model araçta durum aynı malesef.
Soğutma sisteminde sürekli su kullanılmasından kaynaklı problemler oluşuyor petek cihazla temizlenir fakat daha önce radyatör kaçak giderici kullanıldı ise peteği delebilir bunu temizleyen yerler  özellikle belirtiyorlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 3 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 28, 2014, 13:30:25 »
geçen hafta benim de başıma gelmişti aynı sorun.kalorifer soğuk üflüyordu. radyötör su kaybettiğinden dolayı.radyötörü değiştirdim,şimdi gayet ısıtıyor. bence radyötör suyunu kontrol ediniz.
toyota: Ben yanından geçerim sen kendinden geçersin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 29, 2014, 09:26:04 »
radyötör suyundan olma ihtimali olabilir. çünkü benimki de eksikmiş. ama benimkinde ana sebeb o değilmiş.
termostadı değiştirdikten sonra gene ısınma tam istediğim gibi olmadı. Ben de makinaya bağlattım 80 tl ye. Usta uğraştı baya sağolsun ve içinden resimlerini de paylaşacağım pislikler çıktı. Şimdi eskisine göre ısıtma çok iyi. İlk baştan bu işlemi yapsa imişim daha masrafsız olacakmış. Bu işlemi tavsiye ederim verim alınıyor. Resimler aşağıda arkadaşlar.( carina için cam üzerlerine rüzgarlık hangi model bize uyar arkadaşlar tavsiyesi olan varsa sevinirim.) teşekkürler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #15 : Aralık 29, 2014, 09:41:32 »
Bu arada şu bilgiyi aklınızda tutmanızda fayda var;

Aracınız ister eski ister 0.km olsun,

Yol alırken, saatlerce sıcak sıcak üfleyen kaloriferiniz aniden soğuk üflemeye başlarsa,

Muhakkak su kaçağı olduğu anlamına gelir, hemen durun ve eksilen suyu tamamlayın.

Ulaşacağınız yerde tamirini yaptırırsınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 22000
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 29, 2014, 20:23:15 »
Osman Bey,

Çıkan su ne öyle? Gören de hiç antifiriz konmamış ve her yıl değiştirmemiş der. Vallahi böyle su çıkarsa motorunuzdan acayip korozyon vardır sizin araçta ANTİFİRİZ ve yıllık değişimine dikkat edin... ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • P R İ N S VSI2- Japan Keihin Corporation
  • Araç: Rav 4
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 220000
  • 572 kere teşekkür etti
  • 511 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 29, 2014, 21:00:22 »
Aracınınız ister yeni ister eski olsun , antifrizsiz kalındığında kalorifer peteği eninde sonunda tıkanacak bütün suyun dolaştığı yer korozyona uğrayacaktır.Kalorifer peteği tıkalı olmasından dolayı değişmesi gerekecektir işçillği hiç basit değildir.Daha önceki araçlarımda benden önceki sahiplerinin sorumluğundan yada bilinçsiz olmasından böyle arızalar başıma gelmişti..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 30, 2014, 13:41:50 »
Benden önce binen arkadaşlar sanırım  antifriz  oranını düşük tutmuşlar. Motordaki korozyonların ve ya radyatör peteğindekilerin ne gibi olumsuz etkileri olur acaba bilmiyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #19 : Aralık 30, 2014, 15:51:00 »
Benden önce binen arkadaşlar sanırım  antifriz  oranını düşük tutmuşlar. Motordaki korozyonların ve ya radyatör peteğindekilerin ne gibi olumsuz etkileri olur acaba bilmiyorum

Şu an itibariyle su ve antifrizi yenilediyseniz, Önümüzdeki yaz tekrar yenileyip orjinal pembe antifriz kullanmanız daha doğru olacaktır.

Tekrar yenileme işleminden önce bir kereye mahsus sadece su ile doldurup içindeki tortuların atılması için tekrar boşaltın.