0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
termostadı değiştirmem mi gerek önce yoksa radyatör temizliği mi? bu kış antifrizi değiştirdim sanki değiştirmeden eski suyuyla daha iyi ısıtıyordu kalorifer. fazladan da boşuna değiştirmek istemiyorum. termostadın görevini tam yapıp yapmadığını nasıl anlayabilirm acaba? teşekkürler.
termostadı dün değiştirtdim ustaya 40 tl termestat 20 işçilik aldı, ama sorun aynen devam arkadaşlar sanırım antifriz koyunca antifrizin çözücü özelliğinden mi ne sanırım ısıtma peteğini bir şeyler tıkadı. radyotörcü bir makinayla açıyormuş sanırım 80 tl dedi. elektirikçi söküp yeni peteği takmaya işçilik sadece 250 dedi. bir de konsolu sökecek ki sıkıntı o da. yaptırsam mı bilemedim ama bir bağlatacağım herhalde makinaya. çünkü termostatdan olmadığı anlaşıldı.
Yıllar içinde oluşan korozyon sonucu tıkanmalar kaçınılmaz oluyor. Zaman içinde oluşan korozyonun engellenmesi için ne gibi önlem almak lazım bu konuda araştırma yapmak gerek..Bir o kalorifer peteğini hiç değişmeyecekmiş gibi göğüsün arkasına yerleştirmeleri gerçekten çok sinir bozucu.. Birçok marka ve model araçta durum aynı malesef.
Benden önce binen arkadaşlar sanırım antifriz oranını düşük tutmuşlar. Motordaki korozyonların ve ya radyatör peteğindekilerin ne gibi olumsuz etkileri olur acaba bilmiyorum