Gönderen Konu: Makyajlı yeni yaris hk.  (Okunma sayısı 1617 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
Makyajlı yeni yaris hk.
« : Aralık 24, 2014, 01:45:42 »
Merhabalar ben yurtdışında yaşıyorum ve bulunduğum ülkedeki araçlar Türkiyedeki araçlardan biraz farklı (motor şanzıman seçenekleri vs.) bu yüzden Tr forumlarında araç karşılaştırmalarını tam yapamıyorum. Örneğin yeni makyajlı yaris otomatik ile poloyu karşılaştırmak istedim ikisi arasında kaldım ancak vw bayiisine gittiğimde otomatik vites modellerinin 2012den sonra burada satıştan kaldırılmış olduğunu ellerinde 1.0 ve 1.6(90beygir) benzinli düz vites dışında başka seçenek olmadığını öğrendim bu araçlar Volkswagen Polo Match II 1.6 Ess 90 ve 1.0 model ismiyle satılıyor aklıma takılan 1-2 şey var yardımcı olursanız sevinirim. Öncelikle burada feci trafik var ve eşimde biraz acemi olduğu için otomatik vites seçmek istedim aklıma ilk yaris geldi yeni kasada hoşuma gidince toyotaya gittik araştırdık otomatik vites fullpaket olmasına rağmen bazı özellikler yok
(Toyota Yaris LOUNGE 1.3 Ess VVT-I 99 Ch CVT) esp geri vites kamerası /  (VSC) Lastik Basınç Uyarı Sistemi,(EBS), Yağmur sensörü,
7 Hava Yastığı(gözden kaçırdıklarımda olabilir).
sonra eşim poloyu yakından görünce işler biraz değişti :) tabi bu poloda cam tavan filan var cezbetti onu herneyse, polodaki bazı eksiklikler
(Volkswagen Polo Match II 1.6 Ess 90). TSİ falan yazmıyor bunun anlamı nedir yada illa yazmasada turbolumudur,
düz vites, geri vites kamerası Xenon far(Trdekilerde varmı bilmiyorum)
Led lamba, hız sabitleyicisi filan, Yorgunluk Tespit Sistemi  yok 
Yukarıda bahsettiğim eksiklikler opsiyonel olarakda alınamıyor malesef zaten bu ülkeye gelen modeller en fazla 3 seçenekli oluyor varsa otomatik full paket eksiklikleriyle birlikte full olarak geçiyor, giriş seviyesi camlar bile manuel açılıyor, Düz vites ama navigasyonlu vs. giriş seviyesinden biraz daha süslü :)

Bu durumda otomatik vitesi hesaba katarak ve katmayarak 2 şekilde düşünürsek hangisini almak daha mantıklı otomatik vites Yaris 2015 mi düz vites Polo 2015 mi ? aralarında 1000euro fark var polo daha ucuz düz vites olduğu için. Saygılar...

Toyota Club Türkiye

Makyajlı yeni yaris hk.
« : Aralık 24, 2014, 01:45:42 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
Ynt: Makyajlı yeni yaris hk.
« Yanıtla #1 : Aralık 24, 2014, 02:36:55 »
Olmayan özelliklere göre sizin karara varmanız gerekir. Toyota'daki multidrive s otomatik vites çok konforlu vr kullanışlıdır tam bayanlara göredir. Öte yandan esp sistemi olsn ve gözardı edilebilecek donanımlara sahip ama manuel bir polo. Kalitelidir polo ama şehiriçi trafiği çoksa manuel vites işkence olabiliyor. Şahsi düşüncem espli otomatik bir yaris bulmaya çalışmak olurdu fakat espsiz de olsa ve yoğunlukls şehiriçi trafipinde kullanacaksam multidrive s yaris alırdım kesinlikle.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #2 : Aralık 24, 2014, 14:21:11 »
Olmayan özelliklere göre sizin karara varmanız gerekir. Toyota'daki multidrive s otomatik vites çok konforlu vr kullanışlıdır tam bayanlara göredir. Öte yandan esp sistemi olsn ve gözardı edilebilecek donanımlara sahip ama manuel bir polo. Kalitelidir polo ama şehiriçi trafiği çoksa manuel vites işkence olabiliyor. Şahsi düşüncem espli otomatik bir yaris bulmaya çalışmak olurdu fakat espsiz de olsa ve yoğunlukls şehiriçi trafipinde kullanacaksam multidrive s yaris alırdım kesinlikle.

Yorumunuz için teşekkür ederim. Daha çok şehir içinde kullanacağız. Bu arada bahsettiğim poloda tsi falan yazmıyor yani yazması gerekiyormu? bu konuda bilginiz varsa biraz açabilirmisiniz saygılar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #3 : Aralık 24, 2014, 16:52:09 »
Yorumunuz için teşekkür ederim. Daha çok şehir içinde kullanacağız. Bu arada bahsettiğim poloda tsi falan yazmıyor yani yazması gerekiyormu? bu konuda bilginiz varsa biraz açabilirmisiniz saygılar..

Bilgim yok fakat o motor tsi değil, bulunduğunuz ülkeye gelmiyor demek ki, 1.6 eski motoru kullanıyorlar demek ki.
Merak ettim hangi ülkede yaşıyorsunuz? Profil bilgilerinizi de girerseniz hitap açısından sıkıntı çekmeyiz ve mutlu oluruz :)
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 24, 2014, 17:06:35 »
 Öncelikle hoş geldiniz. Mutlu arkadaşımız çok güzel açıklamış zaten ve bence de ülke belirtmeniz güzel olur.

Sıkışık trafikli yerde bence otomatik vites olması çok büyük rahatlık. Vsc(Esp) gibi güvenlik donanımları da faydalıdır. Polo biraz daha albenili görünebilir, Yaris ise daha pratiktir bence. Yani ikisinin de birbirine göre avantaj ve dezavantajları var. Diğer yandan bulunduğunuz ülkede başka bayilere de farklı donanımlar için sorun,en azından telefonla.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 24, 2014, 17:22:34 »
Bence cvt li esp siz yaris esp li manuel polodan daha agir basar ihtiyaclariniz dogrultusunda. Esp olmadigi zamanlarda da bayanlar arac kullanabiliyordu diye dusunuyorum
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #6 : Aralık 24, 2014, 21:05:55 »
Kusura bakmayın farkında değilim :)  Cezayir'de yaşıyorum. Evet şehir içi otomatik daha avantajlı sanırım son bir kez içlerine oturup bakmamız gerekiyor en son bakdığımda polonun konforu belli etti kendini iç malzeme kalitesi vs. aslında çokta anlamam. malum böyle ülkelerde test şansıda yok bayilerde filan. Pişman olmak istemiyorum bu tip araçları hiç kullanmadım desem yeridir genelde 4x4 takılıyoruz :)  15 gün içinde 2sinden birini alacağız nasipse 1-2 detay daha verebilirseniz 2 araç arasındaki sürüş yol tutuş gibi farklar anlamında (otomatik vitesin avantajı hariç).. Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
« Yanıtla #7 : Aralık 24, 2014, 21:58:28 »
yaris 2'yi yüksek hızlarda da kullandım, yola tutunma açısında seviyorum ben. virajlarda yüksek hızlarda yatma yapabiliyor birazcık o da normal. diğer kıstaslarda kalite vs, b sınıfı olduğundan ikisinin de aynı olduğunu düşünüyorum. fakat poloda hiç ses duymamıştım kasislerden geçerken. yariste de duymadım bunu, polonun içi yarise oranla daha boğucu gelmişti.
yine de gidin görün, ona göre karar verin. şehiriçi trafiği fazla bir yerde kesinlikle multidrive s yaris diyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Toyosundan uzakta, harap ve bitap...
  • Araç: Corolla
  • 25 kere teşekkür etti
  • 54 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 24, 2014, 22:29:07 »
Benimde okudugum kadariyla ic mekan ferahligi acisindan yaris daha iyi diger konularda bilgim yok
..modifiye, modifiye dediğin nedir ki gülüm, ben senin için stock gezmeyi göze almışım..