Merhabalar ben yurtdışında yaşıyorum ve bulunduğum ülkedeki araçlar Türkiyedeki araçlardan biraz farklı (motor şanzıman seçenekleri vs.) bu yüzden Tr forumlarında araç karşılaştırmalarını tam yapamıyorum. Örneğin yeni makyajlı yaris otomatik ile poloyu karşılaştırmak istedim ikisi arasında kaldım ancak vw bayiisine gittiğimde otomatik vites modellerinin 2012den sonra burada satıştan kaldırılmış olduğunu ellerinde 1.0 ve 1.6(90beygir) benzinli düz vites dışında başka seçenek olmadığını öğrendim bu araçlar Volkswagen Polo Match II 1.6 Ess 90 ve 1.0 model ismiyle satılıyor aklıma takılan 1-2 şey var yardımcı olursanız sevinirim. Öncelikle burada feci trafik var ve eşimde biraz acemi olduğu için otomatik vites seçmek istedim aklıma ilk yaris geldi yeni kasada hoşuma gidince toyotaya gittik araştırdık otomatik vites fullpaket olmasına rağmen bazı özellikler yok
(Toyota Yaris LOUNGE 1.3 Ess VVT-I 99 Ch CVT) esp geri vites kamerası / (VSC) Lastik Basınç Uyarı Sistemi,(EBS), Yağmur sensörü,
7 Hava Yastığı(gözden kaçırdıklarımda olabilir).
sonra eşim poloyu yakından görünce işler biraz değişti

tabi bu poloda cam tavan filan var cezbetti onu herneyse, polodaki bazı eksiklikler
(Volkswagen Polo Match II 1.6 Ess 90). TSİ falan yazmıyor bunun anlamı nedir yada illa yazmasada turbolumudur,
düz vites, geri vites kamerası Xenon far(Trdekilerde varmı bilmiyorum)
Led lamba, hız sabitleyicisi filan, Yorgunluk Tespit Sistemi yok
Yukarıda bahsettiğim eksiklikler opsiyonel olarakda alınamıyor malesef zaten bu ülkeye gelen modeller en fazla 3 seçenekli oluyor varsa otomatik full paket eksiklikleriyle birlikte full olarak geçiyor, giriş seviyesi camlar bile manuel açılıyor, Düz vites ama navigasyonlu vs. giriş seviyesinden biraz daha süslü

Bu durumda otomatik vitesi hesaba katarak ve katmayarak 2 şekilde düşünürsek hangisini almak daha mantıklı otomatik vites Yaris 2015 mi düz vites Polo 2015 mi ? aralarında 1000euro fark var polo daha ucuz düz vites olduğu için. Saygılar...