0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Mehmet Bey 200 küsürlü değerler normal değil. Fabrikadan böyle çıktıysa kaydı kuydu olmalı bir yerlerde. Çözmenizde fayda var. İkinci elde aracınız boyalı muamelesi görür. Kimseye anlatamazsınız fabrika şöyle dedi, servis böyle dedi diye. Bir şekilde resmi bir yazı falan almaya çalışın mutlaka.
herkese merhabalarGeçen ay bende sıfır corolla alarak aranıza katılmış bulunuyorum. Araba almadan önce baya bi araştırdım. Satılık 4-5 bin km lerde 1 yaşını doldurmamış arabalara da bakıyordum. İlanın birinde aracın sağ ön kapısında fabrikasyon olarak kalın boya atıldığı yazıyordu.Forumlarda okuyoruz sıfır arabasında boya çıkan insanlar oluyor. Ben de aracı bana teslim eden görevliye boya kalınlığını ölçmesini söyledim. Biraz garip karşılasa da makineyi getirdi ve ölçtü. Makinede gösteren rakamın birimini bilmiyorum fakat sonuçlar yaklaşık şu şekilde çıktı;Sağ kapı 80Kaput 100Sol kapı 80Bagaj 100Bir de 120 değeri vardı o da arka kapıydı heralde. Bunun nedenini sorduğumda normal olduğunu her yerde aynı kalınlığı tutturamayacaklarını söylediler. Değerler her ne kadar farklı çıksada mesela kapının veya kaputun farklı yerlerinde değerler hep aynıydı. Mesela kapının alt tarafı 80 çıktıysa ortasıda sağıda soluda 80 çıktı. Görevli değerlerin arasında çok büyük fark olsaydı (birisi 80 ken diğeri 200 gibi mesela) bunun sorun olacağını söyledi.Sonuç olarak az da olsa içime kurt düştü. Bu kadar farklılıklar normal mi sizce? Veya benim gibi sıfır arabaya boya kontrolü yaptıran oldu mu?
Merhaba,Tr'de üretim yapan bir otomotiv fabrikasında çalışmaktayım. Geçen gün bir arkadaşımızda çift kat boya çıktı. Ancak aracın tüm parçaları yani iç trimler dahil çift kat olduğu için sorun olmadı. Fakat konuyla ilişkili durumda şöyle bir yanıt verebilirim. Araç Metal finish'den çıktığında boyahanede fosfor havuzuna girer, sonrasında robotik boyama ve fırınlama olur. Kapılar ayrı bir hatta boyanır. Bu parçaların micron kalınlıkları 80 ila 120 arasında değişebilir. Aracın sadece bir kapısında diğer kapılardan farklı ölçüde yani birinde 240 ve diğer kapılar 120 seviyelerinde ise araç boya sırasında veya boya öncesi görülmeyen bir sorunla karşılaşmıştır. Bu kapı işlem görerek tekrar boyanmıştır. İçiniz ahat olsun boya kalınlığının fabrika çıkışlı olması sorun yaratmaz. Bu kalınlığı ölçüm cihazı olmayan kimse fark etmez. Siz sadece bu durumu yetkili servisten veya fabrikadan raporunu isteyin. İleride satarken bu durumla ilgili elinizde kanıt döküman olsun.Unutulmamalıdırki seri üretim yapan tüm markalar hiçbir zaman sıfır hata ile araç imal edemezler.Yurtdışından gelen lüks segmentteki araçlar için duyduklarımızın yanında bu gibi şeyler önemsiz kalır...
Türkiye Üretimiyle mi alakalı bilmiyorum ama E12 kasalarda da bence benim gördüğüm farklılıklar var .Örnek verecek olursam . 2006 tera sedan benim aracım .kardeşimin aracıda 2006 sol hb .Araçlarım km releri 88 bin ve 92 bin ikisi de kazası boyası olmayan servis bakımlı araçlar .Forumda da okuduğum şikayetleri göz önünde bulundurarak şöyle bir tespit yaptım.Mesela 1- )Birçok tera sedan aracın direksiyon kutusunda boşluk var 2- ) Direksiyon altından gelen iç kabinden manevralarda gelen tık sesi gene sedan terra larda hep duyuyorum3 -) İç kabinden gelen tıkırtılar daha fazla 4 -) Koltuklarda kullanılan kumaş kalitesi ve bilmiyorum ben kaynaklı mı oturma pozisyonu farklıBu yazdığım eksileri ben sol hb lerde hiç duymadım kendi aracımda vardı ondada görmedim kardegişmin aracındada görmedim ama son aldığım Terra sedan kasada var bunların hepsi
yetkili bayi hem gözle hem de cihazla kontrol etti. yapılan işlem fabrika işlemidir. fabrika dışında herhangi bir işlem görmemiştir. değerler normal dir. dedi. bunu da mikron kalınlığını belirterek kayıtlara geçirdi. bana da sadece o geçerli olmak üzere belge verdi. ama dışarda herhangi bir kompitest yerine götürdüğünüzde kapı boyalı raporu veriyorlar.
Merhabalar;Bahsettiğiniz kapısı kalın (çift kat) boyalı araba sanırım benim arabam. arabamın her tarafının kalınlığı 90-110 mikron arasında iken, sol ön kapısı 200-230 mikron kalınlığında çıkıyor. yetkili servise ve aldığımız bayiye götürdük fabrikadan böyle çıkmış orijinal boyalı dediler. görüşmediğim yer kalmadı Toyota Türkiye ye mesaj attım defalarca aradım dönüş bile yapmadılar. bayi Toyota Türkiyeden kapı değişimini talep edin dedi. kabul ederlerse tek kat boyalı kapı yollayacaklarmış bu sefer kapı boyalı iken kapı değişmiş damgası yemesi söz konusu olacak. kararsızım ne yapacağımı bilmiyorum. böylece elimde kaldı. Mesaj Birleştirildi: Aralık 24, 2014, 20:40:00Bu arada sizin arabanın boya değerleri normal görünüyor. Toyota da sadece alt sınır mikron kalınlığı varmış. sanırım oda 80 mikron diye hatırlıyorum. 80 mikronun altında olursa kusurlu sayıyorlarmış. üst sınır yokmuş yani 500-1000 mikron da olsa fabrika değerleri içerisindedir diyorlar.