Gönderen Konu: Sıfır araç boya kalınlığı  (Okunma sayısı 16336 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 1750
  • Model Yılı: '14
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Sıfır araç boya kalınlığı
« : Aralık 23, 2014, 23:18:28 »
herkese merhabalar

Geçen ay bende sıfır corolla alarak aranıza katılmış bulunuyorum. Araba almadan önce baya bi araştırdım. Satılık 4-5 bin km lerde 1 yaşını doldurmamış arabalara da bakıyordum. İlanın birinde aracın sağ ön kapısında fabrikasyon olarak kalın boya atıldığı yazıyordu.

Forumlarda okuyoruz sıfır arabasında boya çıkan insanlar oluyor. Ben de aracı bana teslim eden görevliye boya kalınlığını ölçmesini söyledim. Biraz garip karşılasa da makineyi getirdi ve ölçtü. Makinede gösteren rakamın birimini bilmiyorum fakat sonuçlar yaklaşık şu şekilde çıktı;

Sağ kapı 80
Kaput 100
Sol kapı 80
Bagaj 100
Bir de 120 değeri vardı o da arka kapıydı heralde. Bunun nedenini sorduğumda normal olduğunu her yerde aynı kalınlığı tutturamayacaklarını söylediler. Değerler her ne kadar farklı çıksada mesela kapının veya kaputun farklı yerlerinde değerler hep aynıydı. Mesela kapının alt tarafı 80 çıktıysa ortasıda sağıda soluda 80 çıktı. Görevli değerlerin arasında çok büyük fark olsaydı (birisi 80 ken diğeri 200 gibi mesela) bunun sorun olacağını söyledi.

Sonuç olarak az da olsa içime kurt düştü. Bu kadar farklılıklar normal mi sizce? Veya benim gibi sıfır arabaya boya kontrolü yaptıran oldu mu?

Toyota Club Türkiye

Sıfır araç boya kalınlığı
« : Aralık 23, 2014, 23:18:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
Ynt: Sıfır araç boya kalınlığı
« Yanıtla #1 : Aralık 23, 2014, 23:20:40 »
Aracınızın şasi no hangi harflerle başlıyor?
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 23, 2014, 23:28:26 »
Aracınızın şasi no hangi harflerle başlıyor?

Hocam bilmiyorum ama yarın sabah bakıp söylerim. Merak ettiğimden soruyorum Şasi noyu neden sordunuz, bir önemi var mı bu durumda?

Geçen gün motora baktığımda bazı parçaların üzerinde 2014 10 un u ayın tarihi vardı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3428 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 23, 2014, 23:29:10 »
Serhat bey,
Milimetrenin 100/2 si bahsettiginiz fark.  ;)
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 23, 2014, 23:31:12 »
Serhat bey,

Ahmet bey teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. Dediğim gibi rakamın birimini bilmediğim için merak ettim. Dediğiniz gibiyse sorun yok :) ilk defa sıfır araba alınca insan herşeyiyle içine sinsin istiyor doğal olarak :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 23, 2014, 23:41:11 »
Serhat bey,

Ahmet Abi,

Bu boya farkları önceden de var mıydı? Yoksa insanlar daha yeni mi fark ediyor? Ayrıca bir sorum daha var: " Ülkemizdeki yeni corolla'lar nere üretimi?
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #6 : Aralık 23, 2014, 23:50:18 »
Ahmet Abi,

Bu boya farkları önceden de var mıydı? Yoksa insanlar daha yeni mi fark ediyor? Ayrıca bir sorum daha var: " Ülkemizdeki yeni corolla'lar nere üretimi?

Bahsettigimiz 20 mikron çok küçük bir deger.
Yeni Corolla Tr üretimi.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '13
  • 20 kere teşekkür etti
  • 121 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 24, 2014, 01:23:32 »
Serhat Bey aracınızın boya kalınlıkları normal. Herhangi bir problem yok. İçiniz rahat olsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • COROLLA
  • Kilometre: 2200
  • 15 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 24, 2014, 07:46:35 »
Serhat kardeş daha ne  sorunlar ile karşılaşacaksın daha başlangıç
 1 ekimde sıfır corolla aldım ama aradan 1 ay geçti geçmedi sorunlar baş göstermeye başladı .Farlarda su alma sorunu leke sorunu vardı değişim istedim değişti fakat değişim yapsalar ne olur ki ben değişim yaptırdım sonuç yine ayni bu konuda aslında yapmaları gereken tek sey farları farba da yaptırmayacak zaten ne zaman Üretilen bir sey Türkiye'de olsa kesin sorun çıkıyor sonradan diyoruz ki millet uzaya cıktı biz hala ayni yerdeyiz
Koskoca farba fabrikası bu Ürünün bu şekilde leke yaptığını çok çok eminim ki geri dönüşler olduğunda fark etti iste makyajlı kasa almamanın zararları çok pişmanım ikinci arabayı da Corolla tercih ettiğime 75 bin tl para ver yok farlar su aldın yok Davlumbaz Olmasın bu nedir arkadaş yazık Toyota marka Değeri 1 Numaralı firma ama bos biraz
Sanki paraya Doymuş ama arasınlar Toyota'dan ki bir İslem yaptırinca serviste mutlaka arıyorlar 0 puan vereceğim ve diyeceğim Toyota Corolla  ne zaman Türkiye'de toplanmaya başlandı sorunlar Kapıya geldi forumu geziyorum yok şanzıman sesi yok far sorunu yok boya sorunu yok davlumbaz eksikliği yani daha 1 yıl bile olmayan bir araç da bu sorunlar var helal olsun Tabii sorun olacak ama  bu tür sorunlar markayı tüketen sorunlar marka Değerine güvenip alıyorsun sorun yaşıyorsun hemde ayni sorun devam ediyor ben mi hassasim bu Konuda bilemedim?Otomobilim her şeyim uzun sözün kısası yazık oldu parama pişman oldum arabadan soğudum Yapacak birşeyu  yok sinek ufaktır mide bulandırır ...hepimize gecmiş olsun
Bildiğim her konuyu paylaşmaya hazırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • SUBARU Forester SG
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 114000
  • 195 kere teşekkür etti
  • 286 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 24, 2014, 09:51:59 »
babamın aracı gelmiş yeni yılın girmesini bekliyor. ocağın ilk haftası teslim allah'dan bir şey çıkmazsa.

takipteyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 24, 2014, 10:56:28 »
Serhat kardeş daha ne  sorunlar ile karşılaşacaksın daha başlangıç
 1 ekimde sıfır corolla aldım ama aradan 1 ay geçti geçmedi sorunlar baş göstermeye başladı .Farlarda su alma sorunu leke sorunu vardı değişim istedim değişti fakat değişim yapsalar ne olur ki ben değişim yaptırdım sonuç yine ayni bu konuda aslında yapmaları gereken tek sey farları farba da yaptırmayacak zaten ne zaman Üretilen bir sey Türkiye'de olsa kesin sorun çıkıyor sonradan diyoruz ki millet uzaya cıktı biz hala ayni yerdeyiz
Koskoca farba fabrikası bu Ürünün bu şekilde leke yaptığını çok çok eminim ki geri dönüşler olduğunda fark etti iste makyajlı kasa almamanın zararları çok pişmanım ikinci arabayı da Corolla tercih ettiğime 75 bin tl para ver yok farlar su aldın yok Davlumbaz Olmasın bu nedir arkadaş yazık Toyota marka Değeri 1 Numaralı firma ama bos biraz
Sanki paraya Doymuş ama arasınlar Toyota'dan ki bir İslem yaptırinca serviste mutlaka arıyorlar 0 puan vereceğim ve diyeceğim Toyota Corolla  ne zaman Türkiye'de toplanmaya başlandı sorunlar Kapıya geldi forumu geziyorum yok şanzıman sesi yok far sorunu yok boya sorunu yok davlumbaz eksikliği yani daha 1 yıl bile olmayan bir araç da bu sorunlar var helal olsun Tabii sorun olacak ama  bu tür sorunlar markayı tüketen sorunlar marka Değerine güvenip alıyorsun sorun yaşıyorsun hemde ayni sorun devam ediyor ben mi hassasim bu Konuda bilemedim?Otomobilim her şeyim uzun sözün kısası yazık oldu parama pişman oldum arabadan soğudum Yapacak birşeyu  yok sinek ufaktır mide bulandırır ...hepimize gecmiş olsun

Gerçekten can sıkıcı bir durum. O kadar para verip sıfır aldığımız araçlarda sorun çıkınca insan rahatsız oluyor. Araç alırken iki araba arasında kalmıştım civic ve corolla. Tercihimi corolladan yaptım. Sebebiyse piyasadaki Toyotanın sorunsuzluk algısı. Elbette sorun çıkacak ama bunlar tolere edilebilir ve marka imajına zarar vermeyecek şekilde çözülebilir olmalı. Ama ufak tefek eksiklikler de insanın canını çok sıkıyor. İnşallah sorunlarınız halledilir. Toyota'nın sorunsuzluk algısını devam ettirmesi için ufak tefek demeden her sorunla ilgilenmesi lazım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 930 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 24, 2014, 11:08:51 »
Türkiye Üretimiyle mi alakalı bilmiyorum ama E12 kasalarda da bence benim gördüğüm farklılıklar var .Örnek verecek olursam . 2006 tera sedan benim aracım .kardeşimin aracıda 2006 sol hb .Araçlarım km releri 88 bin ve 92 bin ikisi de kazası boyası olmayan servis bakımlı araçlar .Forumda da okuduğum şikayetleri göz önünde bulundurarak şöyle bir tespit yaptım.

Mesela
1- )Birçok tera sedan aracın direksiyon kutusunda boşluk var
2- ) Direksiyon altından gelen iç kabinden manevralarda gelen tık sesi gene sedan terra larda hep duyuyorum
3 -) İç kabinden gelen  tıkırtılar daha fazla
4 -) Koltuklarda kullanılan kumaş kalitesi ve bilmiyorum ben kaynaklı mı oturma pozisyonu farklı

Bu yazdığım eksileri ben sol hb lerde hiç duymadım kendi aracımda vardı ondada görmedim kardegişmin aracındada görmedim ama son aldığım Terra sedan kasada var bunların hepsi

BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #12 : Aralık 24, 2014, 11:14:33 »
Yücel bey,
Bende sol HB kullanıyorum ve sedan HB veya terra SOL dediginiz farklılıklar yok.
Ses varsa (direksiyondaki tık mesela) tüm modellerde duydum.
Oturma posisyonu farklı olması zaten imkansız, aynı altyapıyı kullanan iki araç.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 9000
  • 28 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 24, 2014, 20:35:27 »
Merhabalar;
Bahsettiğiniz kapısı kalın (çift kat) boyalı araba sanırım benim arabam. :( arabamın her tarafının kalınlığı 90-110 mikron arasında iken, sol ön kapısı 200-230 mikron kalınlığında çıkıyor. yetkili servise ve aldığımız bayiye götürdük fabrikadan böyle çıkmış orijinal boyalı dediler. görüşmediğim yer kalmadı Toyota Türkiye ye mesaj attım defalarca aradım dönüş bile yapmadılar. bayi Toyota Türkiyeden kapı değişimini talep edin dedi. kabul ederlerse tek kat boyalı kapı yollayacaklarmış bu sefer kapı boyalı iken kapı değişmiş damgası yemesi söz konusu olacak. kararsızım ne yapacağımı bilmiyorum. böylece elimde kaldı. :(   

Mesaj Birleştirildi: Aralık 24, 2014, 20:40:00
Bu arada sizin arabanın boya değerleri normal görünüyor. Toyota da sadece alt sınır mikron kalınlığı varmış. sanırım oda 80 mikron diye hatırlıyorum. 80 mikronun altında olursa kusurlu sayıyorlarmış. üst sınır yokmuş yani 500-1000 mikron da olsa fabrika değerleri içerisindedir diyorlar.
Corolla 2013 Premıum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 24, 2014, 23:12:17 »
Merhabalar;
Bahsettiğiniz kapısı kalın (çift kat) boyalı araba sanırım benim arabam. :( arabamın her tarafının kalınlığı 90-110 mikron arasında iken, sol ön kapısı 200-230 mikron kalınlığında çıkıyor. yetkili servise ve aldığımız bayiye götürdük fabrikadan böyle çıkmış orijinal boyalı dediler. görüşmediğim yer kalmadı Toyota Türkiye ye mesaj attım defalarca aradım dönüş bile yapmadılar. bayi Toyota Türkiyeden kapı değişimini talep edin dedi. kabul ederlerse tek kat boyalı kapı yollayacaklarmış bu sefer kapı boyalı iken kapı değişmiş damgası yemesi söz konusu olacak. kararsızım ne yapacağımı bilmiyorum. böylece elimde kaldı. :(   

Mesaj Birleştirildi: Aralık 24, 2014, 20:40:00
Bu arada sizin arabanın boya değerleri normal görünüyor. Toyota da sadece alt sınır mikron kalınlığı varmış. sanırım oda 80 mikron diye hatırlıyorum. 80 mikronun altında olursa kusurlu sayıyorlarmış. üst sınır yokmuş yani 500-1000 mikron da olsa fabrika değerleri içerisindedir diyorlar.

Mehmet bey merhabalar

Benim gördüğüm ilan ankarada bir toyota bayisindeydi. Sizin şansınıza böyle bir olay denk gelmiş. Ama fark çok gibi görünmüyor. Sizin yerinizde olsaydım bayiden " aracın sol ön kapısının boya kalınlığı şu kadardır. Söz konusu fark fabrika çıkışı olup herhangi bir işlem yapılmamıştır" şeklinde şimdiki tarihli bir tutanak alırdım. Yarın öbürgün arabayı sattığınızda elinizde sağlam bir delil olur. Aracın kapısı değiştiğinde bunu satacağınız kişiye anlatmanız çok daha zor olacaktır diye düşünüyorum. Karar sizin tabiki. Canınızı sıkmayın çok ağır bir kusur değil sonuçta. Sıfır aracınızın keyfini çıkarın atarken düşünürsünüz kapıyı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 28 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 25, 2014, 20:15:15 »
Mehmet bey merhabalar

Benim gördüğüm ilan ankarada bir toyota bayisindeydi. Sizin şansınıza böyle bir olay denk gelmiş. Ama fark çok gibi görünmüyor. Sizin yerinizde olsaydım bayiden " aracın sol ön kapısının boya kalınlığı şu kadardır. Söz konusu fark fabrika çıkışı olup herhangi bir işlem yapılmamıştır" şeklinde şimdiki tarihli bir tutanak alırdım. Yarın öbürgün arabayı sattığınızda elinizde sağlam bir delil olur. Aracın kapısı değiştiğinde bunu satacağınız kişiye anlatmanız çok daha zor olacaktır diye düşünüyorum. Karar sizin tabiki. Canınızı sıkmayın çok ağır bir kusur değil sonuçta. Sıfır aracınızın keyfini çıkarın atarken düşünürsünüz kapıyı.

Toyota gibi bir markanın böyle basit kusurlar yapmasının doğru bir tarafı olamaz.
Corolla 2013 Premıum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 25, 2014, 20:45:40 »
[/quote]

Ben aracımı almadan önce bayiide boya kalınlığına baktırmıştım; tüm parçalar 60-80 mikron arası çıktı. Sizin verdiğiniz bilgiye göre kusurlu statüsüne giriyor ancak şunu da belirteyim ben çok pimpirik olduğum için, aynı gün iki aracın daha boya kalınlığına baktırdım hemen oracıkta. Onlar da aynı değerde çıkmıştı.. Türkiye de uygulanan boya işleminin kalitesi farklı diye bir yargıya varılmamalı bence çünkü kullanılan teknoloji zaten Toyota ya ait. Boya işlemi de sonuçta robot ünitelerle yapılan bir uygulama. Benim yorumum şu ki, kullanılan boyanın kalitesi ve tipi mikron değerlerini etkiliyor. Örneğin geçen sene komple restore ettirdiğim 1974 model Volkswagen'imin boyası Glasürit marka ve boya kalınlığı 120-140 mikron arasında...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 28 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Aralık 25, 2014, 21:12:13 »

Ben aracımı almadan önce bayiide boya kalınlığına baktırmıştım; tüm parçalar 60-80 mikron arası çıktı. Sizin verdiğiniz bilgiye göre kusurlu statüsüne giriyor ancak şunu da belirteyim ben çok pimpirik olduğum için, aynı gün iki aracın daha boya kalınlığına baktırdım hemen oracıkta. Onlar da aynı değerde çıkmıştı.. Türkiye de uygulanan boya işleminin kalitesi farklı diye bir yargıya varılmamalı bence çünkü kullanılan teknoloji zaten Toyota ya ait. Boya işlemi de sonuçta robot ünitelerle yapılan bir uygulama. Benim yorumum şu ki, kullanılan boyanın kalitesi ve tipi mikron değerlerini etkiliyor. Örneğin geçen sene komple restore ettirdiğim 1974 model Volkswagen'imin boyası Glasürit marka ve boya kalınlığı 120-140 mikron arasında...

Sizin aracın boya değerleri için bişey diyemem çünkü ben de bu bilgileri servis ustasından öğrendim. arabanın iç kısmında (kapı içleri, ön kaput çi, arka bağaj kapağı içi vb.) yerlerde sadece astar boyası olurmuş. o yerleri ölçtüğünde ortalama 60 mikron olurmuş. ama dış boya kalınlığı 80 mikrondan aşağı olmamalıymış. beki de cihaz değer farkı vardır.
benim arabanın her tarafı 80 mikron veya 200 mikron olması durumunda normal diyecektim. ama her tarafı 100 sadece bir kapısının 230 olması akla kapının iki defa boyanmış olduğundan başka bir şey gelmiyor.
Corolla 2013 Premıum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 6 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 25, 2014, 21:21:27 »
Sizin aracın boya değerleri için bişey diyemem çünkü ben de bu bilgileri servis ustasından öğrendim. arabanın iç kısmında (kapı içleri, ön kaput çi, arka bağaj kapağı içi vb.) yerlerde sadece astar boyası olurmuş. o yerleri ölçtüğünde ortalama 60 mikron olurmuş. ama dış boya kalınlığı 80 mikrondan aşağı olmamalıymış. beki de cihaz değer farkı vardır.
benim arabanın her tarafı 80 mikron veya 200 mikron olması durumunda normal diyecektim. ama her tarafı 100 sadece bir kapısının 230 olması akla kapının iki defa boyanmış olduğundan başka bir şey gelmiyor.

Farklı değer olan kapının tamamı mı bu değerde yoksa örneğin bir karışlık alan mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 28 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 25, 2014, 21:46:40 »
Farklı değer olan kapının tamamı mı bu değerde yoksa örneğin bir karışlık alan mı?

Kapının dıştan komple 210-230 değerleri arasında değişiyor, iç kısmın da diğer kapılarda 60 civarındayken bu kapıda 100 mikron kalınlığında çıkıyor.
Corolla 2013 Premıum