Hocam en kolay yolu bir servise götürüp bilgisayara bağlatmak ve lambanın yanma sebebini öğrenmek. Özel servislerde de var o bilgisayarlardan. Hatta benim evimin salonu kadar dükkana sahip bi oto elektrikçisinde bile vardı

Belki de problem kendi kendine düzelmiştir ama lamba sönmemiştir.
Benim de başıma buna benzer ilginç bir olay gelmişti. Benim bacanağa kendi aracımla soförlüğü öğretmek gibi muazzam bir yanlışa düşmüştüm. Sürüş sırasında vites ikide iken frene basarak yavaşlamaya başladı ve neredeyse durma noktasına geldi fakat vites hala ikide ve debriyaja da basmıyor. Öyle bir hızda gidiyordu ki motor stop etmekle etmemek arasında kaldı. Garip bir şekilde silkelenmeye başladık ve böyle 10 metre falan gitmişizdir. Sonunda stop etti tabi. Yolun ortasında durmuştuk ve arkamızda araçlar birikmeye başlamıştı. Ben geçtim direksiyon başına. Marşa bastım ama motor çalışmadı. Üçüncü denememde çalıştı motor ama çok zorlandı. Bu arada aracımın motor arıza lambası yanmıştı ömrü boyunca ilk defa. Çektim kenara bi 15 dakika bekledim ama sönmedi. Öylece eve gittim. Sonra sabah motoru çalıştırdığımda lamba sönmüştü çok şükür.
Şöyle de olabiliyor; ateşleme bobinlerimdeki arızadan dolayı motor arıza lambası yanmıştı. Bobinler değişmesine rağmen arıza lambası yanmaya devam ediyordu. Usta bilgisayarı bağlayıp eski arıza bilgisini silince lamba söndmüştü.