0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Merhaba,Hiç deneyen var mı ?Malum kış yaklaşıyor. Yine lastik muhabbeti başlar.Kış lastiği alanların normal lastikleri depoda saklanıyormuş lastikçiler tarafından.Kış geçince tekrar onlar takılabiliyormuş.Bu yöntem ne kadar güvenilir ?Bu yöntemin yerine, alınan kış lastikleri 12 ay kullanılsa ne olur ?Her mevsim değiştiğinde, lastikçiye gidip "bizim lastikleri çıkaralım" demekten daha iyi değil mi ?
Cevaplar için teşekkürler.Çözüm ne o zaman ?1) Lastikleri bir yerde saklamak , zamanı gelince değiştirmek problem .2) 12 ay kış lastiği kullanmak da problem. Fren vs.Bu durumda en iyi çözüm kışın da kullanılabilecek 4 mevsim lastiği kullanmak gibi.Onların da dişleri , bir sonraki kışa "kış lastiklerinden" daha fazla aşınmış olacak tabi.
Sıcakta denilen gibi frenler çok kötü oluyor, bizzat denemiştim Ford Ranger kamyonet ile. Hatta Ankara İstanbul arası tehlikeli buldum, yazlıklara geçtim gidip gelmek için.Öte yandan Nokian WR-G2 hiç de fena değil, zaten 4 mevsim özellikli olarak geçiyor, araç da fazla kullanılmadığı için (AE92) sürekli üzerinde kalıyorlar.
tamamen kulaktan dolma söylüyorum 12 ay kış lastiği kullanmak arabanın rulmanlarını mı ne yorar diyordu lastikçinin biri...