0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bu gün kasımın sekizinde taktırdığım lpg.yi ruhsata işletmek için proje sızdırmazlık ek1 işlemlerini yaptırdım tüvtürk.tende cumartesi gününe randevumu aldım.Fakat kafama takılan bir soru var aracım 2012 model ve normal muayenesi 04-04-2015 tarihinde bitiyor.Muayeneye giderken egsoz muayenesi yaptırmam gerekiyormu lpg taktırdığım yer gerek yok sizin süreniz 2015 tarihine kadar geçerli o zaman yaptıracaksınız diyor.Kafamdaki şüphelerden kurtulmak ve muayene günüde problemle karşılaşmamak için egsoz muayenesi yapan yere gidip sordum lpg takılan yerin söylediğini söyledi ve yaptırmanıza gerek yok dedi. :-[Garantisi devam eden arkadaşlar lpg taktırıp işletmeye gittiğinde egsoz muayenesi istedilermi bilği verebilirlermi.
Eksoz muayenesinin tarihi ne zaman bitiyor eksoz muayenesi yoksa ağır kusur sayılır sıfır araç alındığı zaman ilk vizede muaf olur
Mantıken yaptırılması lazım. Sonuçta yeni takılan bir yakıt var ve ne kadar verimli yanıyor değerlerine bakmak lazım. Hem sizin de işinize gelir http://www.tuvturk.com.tr/soru-ve-cevaplar.aspxAracıma LPG taktırdım ne yapmam gerekiyor?Tadilat kapsamına giren değişiklikler AİTM'nin (Araç İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelik) EK-4 ünde belirtilen "Müsaade Edilen Tadilatlar" maddesinde belirtilmiştir. Yakıt sistemlerinde (LPG, CNG ) yapılan tadilatlar da bu kapsama girmektedir ve aracın geçerli bir muayenesi olsa dahi tadilat sonrası muayeneye girmesi gerekmektedir. Tadilat sonrası muayene ücretleri araç sınıflarına göre belirlenir, "periyodik araç muayenesi" ile aynıdır. Tadilat Muayenesi için gerekli belgeleri buradan inceleyebilirsiniz.Buradan dediği linkhttp://www.tuvturk.com.tr/adim-adim-muayene/muayene-oncesi/gerekli-belgeler-listesi.aspxGeçerli Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü olması gerekiyor herhalde, listede var
Araçta eksoz mayenesi yok 04-04-2015 tarihinde muayenesi bitiyor ve bu tarihte egsoz muayeneside ilk defa yapılacak lpg taktırdıgım için erken muayeneye sokacam gerekli olmadığını egsoz muayene isyasyonu söylüyor tüvtürkte aynı şekilde istermi istemezmi şüphedeyim. Mesaj Birleştirildi: Aralık 22, 2014, 17:41:31Bunu bende okudum randevu alırken , fakat egsoz emisyon istasyonu gerek yok 2015 de yaptıracaksınız diyor şüphede kaldım yeni aldıkları araca lpg taktıran arkadaşlar egsoz pulu aldılarmı öğrenmek istiyorum yoksa en fazla elli tl cebimden çıkacak
Hadi yaaa 50 TL mi olmuş? Her seni gidiliyor dimi egzoz için, ben 2 yılda bir gidiyorum hiç te ceza ödemedim.
zaten egzoz 2 senede 1 degilmiydi
Hayırlı olsun