Gönderen Konu: Tüpü ruhsata işletme  (Okunma sayısı 4496 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 103000
  • Model Yılı: '12
  • 1003 kere teşekkür etti
  • 1011 kere teşekkür edildi
Tüpü ruhsata işletme
« : Aralık 22, 2014, 17:24:08 »
Bu gün kasımın sekizinde taktırdığım lpg.yi ruhsata işletmek için proje sızdırmazlık ek1 işlemlerini yaptırdım tüvtürk.tende cumartesi gününe randevumu aldım.Fakat kafama takılan bir soru var aracım 2012 model ve normal muayenesi 04-04-2015 tarihinde bitiyor.Muayeneye giderken egsoz muayenesi yaptırmam gerekiyormu lpg taktırdığım yer gerek yok sizin süreniz 2015 tarihine kadar geçerli o zaman yaptıracaksınız diyor.Kafamdaki şüphelerden kurtulmak ve muayene günüde problemle karşılaşmamak için egsoz muayenesi yapan yere gidip sordum lpg takılan yerin söylediğini söyledi ve yaptırmanıza gerek yok dedi. :-[Garantisi devam eden arkadaşlar lpg taktırıp işletmeye gittiğinde egsoz muayenesi istedilermi bilği verebilirlermi. :)
Toyota avensis 1.6 elegant 2006 Tüplü
Toyota avensis 1.6 elegant extra 2012 BRC Tüplü

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Toyota Club Türkiye

Tüpü ruhsata işletme
« : Aralık 22, 2014, 17:24:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
Ynt: Tüpü ruhsata işletme
« Yanıtla #1 : Aralık 22, 2014, 17:26:19 »
Mantıken yaptırılması lazım. Sonuçta yeni takılan bir yakıt var ve ne kadar verimli yanıyor değerlerine bakmak lazım. Hem sizin de işinize gelir :tamam:

http://www.tuvturk.com.tr/soru-ve-cevaplar.aspx

Aracıma LPG taktırdım ne yapmam gerekiyor?

Tadilat kapsamına giren değişiklikler AİTM'nin (Araç İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelik) EK-4 ünde belirtilen "Müsaade Edilen Tadilatlar" maddesinde belirtilmiştir. Yakıt sistemlerinde (LPG, CNG ) yapılan tadilatlar da bu kapsama girmektedir ve aracın geçerli bir muayenesi olsa dahi tadilat sonrası muayeneye girmesi gerekmektedir. Tadilat sonrası muayene ücretleri araç sınıflarına göre belirlenir, "periyodik araç muayenesi" ile aynıdır. Tadilat Muayenesi için gerekli belgeleri buradan inceleyebilirsiniz.

Buradan dediği link

http://www.tuvturk.com.tr/adim-adim-muayene/muayene-oncesi/gerekli-belgeler-listesi.aspx

Geçerli Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü olması gerekiyor herhalde, listede var
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 22, 2014, 17:34:14 »
Bu gün kasımın sekizinde taktırdığım lpg.yi ruhsata işletmek için proje sızdırmazlık ek1 işlemlerini yaptırdım tüvtürk.tende cumartesi gününe randevumu aldım.Fakat kafama takılan bir soru var aracım 2012 model ve normal muayenesi 04-04-2015 tarihinde bitiyor.Muayeneye giderken egsoz muayenesi yaptırmam gerekiyormu lpg taktırdığım yer gerek yok sizin süreniz 2015 tarihine kadar geçerli o zaman yaptıracaksınız diyor.Kafamdaki şüphelerden kurtulmak ve muayene günüde problemle karşılaşmamak için egsoz muayenesi yapan yere gidip sordum lpg takılan yerin söylediğini söyledi ve yaptırmanıza gerek yok dedi. :-[Garantisi devam eden arkadaşlar lpg taktırıp işletmeye gittiğinde egsoz muayenesi istedilermi bilği verebilirlermi. :)
Eksoz muayenesinin tarihi ne zaman bitiyor eksoz muayenesi yoksa ağır kusur sayılır sıfır araç alındığı zaman ilk vizede muaf olur

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #3 : Aralık 22, 2014, 17:38:49 »
Eksoz muayenesinin tarihi ne zaman bitiyor eksoz muayenesi yoksa ağır kusur sayılır sıfır araç alındığı zaman ilk vizede muaf olur

Araçta eksoz mayenesi yok 04-04-2015 tarihinde muayenesi bitiyor ve bu tarihte egsoz muayeneside ilk defa yapılacak lpg taktırdıgım için erken muayeneye sokacam gerekli olmadığını egsoz muayene isyasyonu söylüyor tüvtürkte aynı şekilde istermi istemezmi şüphedeyim. ;)

Mesaj Birleştirildi: Aralık 22, 2014, 17:41:31
Mantıken yaptırılması lazım. Sonuçta yeni takılan bir yakıt var ve ne kadar verimli yanıyor değerlerine bakmak lazım. Hem sizin de işinize gelir :tamam:

http://www.tuvturk.com.tr/soru-ve-cevaplar.aspx

Aracıma LPG taktırdım ne yapmam gerekiyor?

Tadilat kapsamına giren değişiklikler AİTM'nin (Araç İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelik) EK-4 ünde belirtilen "Müsaade Edilen Tadilatlar" maddesinde belirtilmiştir. Yakıt sistemlerinde (LPG, CNG ) yapılan tadilatlar da bu kapsama girmektedir ve aracın geçerli bir muayenesi olsa dahi tadilat sonrası muayeneye girmesi gerekmektedir. Tadilat sonrası muayene ücretleri araç sınıflarına göre belirlenir, "periyodik araç muayenesi" ile aynıdır. Tadilat Muayenesi için gerekli belgeleri buradan inceleyebilirsiniz.

Buradan dediği link

http://www.tuvturk.com.tr/adim-adim-muayene/muayene-oncesi/gerekli-belgeler-listesi.aspx

Geçerli Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü olması gerekiyor herhalde, listede var

Bunu bende okudum randevu alırken , fakat egsoz emisyon istasyonu gerek yok 2015 de yaptıracaksınız diyor şüphede kaldım yeni aldıkları araca lpg taktıran arkadaşlar egsoz pulu aldılarmı öğrenmek istiyorum yoksa en fazla elli tl cebimden çıkacak

Öleceğiz birgün, gömecekler. Birkaç gün övecekler, sonra kalan malını bölecekler; Hatta memnun kalmayıp üstüne birde sövecekler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 22, 2014, 17:44:18 »
Araçta eksoz mayenesi yok 04-04-2015 tarihinde muayenesi bitiyor ve bu tarihte egsoz muayeneside ilk defa yapılacak lpg taktırdıgım için erken muayeneye sokacam gerekli olmadığını egsoz muayene isyasyonu söylüyor tüvtürkte aynı şekilde istermi istemezmi şüphedeyim. ;)

Mesaj Birleştirildi: Aralık 22, 2014, 17:41:31
Bunu bende okudum randevu alırken , fakat egsoz emisyon istasyonu gerek yok 2015 de yaptıracaksınız diyor şüphede kaldım yeni aldıkları araca lpg taktıran arkadaşlar egsoz pulu aldılarmı öğrenmek istiyorum yoksa en fazla elli tl cebimden çıkacak
Hadi yaaa 50 TL mi olmuş? Her seni gidiliyor dimi egzoz için, ben 2 yılda bir gidiyorum hiç te ceza ödemedim.
THE END

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #5 : Aralık 22, 2014, 17:50:24 »
Hadi yaaa 50 TL mi olmuş? Her seni gidiliyor dimi egzoz için, ben 2 yılda bir gidiyorum hiç te ceza ödemedim.

Tahmini söyledim fiyatı, tüvtürkte 35 tl ruhsat 6 tl.de muayene ücreti gördüm diye hatırlıyorum egsoz muayenesi on seneyi geçen araçlarda her sene daha düşük senelerdeki araçlar içinde  iki senede bir yapılıyor diye biliyorum.yeni sıfır arabalarda üçüncü senede yapılıyor benim araçta olduğu gibi.

Böyle bir şey buldum.

Hususi (Binek) Otomobiller: İlk üç yaş sonunda ve devamında her iki yılda bir,

Resmi Otomobiller: İlk iki yaş sonunda ve devamında yılda bir,

Diğer Motorlu Araçlar : İlk bir yaş sonunda ve devamında yılda bir,

LTT Traktörler: Egzoz Emisyon Ölçümü uygulanmaz,

İki veya Üç Tekerlekli Araçlar : Egzoz Emisyon Ölçümü uygulanmaz.

Ocak 1980 tarihinden önce tescil edilmiş DİZEL motorlu araçlardan Egzoz Emisyon Ölçümü istenmez.

Trafikte seyreden tüm motorlu araçlar 10 yaşından sonra her yıl Egzoz Emisyon Muayenesi yaptırmak zorundadır.

Aracın trafiğe çıkışından sonraki muafiyet süresinin bitim tarihinden itibaren bir ay içerisinde egzoz emisyon ölçümü yaptırılması zorunludur. Takip eden emisyon ölçümlerinde aracın trafiğe çıkış tarihi esas alınarak uygulanır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 22, 2014, 18:33:00 »
Bu sene her sene yapılan egsoz muayenesi 2 yılda bir oldu. Olması gereken zaten buydu. 2014ten sonraki muayeneler için geçerli. Muayeneyi Tuvtürke bırakmayın sıkıntı cıkarıyorlar bilginize
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 22, 2014, 18:50:13 »
zaten egzoz 2 senede 1 degilmiydi
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 22, 2014, 19:05:24 »
zaten egzoz 2 senede 1 degilmiydi
Egzos her seneydi tuncay bey
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Aralık 24, 2014, 19:30:36 »
Biraz araştırınca tüvtürk sitesindeki yazıyı buldum.Cumartesi lpg.yi işletmek için muayeneye gideceğim araç üç yaşını doldurmadığından egsoz emisyon muayenesine şimdilik gerek yok araç üç yaşını doldurunca yapılması zorunlu olacak.

Aracıma LPG taktırdım; ne yapmam gerekiyor?

Tadilat kapsamına giren değişiklikler AİTM’nin (Araç İmal, Tadil ve Montajı Hakkında Yönetmelik) EK-4 ünde belirtilen “Müsaade Edilen Tadilatlar” maddesinde belirtilmiştir. Yakıt sistemlerinde (LPG, CNG ) yapılan tadilatlar da bu kapsama girmektedir ve aracın geçerli bir muayenesi olsa dahi tadilat sonrası muayeneye girmesi gerekmektedir. Tadilat sonrası muayene ücretleri araç sınıflarına göre belirlenir, “periyodik araç muayenesi” ile aynıdır. Tadilat Muayenesi için gerekli belgeleri buradan inceleyebilirsiniz.

Aracıma Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü gerekli mi
? Egzoz Gazı Emisyon Ölçüm periyodu nedir ? Egzoz gazı emisyon ölçümü;

Hususi otomobillerde;

İlk üç yaş sonunda ve devamında her iki yılda bir

Resmi otomobillerde;

İlk iki yaş sonunda ve devamında yılda bir

Diğer motorlu taşıtlarda ise;

İlk bir yaş sonunda ve devamında yılda bir periyodlarda yapılmaktadır

Tarım ve orman traktörleri, motosikletler ve mopedler egzoz gazı emisyon ölçümüne tabi değillerdir.

Ocak 1980 tarihinden önce tescil edilmiş dizel motorlu araçlardan egzoz gazı emisyon ölçümü istenmez.

Trafikte seyreden tüm motorlu araçlar, 10 yaşından sonra her yıl egzoz gazı emisyon ölçümü yaptırmak zorundadır.

Yukarıda verilen süreler, a racın trafiğe çıkışından sonraki muafiyet sürelerini belirtmektedir. Bu sürenin bitim tarihinden itibaren bir ay içerisinde, Egzoz Gazı Emisyon ölçümü yaptırılması zorunludur. Takip eden emisyon ölçümleri ise, aracın trafiğe çıkış tarihi esas alınarak uygulanır ve T.C. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yeniden düzenlenen ve 1 Ocak 2010 tarihinde açıklanan kusurlar tablosuna göre, geçerli bir “Egzoz Gazı Emisyon Ölçümü” olmaması ağır kusur olarak değerlendirilmektedir.

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Aralık 29, 2014, 16:22:37 »
Cumartesi günü aracın muayenesini yaptırdım araç üçüncü senesini doldurmadığından egsoz muayenesi gerekmiyormuş.Bugünde trafik tescilden lpg.yi ruhsatıma işlettirdim. :D  ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 29, 2014, 16:25:58 »
Hayırlı olsun  :)

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Aralık 29, 2014, 16:29:02 »