Gönderen Konu: Lpg Tankı ve lpg beyni hk  (Okunma sayısı 3616 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 11000
  • Model Yılı: '05
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Lpg Tankı ve lpg beyni hk
« : Aralık 21, 2014, 21:50:03 »
Arkadaşlar Merhaba,

Son bir aydır aracım sabahları ilk çalıştırma da geç çalışıyordu bende soüuklardan dır diyerek dikkate almadım. Ama son haftalar uzun süreli stop da durmalarda da aynı gecikmeli çalışmalar yapmaya başladı ve canımı sıktı atiker servisine gittim
(Bu arada toyota'mda simit tüp atiker , beyin AKL marka )
Sorunu anlattım servisteki arkadaş beyin bitmiş dedi daha motoroda zarar verebilirsin dedi neyse ATIKER marka beyin ile değiştik , ustalık+beyin+kalorifer boruları+lpg planı ile benden 280 TL aldı .Piyasa fiyatları konusunda pek bilgim yok fazla mı ödedim bilmiyorum ama öneri üzerine gittim o servise neyse ikinci olarakta simit tank üstünde biraz paslanma boyasinda kabarma olmuş daha 2 yıllık tüp bende neden oldu anlamadım ama ustaca sordum ıslanmadan dolayi olmuştur dedi ve degistirmem gerektiğini muaynede sorun yasayabilecegimi söyledi bende fiyat istedim 300TL dedi . Sizce fiyatlar normal mi ve tüpü değişmesem muaynede sorun olur mu?

Şimdiden bilgileriniz için teşekkürler. ...

DT 679 İyi Seyirler....

Toyota Club Türkiye

Lpg Tankı ve lpg beyni hk
« : Aralık 21, 2014, 21:50:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 110000
  • Model Yılı: '14
  • 78 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Lpg Tankı ve lpg beyni hk
« Yanıtla #1 : Aralık 21, 2014, 21:58:57 »
Peki beyin değişerek sorununuz ortadan kalktı mı geç çalışma problemi..? Beyin dediğiniz parça regülatör değil mi. Ne kadar sadece beyinin fiyatı...
Önce emniyet,sonra hareket...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 21, 2014, 22:03:37 »
Arkadaşlar Merhaba,

Son bir aydır aracım sabahları ilk çalıştırma da geç çalışıyordu bende soüuklardan dır diyerek dikkate almadım. Ama son haftalar uzun süreli stop da durmalarda da aynı gecikmeli çalışmalar yapmaya başladı ve canımı sıktı atiker servisine gittim
Sorunu anlattım servisteki arkadaş beyin bitmiş dedi daha motoroda zarar verebilirsin dedi neyse ATIKER marka beyin ile değiştik , ustalık+beyin+kalorifer boruları+lpg planı ile benden 280 TL aldı .Piyasa fiyatları konusunda pek bilgim yok fazla mı ödedim bilmiyorum ama öneri üzerine gittim o servise neyse ikinci olarakta simit tank üstünde biraz paslanma boyasinda kabarma olmuş daha 2 yıllık tüp bende neden oldu anlamadım ama ustaca sordum ıslanmadan dolayi olmuştur dedi ve degistirmem gerektiğini muaynede sorun yasayabilecegimi söyledi bende fiyat istedim 300TL dedi . Sizce fiyatlar normal mi ve tüpü değişmesem muaynede sorun olur mu?

Şimdiden bilgileriniz için teşekkürler. ...
Lpg tankının ömrü 10 yıldır tankın órü dolmuşsa ve üzerindeki bilgiler tespit edilemiyor ise vizede ağır kusur sayılır fiyatlar hakkında bilgim yok muayene olayıda tamamen istasyondaki elemana kalmış her istasyonda farklı işlem yapılabiliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 21, 2014, 22:08:58 »
Atiker1200+280 beyin+300 depo kaliteli bir lpg fiyatına gelmiş. Yazılar paslansa okunur kesinlikle değiştirmeyin muayene girin üstün körü bakıyorlar. Sorun cıkarırsa değiştirirsiniz. Para koparmak için ağız yapıyorlar herkese kulak asmayın gidin tuvtürke gösterin aklınıza takılırsa ordaki personel size söyler kolay gelsin
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 21, 2014, 22:09:07 »
Peki beyin değişerek sorununuz ortadan kalktı mı geç çalışma problemi..? Beyin dediğiniz parça regülatör değil mi. Ne kadar sadece beyinin fiyatı...
Evet regülatör değişti ve sorun kalktı saniyede çalışıyor artık.  aracın km de  yakarı bile azaldığı farkediyor.
DT 679 İyi Seyirler....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 21, 2014, 22:11:13 »
Lpg tankının ömrü 10 yıldır tankın órü dolmuşsa ve üzerindeki bilgiler tespit edilemiyor ise vizede ağır kusur sayılır fiyatlar hakkında bilgim yok muayene olayıda tamamen istasyondaki elemana kalmış her istasyonda farklı işlem yapılabiliyor
Üzerindeki bilgiler okunuyor sadece tam simit olan kısmında resminide yarın paylasirim.
DT 679 İyi Seyirler....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 21, 2014, 22:15:50 »
Atiker1200+280 beyin+300 depo kaliteli bir lpg fiyatına gelmiş. Yazılar paslansa okunur kesinlikle değiştirmeyin muayene girin üstün körü bakıyorlar. Sorun cıkarırsa değiştirirsiniz. Para koparmak için ağız yapıyorlar herkese kulak asmayın gidin tuvtürke gösterin aklınıza takılırsa ordaki personel size söyler kolay gelsin
Evet usta da fiyatın böyle olmasından korkma kalitelidir dedi memnun kalacağımı ve regülatörin çok çeşidinin olduğunu söyledi kalite bazında atiker de. Dediğin gibi bi tuvturk e gidip bi sormak lazım (;
DT 679 İyi Seyirler....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 21, 2014, 22:18:27 »
Bana ayna yan sanayi gecemezsin dediler 400 tl fiyat cektiler gittim tuvturke sordum . Sorun olmayacagını söylediler ustalara kalsak evin yolunu bulamayacaz
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 21, 2014, 22:41:39 »
Doğru diyorsun Barış Ergün dediğin gibi gidip sormak daha mantıklı....
DT 679 İyi Seyirler....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Tıpkı Eski Filmler Gibisin Zamanına Göre İyiydin
  • Kilometre: 309280
  • Model Yılı: '93
  • 500 kere teşekkür etti
  • 705 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 21, 2014, 23:11:11 »
Doğru diyorsun Barış Ergün dediğin gibi gidip sormak daha mantıklı....
Gidin sorun benim önceki aracımı 2011 yılında vize yaptırırken tankın tarihi dolmuştu tank şamandıra anahtara 280 tl vermiştim Kayseri'de o zaman aynı marka tüpü sıfırdan 350 tl'ye montaj yapıyorlardı ustalara kalırsa masraf bitmez

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 21, 2014, 23:22:19 »
"Beyin bitmiş" lafını duyunca, "Hah benim LPG'ci gibi uyanık çıktı" dedim ama neyse ki öyle değilmiş.   :)

Bana da "Senin regülatör gitmiş, sabahları ondan geç çalışıyor araban" dedi, bir yerleri ölçtü, "Yok yok gitmiş bu" dedi ve 350,00 TL'ye yakın fiyat çıkardı.
LPG'de yüksek devirde 5 DK'lık bir sürüşten sonra ne geç çalışma kaldı, ne de regülatördeki soru işareti. Bir yerlere pislik geldi, yüksek devirde gitti herhalde.

Tankı değiştirmenizi tavsiye etmem. Muayeneden kalırsanız o zaman değiştirirsiniz. Zaten kusurdan dolayı kalıp, tekrar muayeneye gidişte ücret ödemiyorsunuz.
Veya LPG tankınızı benim gibi sprey boyayla boyayın, sıfır gibi olsun.
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 21, 2014, 23:28:09 »
"Beyin bitmiş" lafını duyunca, "Hah benim LPG'ci gibi uyanık çıktı" dedim ama neyse ki öyle değilmiş.   :)

Bana da "Senin regülatör gitmiş, sabahları ondan geç çalışıyor araban" dedi, bir yerleri ölçtü, "Yok yok gitmiş bu" dedi ve 350,00 TL'ye yakın fiyat çıkardı.
LPG'de yüksek devirde 5 DK'lık bir sürüşten sonra ne geç çalışma kaldı, ne de regülatördeki soru işareti. Bir yerlere pislik geldi, yüksek devirde gitti herhalde.

Tankı değiştirmenizi tavsiye etmem. Muayeneden kalırsanız o zaman değiştirirsiniz. Zaten kusurdan dolayı kalıp, tekrar muayeneye gidişte ücret ödemiyorsunuz.
Veya LPG tankınızı benim gibi sprey boyayla boyayın, sıfır gibi olsun.
Ustalara guvenilmiyor ama ben dediginiz gibi de yapmıştım yüksek devir denedim pislikden diye düşündüm ama duzelmedi. Tank konusunda önerilerinizi denicem ama boyamak benm de aklıma gelmedi değil (;
DT 679 İyi Seyirler....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Vazgeçemeyeceğiniz bir ilişki; TOYOTA! -
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '06
  • 836 kere teşekkür etti
  • 836 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 21, 2014, 23:31:27 »
Ustalara guvenilmiyor ama ben dediginiz gibi de yapmıştım yüksek devir denedim pislikden diye düşündüm ama duzelmedi. Tank konusunda önerilerinizi denicem ama boyamak benm de aklıma gelmedi değil (;
İşin aslı ben de "Bir tarafıma regülatör kaçtı" edasında geziniyordum, elim genişleyince bir ZAVOLI regülatör alacaktım ancak hiç adetim değildir ama benzine çekmeden bir 1.6 MULTIJET'in peşinden koşturdum, ondan sonra geçti.  :)

Araç soğukken sizinki de benimki gibi mi çalışıyordu  ?

TOYOTA COROLLA 1.6 VVT-I
1.6 VVT-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Aralık 22, 2014, 00:34:15 »
İşin aslı ben de "Bir tarafıma regülatör kaçtı" edasında geziniyordum, elim genişleyince bir ZAVOLI regülatör alacaktım ancak hiç adetim değildir ama benzine çekmeden bir 1.6 MULTIJET'in peşinden koşturdum, ondan sonra geçti.  :)

Araç soğukken sizinki de benimki gibi mi çalışıyordu  ?

TOYOTA COROLLA 1.6 VVT-I
Evet ilk başlarda böyle idi daha sonra marş süresi uzadı sonrada 2. Kez kontak yapmam gerekiyordu.  Ama degistikden sonra tık demesi yetiyor .
DT 679 İyi Seyirler....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 12 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 17, 2015, 12:59:43 »
Arkadaşlar Merhaba,

Şimdiden bilgileriniz için teşekkürler. ... Aynı sorun üç yıl önceki aracımda vardı muane istasyonu veya sızdırmazlık istasyonu sadece tarihine ve kaçak kontürolüne bakmakla mükellef sorun yaratmadılar kendim kuru zımparayla zımpara edip sprey boyayla boyamıştım.