Gönderen Konu: 2014 Model Auris İle Corollanın Jant farkı  (Okunma sayısı 5460 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 Model Auris İle Corollanın Jant farkı
« Yanıtla #20 : Aralık 22, 2014, 19:06:36 »
Sizin aracınızda lastik basınç sensörü var, alacağınız jantlara da bunları aktarmanız iyi olur diye düşünüyorum...
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 22, 2014, 19:06:36 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 22, 2014, 19:13:25 »
Satıcıyı aradım, orjinal bijonlarının yeni aldığı janta takıldığını o yüzden bijonların boşa çıkmadığını söyledi. Benim hatam almadan önce sormalıydım ama jant işinden anlamadığım için böyle almış bulunduk. Servisi arayıp sordum 20 Bijon  somununun tanesi 16,4 tl'den toplam fiyatı 328 TL !!!!!!!!  İşçilikle birlikte toplam 650 TL....  :argh: :o  fiyat söylediler..   Şimdi bijon somunlarını kendim dışardan mı alsam diye düşünmeye başladım, sizce ne yapmalıyım?
Dişardan alin  bence  o para  verilmez  100 liraya disarda o jantlara lastikler takilip bijonlar alinip montaj yapilir
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '14
  • 35 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 23, 2014, 19:44:37 »
Sizin aracınızda lastik basınç sensörü var, alacağınız jantlara da bunları aktarmanız iyi olur diye düşünüyorum...

şimdi kafam karıştı işte!! bu sensörleri yeni jantlara takmayı bilmeyen bir lastikçiye denk gelirsek, ben yaparım diyen de yapamazsa, paradan kaçıp arabanın özelliklerine zarar vermiş oluruz. yetkili servisle pazarlık yapmaya çalışsam daha iyi gibi geldi bana. dışarda bir bijon 7.5 tl'ymiş 20 tanesi 150 tl eder artı işçilikle 250 tl'yi bulur. servisin takacağı bijon somunları daha mı sağlam ya da daha mı uyumludur acaba??? offffff

Mesaj Birleştirildi: Aralık 23, 2014, 19:46:34
Corolla

205/55 R16   6.5x16 ET45   5x114.3   M12 x 1.5   60.1

Auris

205/55 R16   6.5x16 ET45   5x114.3      N/A

Jant konusunda dünyadaki nerdeyse tüm araçlar için geçerli olmak üzre şu siteyi kullanabilirsiniz:

http://www.wheel-size.com/

teşekkürler ama sondaki farklı olan değerler uyumu etkiler mi etkilemez mi ozaman?  Auris'te N/A olan corollada farklı yazıyor!
Sorunsuz dediler, aldık, bakalım yaşayıp görelim..    1.6 Multidrive S inci beyazımmm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 23, 2014, 22:30:18 »
auriste belirtilmemiş, ama kesin aynıdır.

Bu arada o değer yani 60.1 porya göbeğinin çapıdır,

daha büyük olursa jant oturmaz, daha küçük olursa bilezik denilen zımbırtılardan kullanmanız gerekir.

Aynı marka araçlarda genelde hep aynı olur.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 35 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 23, 2014, 23:43:51 »
cevaplarınız gerçekten çok rahatlatıcı oluyor arkadaşlar, peki herhangi bir lastikçiden alacağım bijon somunu, yetkili servisteki orjinal somundan daha mı kalitesizdir, bana sorun çıkartır mı ya da görüntüyü bozar mı acaba?
Sorunsuz dediler, aldık, bakalım yaşayıp görelim..    1.6 Multidrive S inci beyazımmm

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 35 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 26, 2014, 19:55:22 »
Malesef jantları masraflı da olsa,  yetkili serviste taktırmaya karar verdim. Kararımda yaptığım araştırmalar sonucu, orjinal olmayan parça kullanmanın sebep olduğu daha kötü senaryolar etkili oldu. Mesela forumda bir arkadaşın yazdığı şöyle bir bilgi var :

toyota bijonları çok sert yapmıyormuş, plastik alaşımlı bir metalden imal ediyormuş ustamın dediğine göre. bunun sebebi de bijonun kırılacağı varsa sıkarken değilde sökerken kırılmasını istemeleriymiş. böylece porya'da kurtarılmış oluyor araç yolda giderken bijonlar kırılmadığı için. nitekim benimkiler de tam dediği gibi oldu. lastikler takıldıktan sonra sökerken dişlilerin sıyırdığı anlaşıldı, yani takarken takılıyor ama sökerken kırmadan çıkarılmıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #26 : Aralık 30, 2014, 20:55:15 »
Corolla

205/55 R16   6.5x16 ET45   5x114.3   M12 x 1.5   60.1

Auris

205/55 R16   6.5x16 ET45   5x114.3      N/A

Jant konusunda dünyadaki nerdeyse tüm araçlar için geçerli olmak üzre şu siteyi kullanabilirsiniz:

http://www.wheel-size.com/

7.0x16 olan bu jantı 2014 model auriste kullanabilirmiyim.
http://jant.kormetal.com/jantdetay.aspx?wheelid=81
KM 776   7.0x16  5x114,3
yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 35 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 07, 2015, 01:09:16 »
arkadaşlar arabamı bugün teslim aldım, tabi jantları değiştirilmiş bir  şekilde ;ancak arabayla eve gelene kadar lastik janta değecek duruma kadar inmişti. arabadan indiğimde şoka girdim adeta. Sıfır lastik janta sürtmekten oldukça aşınmış. Kontrol ettiğimde sibobunun çok gevşek olduğunu gördüm ve elimle sıkabildiğim kadar sıktım ve kompresörle lastiği şişirdim. Belli ki yetkili servis işi dikkatsizce yapmış. Şimdi moralim bozuk şekilde yarını bekliyorum, çünkü olayı yaşadığımda bayi kapanmıştı. Normalde hata tamamen kendilerinde olduğu için lastiği hem yenisiyle değiştirmek zorundalar hem de jantı iyice kontrol etmeleri gerekiyor.  iyi ki yolda başıma birşey gelmemiş diyorum. belki 10 km o vaziyette gitmişim. 600 tl verdik bir de arabada orjinal parça kullanılsın, ayarları iyi yapılsın diye!!!!!!!!!!   yarın gelişmeleri yazarım

Mesaj Birleştirildi: Ocak 07, 2015, 11:41:18
Sorunum çözüldü arkadaşlar, sabah 8:30'da bayiyi aradım ve durumu anlattım, benimle ilgilenen satış danışmanı arkadaş, bir servis elemanını da yanına alarak geldi. Durumu anlattığımda kendi hatalarını kabul etmek istemediler, lastik basınç sensörünün uyarısını görmen gerekirdi dediler ancak ben aracı kullanmaya daha yeni başladığımı 10 dakika içinde arabanın bütün özelliklerini bilemeyeceğimi, inmiş lastiğin de aracı sürerken kendini hissettirmediğini belirttim ki gerçekten ,belki de yavaş gittiğim için, anormal bir durum fark etmemiştim.  Neyse karşılıklı iddialaşmalarla tartışmamız devam etti. sonrasında bayinin üst düzey müdürü gelerek sorunun kaynağının iki taraf olduğunu ancak toyotanın müşteri memnuniyetini çok önemsediğini ve lastiğin yenisiyle ücretsiz değiştirileceğini söyledi. İşlemler yapıldı, karşılıklı iyi niyet konuşmalarıyla bayiden ayrıldım. Ancak sorunun sebebinin servisin işçiliğindeki hata olduğu  konusunda ısrarcı olmasaydım, ve gerekirse şikayet edeceğimi belirtmeseydim, sorunum bu şekilde çözülürmüydü bilemiyorum. keşke böyle bir durum yaşamasaydım... :( :( :(