0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Ahmet bey bazı durumlarda benzin bittiğinde soğuk motorda direk lpg ile çalıştırabiliriz,bunu bildiğinizi düşünüyorum.Diğer normal şartlarda araç ısındığında lpg ye geçmesi normal değilmi..Ben şahsen soğuk motorda lpgye geç geçmesini gayet normal buluyorum daha erken geçmesine de gerek duymuyorum..
Ahmet bey 35ile 45 derece arası normal değilmi..
yakıt azalınca neden devir artıyor ?
abi yazdıklarını birkaç kez okudum , lpg yazılımından anlamadığım için anlamlandırmaya çalıştım. lpg mesela 40 derecede devreye girince değerler yüksek mi kalıyordu ? ve sen su tam ısınmasa bile lpg de iken normal değerler için lpg yi belli ısıya kadar kısacak ekstra yazılım buldun ?
Biraz fazla teknik oldu galiba, yanlış anlamalar çok fazla,Yakıt fazla oldugundan devir fazla, normal olunca devirde bakalım normal olacak mı?
Ahmet abi, yakıtın fazla olması için -%20 stft olması gerekmiyor mu? Bir de hazır bilen birini bulmuşken uzun yoldayken stft ve ltft değerlerinin % kaçlık değerler içinde olması normal karşılanabilir? Yoksa Equivalence Ratio'nun sürekli 14.7 olması sistemin düzgün işlediğini anlamakta yeterli bir ölçüt müdür?
Hayır,Yakıt fazla oldugunda stock halinde -%20 yakıt kısılıyor STFT'de. Kısılmış dedigimden zaten "-" yi koymamıştım.STFT ve LTFT de -+ %10 max kabul edilebilir.14.7 yakıtnını saglayabilmek için ECU belki +%20 ile çalışabilir. Degerin tutuyor olması uerşeyin düzgün oldugunun belirtisi degildir. Bunu görmek için cep telefonumda bu ekranı kullanıyorum;[attach=1]
Ekleme: + yakıt eklenmesini, - ise yakıt azaltmasını gösteriyor, yani +stft motorun fakir, -stft zengin çalıştığını gösteriyor. Bunu sormuştum.