0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Bc547 transistör ile olabilir.b bacagina kapı tetigi e bacağı direk 12v kapı açıldığında c bacagina 12v geçer. Denemek lazimbende kısılarak sönen tavan lambası devresi yaptım kumandayla açtığında yanıyor 15 sn sonra kısılarak sönüyor.bi eksik vardı aracı stop edip kapıyı açıp kapatinca direk sönüyor. Aynı seninki gibi kapıyı açınca 12 v lazımdı. Bi tane transistör koydum kapı açılınca devreye Şase girip 12v çıkıyor.
Merhaba arkadaşlar Aklımda bizim evlat Aurise ayak aydınlatması düşünüyorum.-Biraz diğerlerinden farklı olmasını istiyorum yani bir kapı açıldığında diğerleri yanmasın.Her kapı için ayrı düşünüyorum bunun için kapı switchinden almam gerekiyor.-Kapı kapandığı anda birden kapanmasın yavaş yavaş kapanmasını istiyorum.Bunun devresini hazırladım yaklaşık 3 sn içinde ledler yavaş yavaş azalarak sönüyor.Ama problem şu ki kapıdaki switch - tetiklemeli benim ne yapmam lazım +12 nasıl alabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim:)
Kurcalama mustafa ben alcam senden o orabayı
Sadık ustaya gidiyimde bir el atsın temiz Avensis bulda verelim sana Seçkin
mustafa aydınlatmayı yapabildin mi?seçkin sende 33 e arabayı aldın mı?
çok istiyorum ama 35 den 1 kuruş aşağı inmiyor daha tüp taktırcaz 35 e patlayacak ama anlaşamadık bi türlü
ikinizde üzülmeyin ortasını bulun bence mustafa duymasın ben tampon, lastik ve jant değiştirip 9000 hasarla 33 diyorum )))