Gönderen Konu: 2014 corolla simit tank  (Okunma sayısı 5529 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • necmieker.com
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 15200
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
Ynt: 2014 corolla simit tank
« Yanıtla #20 : Mayıs 21, 2015, 11:53:46 »
Sevgili arkadaşlar, bu foruma yeni üyeyim. Ama ilk günden sizlere benim uğraşımı paylaşmak isterim.
Şöyle ki;
Öncelikle damlama ve sulama malzemesi satan bir satıcıdan 2 adet pprc boru körtapası ve adaptörü ile 20cm 63 lük bir pprc boru aldım. Malzeme bu kadar. (Maliyet 14,60 TL)

Şimdi;
1. Yedek lastikteki sensörü lastikçide söktürüyoruz. (Maliyet 5 TL)
2. Tabiki yedek lastik ne olur ne olmaz diye yeni bir sibop ile tekrar şişiriliyor, hazırda bekliyor. (Ama bodrumda :D) (Sibop Maliyeti 5 TL)

Sensör kandırma işine gelince;
1. Aldığımız körtapanın birinin üst orta bölümünden matkap yardımı ile deliyoruz.
2. Bu deliğe stepneden çıkan sensörü (kör tapa içinde sensör, delikten sibobu çıkartarak) güzelce monte ediyoruz.
3. PPRC boruyu adaptörden geçirip adaptör ile körtapayı birbirine monte ediyoruz. (PPRC borunun ucunu mümkün olduğunca körtapadaki lastiğe yakın  tutuyoruz, yani lastikten sonra fazla ilerletmiyoruz ki sıkınca sensörü sıkıştırmasın) (Borunun bir ucu hazır)
4. Aynı şekilde PPRC borunu diğer ucuna adaptör ve körtapayı monte ediyoruz, sıkıyoruz. (Kuvvetlice)
5. Böylelikle elimizde içinde sensör olan bir nevi boru-bomba oluyor (Yabancıların tabiriyle) Ve en yakın benzinliğe giderek 32psi hava basıyoruz.
6. Kontak anahtarını ON konumuna getiriyor aracı çalıştırmadan torpidonon yanındaki SET düğmesine 3-5 saniye basılı tutuyoruz. Lastik basınç ikaz ışığı birkaç kez yanıp sönünceye kadar elimizi kaldırmıyoruz. Işık tamamen sönünce elimizi kaldırıp kontak anahtarını OFF konumuna getiriyoruz. Olay tamamdır.

Bundan sonra stepne lastik basınç sensörünüz;
sulama borusu (PPRC), kaplin körtapası (bu isimle isteyiniz) ve adaptörü ile birlikte mutlu mutlu bagajda veya torpidoda geziyor. Stepne bodrumda duruyor. Koca bagaj simit tanka rağmen(!) emrinize amade.
(Resim yüklemek isterdim ama beceremedim, acemilik tabi mazur görün)
Körtapalı Adaptör resmi: http://www.damlamaborusu.com/kaplin-ek-parcalar/kaplin-kortapa.html

Ya ben denedim ama kaplinden hava kaçırıyor ve elle ne kadar sıktırsamda kaçırma devam ediyor. Kaplin kör tapa ve kangal boru aldım. Acaba birde PPRC ile mi denesem? Sibobu kaplinin kör kısmını matkapla delip taktım. Oraya bir sızdırmazlık için birşey sürmek gerekir mi ya. Bazı çevrimde sibobun altındanda kaçırdığı oluyor. Deneme için 60 psi vurdum hava sabaha inmiş :) Kaplin aralıklarından kaçırıyor su testinde.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Mayıs 21, 2015, 11:53:46 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 42000
  • Model Yılı: '15
  • 40 kere teşekkür etti
  • 28 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Mayıs 21, 2015, 14:44:46 »
Bence mini stepne olayı daha mantıkli.. Mini stepneyi 250 tl civarı satıyorlar.. Lastik basınç sensörü mini stepneye taktırıldıgı zaman sorun kalmaz. 70 psi ye kadar mini stepneye hava basılabiliyor. Mini stepne ile 70 km/sn hıza kadar çıkılabiliyor. Hem lastik patladığında rahat ederiz hem de bagajdan tasarruf edilmiş olur.

www.ministepne.com.tr
2015 Corolla 1.33 life brc lpg

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • necmieker.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 15200
  • Model Yılı: '13
  • 3 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Haziran 02, 2015, 18:05:23 »
Arkadaşlar,

Yeni kasa COROLLA aracıma lpg montajını yaptırdığım yer 42 lik 600x200 lük STEP tank takmıştı. Sonra LPG üstatları usta ve bir sürü lpg montajı yapan yeri aradım ve gördüm ki 630x200 olarak 47lt lik tank takılıyor heryerde. 47 lik ile 52 lik arasındaki fark üst kısmının 2 cm daha yüksek olması ki 630x220 boyutlarında. Ben LPG taktırdığım yere 52 lik takmasını istedim taktırdım. Bagaj havuzuda direkt olarak oturdu hiç sorun yok elh.
Muayenedeki inceleme yapan mühendise sordum ve biz yüksekliğine bakmıyoruz sadece tampon, çamurluk ve koltuğa olan uzaklığının en az 10 cm olmasını kontrol ediyoruz dedi. Benim tank nasıl diye sordum ve arkadan 2-3 parmak boşluk var yeterli hatta iyi dedi. Zira bu 10 cm uzaklık bagajın iç duvarından değil tamponun dış duvarındanmış. Böylece tampon içinden 2-3 parmak boşluk çokça yeterliymiş sedan araçlarda.
Özetle bugün itibariyle sızdırmazlık (08:30 randevusu) + muayene (10:30 randevusu) + ruhsat işlemleri (12:00 randevusu) ile yarım günde bitti çok şükür.

Herkese LPG ve özellikle PRINS tavsiye ederekten selamlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Toyata var ise sorun yoktur.
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10000
  • Model Yılı: '14
  • 6 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 23, 2016, 18:11:30 »
Lastik Basınç Sensörünü stepneye taktıran oldu mu?
Toyotanın olduğu yerde sorun, sadece anlamsız bir kelimedir