Gönderen Konu: 2011 avensis debriyaja basınca gelen ses..  (Okunma sayısı 2746 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 75000
  • Model Yılı: '11
  • 550 kere teşekkür etti
  • 137 kere teşekkür edildi
2011 avensis debriyaja basınca gelen ses..
« : Aralık 18, 2014, 22:53:41 »
evet saygı değer forum üyeleri bi soruyla daha karşınızdayım : )

bugün fark ettim debriyaja basınca ve çekince tik diye ses geliyor bunun sebebi nedir ?

not:forumda arama yaptım debriyajın arkasında swich varmış galiba (konu auris bölümündeydi avensiste de var mı bilmiyorum) ondandır demişler sizlerinde fikrini almak istedim saygılar ..

not:swich den olsa dahi önceden bu sesi hiç duymamıştım biraz garip geldi
2005 Corolla 1,6 sol ---- 2011 Avensis elegant extra

Toyota Club Türkiye

2011 avensis debriyaja basınca gelen ses..
« : Aralık 18, 2014, 22:53:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 avensis debriyaja basınca gelen ses..
« Yanıtla #1 : Aralık 18, 2014, 22:56:30 »
Evet,debriyaj swichinin sesi.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Aralık 18, 2014, 22:58:17 »
Evet,debriyaj switchinin sesi.

daha önce hiç duymamıştım bu sesi 6 aydır kullanıyorum böyle konularda da çok pimpirkliyimdir ama : ) peki ileride bi probleme sebep olur mu bu durum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 18, 2014, 23:03:21 »
daha önce hiç duymamıştım bu sesi 6 aydır kullanıyorum böyle konularda da çok pimpirkliyimdir ama : ) peki ileride bi probleme sebep olur mu bu durum

Güvenlik unsuru olarak konmuş, debriyaja basmadan motor çalışmıyor aracın bir fonksiyonu bu. en fazla switch takılı kalabilir ama sorun çıkacak  diye bir şey yok.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 18, 2014, 23:07:16 »
Güvenlik unsuru olarak konmuş, debriyaja basmadan motor çalışmıyor aracın bir fonksiyonu bu. en fazla switch takılı kalabilir ama sorun çıkacak  diye bir şey yok.

ımm şunu belirtmedim ama sizin bahsettiğiniz sesi biliyorum start üstündeki yazı yeşil olunca gelen ses ama bu o değil seyir halindeyken vites geçişlerinde duyuyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 2928 kere teşekkür etti
  • 2553 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 18, 2014, 23:19:09 »
Vay anasını bide Avensis içeriye ses alıyor derler  :rofl: :rofl:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Avensis 11' e.extra
  • Kilometre: 100000
  • 2592 kere teşekkür etti
  • 1513 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 18, 2014, 23:19:21 »
ımm şunu belirtmedim ama sizin bahsettiğiniz sesi biliyorum start üstündeki yazı yeşil olunca gelen ses ama bu o değil seyir halindeyken vites geçişlerinde duyuyorum

camlar açık yavaş giderken dinlerseniz. debriyajdan ayağımı çekerken hafif tık diye ses ben de duyuyorum bu defransiyel++balata baskısı bölümünden gelen hafif bir ses. Balata kavrarken geldiğini tahmin ediyorum.sorun olacağını zannetmiyorum  ;)[/b]

kafaya takılacak durum değildir camlar kapalıyken zaten çok zor duyarsınız ya da araç boştayken duyulabilir. bu tür mekanik sesler araçlar için normaldir. her yerinde zemeberek var haliyle ses olacak
***Ayetleri görmezlikten gelirseniz, çocukları bile ihtiyarlatan bir günde kendinizi nasıl koruyacaksınız? (73:17)
***25k(benzin) 75k (lpg) =105k+km....MaşaAllah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #7 : Aralık 18, 2014, 23:28:30 »
Vay anasını bide Avensis içeriye ses alıyor derler  :rofl: :rofl:

evet ses unsurlarını bizzat kendisi yapıyor :D

Mesaj Birleştirildi: Aralık 18, 2014, 23:30:06
camlar açık yavaş giderken dinlerseniz. debriyajdan ayağımı çekerken hafif tık diye ses ben de duyuyorum bu defransiyel++balata baskısı bölümünden gelen hafif bir ses. Balata kavrarken geldiğini tahmin ediyorum.sorun olacağını zannetmiyorum  ;)[/b]

kafaya takılacak durum değildir camlar kapalıyken zaten çok zor duyarsınız ya da araç boştayken duyulabilir. bu tür mekanik sesler araçlar için normaldir. her yerinde zemeberek var haliyle ses olacak

sağolun :)

camlar kapalıydı net duydum  hani böyle ketil suyu  ısıttığında bi ses çıkarır ya aynısı :D bendeki ses daha ziyade aracın içinden geliyo gibi pedalın oralardan motor kısmından değil .. daha önceleri duymadığımdan panikledim umarım dediğiniz gibi önemsiz bişeydir :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #8 : Aralık 18, 2014, 23:37:24 »
AVENSİS İŞKİLLENDİRME EKİBİ iş başında :)

İşkillendirmeyin yahu adamı, zaten arabayı ayda yılda bir kere kullanıyorum, her yazılandan sonra ACABA demekten iflahım gevredi :)

Pedal sesidir o yahu, bırakınca yerine oturuyordur. Bide hani CC devreden çıkıyor ya debriyaja basınca onla alakalı switch sesi mantıklı. Ama ben hiç duymadım o başka, yada duydum da aldırış etmedim  :wacko: :wacko: :wacko:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Aralık 18, 2014, 23:41:39 »
AVENSİS İŞKİLLENDİRME EKİBİ iş başında :)

İşkillendirmeyin yahu adamı, zaten arabayı ayda yılda bir kere kullanıyorum, her yazılandan sonra ACABA demekten iflahım gevredi :)

Pedal sesidir o yahu, bırakınca yerine oturuyordur. Bide hani CC devreden çıkıyor ya debriyaja basınca onla alakalı switch sesi mantıklı. Ama ben hiç duymadım o başka, yada duydum da aldırış etmedim  :wacko: :wacko: :wacko:

:rofl: :rofl: aslında haklısınız burada konu incelerken "ya benim araçta da varmı yeaa" hissi uyanmıyor değil :D ama bilgi paylaştıkça güzel murat bey bu yönden bakalım biz : )

cc den gelen sese dikkat etmedim ama benim ki cc kullanımında değil normal kullanımda debriyaja bastığımda geliyor gıcırtı değil sadece 2 tane tık sesi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #10 : Aralık 18, 2014, 23:46:01 »
:rofl: :rofl: aslında haklısınız burada konu incelerken "ya benim araçta da varmı yeaa" hissi uyanmıyor değil :D ama bilgi paylaştıkça güzel murat bey bu yönden bakalım biz : )

cc den gelen sese dikkat etmedim ama benim ki cc kullanımında değil normal kullanımda debriyaja bastığımda geliyor gıcırtı değil sadece 2 tane tık sesi :)

Hemde 2 tane haa  :wacko: :wacko: :wacko:

Nasipse yılbaşında memlekete gideceğim , arabada ne kadar ses duyarsam gelip burada yazacağım :)

Hiç dikkat etmedim herhalde ben, yada ehtiyarlıktan kulakların işitme değerleri düştü :)

Bu arada CC kullanırken anlamında değildi, CC yi devreden çıkaran vede START-STOP u aktif eden switch anlamında demiştim. Ama o kadar ses çıkarmaz yahu, kulakla duyulacak kadar  :wacko:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Aralık 18, 2014, 23:50:31 »
Hemde 2 tane haa  :wacko: :wacko: :wacko:

Nasipse yılbaşında memlekete gideceğim , arabada ne kadar ses duyarsam gelip burada yazacağım :)

Hiç dikkat etmedim herhalde ben, yada ehtiyarlıktan kulakların işitme değerleri düştü :)

Bu arada CC kullanırken anlamında değildi, CC yi devreden çıkaran vede START-STOP u aktif eden switch anlamında demiştim. Ama o kadar ses çıkarmaz yahu, kulakla duyulacak kadar  :wacko:

2 tane ses değişim işte   basarken bide çekerken :) satart-stop sesiyle hemen hemen aynı bi ses ama vites geçişlerinde geliyor neyse umarım büyük bi soruna sebep olmaz ..

bide bunun için farklı konu açmim burdan sizin ve diğer üyelerin fikrini alim : )

anahtarlarımın 2 sninde pili bitti (yakında yolda kalacam :D ) bu yetkili serviste mi değiştirm yoksa herhangi bir yerde olur mu : )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Aralık 18, 2014, 23:53:11 »
Ben gittim kırtasiyenin birinden aldım kendim değiştirdim. Değiştirmesi kolay. :tamam:
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 550 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Aralık 18, 2014, 23:59:01 »
Ben gittim kırtasiyenin birinden aldım kendim değiştirdim. Değiştirmesi kolay. :tamam:

burada bi konu okumuştum "pili değiştirdikten sonra araç kapıları otomatik açılmıyor" diye  hep onun sendromu :D sağ olun : )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Aralık 19, 2014, 00:05:31 »
burada bi konu okumuştum "pili değiştirdikten sonra araç kapıları otomatik açılmıyor" diye  hep onun sendromu :D sağ olun : )

Ahaaa Ahaaaaa ekip yine iş başında :) Allahtan ben o konuyu okumamışım  :rofl: :rofl: :rofl: Şimdi size göstermek için bir daha açtım anahtarı :)

CR1632 pil kullanıyor. Push düğmesine basınca içinden anahtarı çıkarın mekanik anahtarı, sonra çıkartınca mekanik anahtarın ucunu o çıkarttığınız yerde bir çizgi gibi girinti var oraya anahtarın ucunu sokun ve döndürün, ayırma işlemi anahtar kısmı ikiye ayrılacak ve işlem bitecek

Mesaj Birleştirildi: Aralık 19, 2014, 00:13:49
Ahanda bizimkisi gibi açılanı buldum

2012 | Toyota | Camry | Replace Smart Key Battery | How To By Toyota City Minneapolis MN

Pili falan aynı değil
THE END

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2009 avensis 1.6 valvematic elegant m/t
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 150
  • Model Yılı: '09
  • 5 kere teşekkür etti
  • 47 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 19, 2014, 01:17:21 »
Ben beş (5) senedir manevralarda tık diye ses duyuyorum kafanıza takmayın aracım 75.000 km de 2009 avensis
 :)
AvensiStyle