0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ESP'nin yol tutuşla bir alakası yoktur. ESP sadece kontrolü kaybettiğiniz zaman aracı dizginlemeye yarar, stabiliteyi artırmaz.30 bin TL'ye hem dizel hem de ESP'li, alınabilir bir araç yok. Birinden vazgeçeceksiniz.
ESP ile ilgili bir anımı paylaşmak istiyorum. Sonrasında karar sizin.2004 yılının başları Versonun üretiminin yeni başladıgı bir zaman.Test edilmesi gereken bir araç var ama yerde 3 parmak yüksekliginde kar var.Çıktık yüksek hız test yoluna, test yolunda ilk izleri biz açıyoruz ve hızımız 100 Km.Tabi yol düz, sorunsuz gidiyoruz diye düşünürken göstergeye gözüm kaydı. ESP (VSC) sürekli devrede.Aslında araba biz fark etmeden araba hafif hafif savruluyor/kayıyor, ama bize hissetirmeden yoluna geri döndürüyor.İşte o gün arabalarda ESP elzemdir demiştim.
Mükemmel bir örnek teşekkürler Ahmet bey...O halde ilk teori doğru, esp'siz bir focustansa esp li bir hyundai daha mantıklı yol tutuş açısından....
Yanlış.ESP savrulma noktasına gelmeden işlevini yapar ve daha savrulma başlamadan önlenir.
Abi bu arada kişisel ileti göndermek için belli bir limite mi ulaşmak gerekiyor kişisel ileti gönderemiyorum..
ESP - Electronic Stability ProgramESP nin çalışmasını anlatıyor. ABS'ye kısmen benziyor aslında. kayma başladığı anda ilgili tekere anlık frenleme yaptırarak dengede tutuyor. Aslında kayma başlıyor ama insan algılarından çok daha hızlı bir biçimde düzeltme yaptığı için anlayamıyoruz.
İşte tam olarak kafa karışıklığıda burdan çıkıyor.... örneğin bir araba yol tutuşu iyi ama espsiz olsun bu araba 110km ye kadar sorunsuz olsun ama 110 km den sonra kendini bırakıyor olsun öteki dandik diye tabir ettiğimiz araba ise esp li olsun ve normal şartlarda 90 km de kendini salacakken esp sayesinde 120 km ye kadar gayet güvenli ve stabil bir sürüş sağlıyorsa esp li olan ama kaportası vesairesi dandik olan ikinci arabamız seyir esnasında daha güvenli olmuş oluyor bu teoriye göre.....
Şu ana kadar aldigim 6 araç içerisinde toyota olmayan 2 araçtan biri accent era. ESP de olsa yol tutuşu sağlamlık açısından yaklaşmayın derim. Alın 2004 üstü corolla keyfinize bakın.
Arkadaşlar Allah aşkına 2004 model corolla 2012 model accent eradan daha iyi olur mu hiç? Aralarında 8 yaş farkı var. 2004 mercedes derseniz tamam da corolla da accent eradan bir gömlek iyidir...