Gönderen Konu: 30.000 tl ye espli dizel araç var mı?  (Okunma sayısı 7334 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
30.000 tl ye espli dizel araç var mı?
« : Aralık 18, 2014, 10:45:07 »
Merhaba arkadaşlar 30 bin tl bütçeyle esp si olan dizel araç tavsiyelerinize ihtiyacım var...2012 model Hyundai accent era dizeller var tavsiye edermisiniz? Gerçi bazıları era nın yol tutuşunun çok kötü olduğunu belirtmiş forumlarda ama neticede espsi olan bir aracın yol tutuşu ne kadar kötü olabilir ki en iyi esp siz araçtan daha iyi yol tutmaz mı bu araç? şimdiden teşekkürler.

Toyota Club Türkiye

30.000 tl ye espli dizel araç var mı?
« : Aralık 18, 2014, 10:45:07 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 135000
  • Model Yılı: '07
  • 2229 kere teşekkür etti
  • 3431 kere teşekkür edildi
Ynt: 30.000 tl ye espli dizel araç var mı?
« Yanıtla #1 : Aralık 18, 2014, 10:47:25 »
Linea var.
Avensis 1.8 A/T 2007 LPG (Tomasetto)
AP900 Cruise control
www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=50407.new#new

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 130500
  • Model Yılı: '06
  • 3 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Aralık 18, 2014, 11:07:49 »
Şu ana kadar aldigim 6 araç içerisinde toyota olmayan 2 araçtan biri accent era. ESP de olsa yol tutuşu sağlamlık açısından yaklaşmayın derim. Alın 2004 üstü  corolla keyfinize bakın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 18, 2014, 11:29:11 »
Şu ana kadar aldigim 6 araç içerisinde toyota olmayan 2 araçtan biri accent era. ESP de olsa yol tutuşu sağlamlık açısından yaklaşmayın derim. Alın 2004 üstü  corolla keyfinize bakın.

Yani corollanın esp siz olan bir modeli esp li bir hyuındai den daha iyi mi yol tutar?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: AB+
  • Kilometre: 130500
  • 3 kere teşekkür etti
« Yanıtla #4 : Aralık 18, 2014, 11:34:22 »
Yani corollanın esp siz olan bir modeli esp li bir hyuındai den daha iyi mi yol tutar?
Ben 2 aracı kendi kullanımlarıma göre kıyaslıyorum. Yol tutuşunu ve verdiği güven konusunda isimlerini yanyana koymak bile istemem. Ama çekiş konusunda bildiğiniz keçi gibi tırmanıyor accent era lar. Gaziantep-Adıyaman arasında Karadağ var. Bu yüksek rampada çıkarken frene basmak zorunda kaldığım tek araçtır era. Şehiriçi ufak bir kaza yaptık era yı sattığım gün  ::) iyi ki satmışım dedim ışıklarda arkadan bir araç vurdu. Nerdeyse hastanelik oluyorduk. Çok şükür kemer takılıydı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • İYİLİK İYİDİR ...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 41000
  • 19 kere teşekkür etti
  • 935 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Aralık 18, 2014, 11:34:40 »
Hyundai ye yaklaşmayın derim bizim şirketin vardı baya da kullandık frenaj ve yıol tutuş çok kötü 100 km nin üstü direk çok ciddi anlamda güvensizlik hissi veriyor .Ciddi bir yol tutuş istiyorsanız Alman araçlarına bakın .Ben Toyota nın da efsane kasadan sonraki modellerinde yol tutuşu beğenmiyorum E12 Corolla  sahibi olarak .Açıkçası benim gönlüm HONDA dan yana .Fakat Dizel olayına girecekseniz Renault un dizelleri gerçekten çok başarılı yol tutuşlarını bilemem
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

2016  - Corolla Multi Drive S - Advance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Aralık 18, 2014, 11:38:03 »
Yol tutuş konusunda bu kadar takıntılı olmamın sebebi vakti zamanında mucur yüzünden ufak bir kaza geçirmiş olmam...

Ben şimdiye kadar mercedes bile olsa esp siz bir aracın esp li bir araçla kıyaslanamayacığını düşünüyordum ama yorumlardan anladığım kadarıyla esp siz bir toyota yada ford esp li dandik bir markadan daha iyi yol tutuyor sanırım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #7 : Aralık 18, 2014, 11:41:16 »
ESPli/siz i kıyaslamak hata olur.
ESP yok ise söförlük önemli, birçok yol tutmuyor denilen arabanın zorlayıcı testinde bulundum.
İnsanlar araba yattıgı anda arabanın kopacagını düşünüyor ve viraj almıyor diyor.

Ama savrulmaya daha çok var aslında.

Aynı şartlarda test etmeden ben yorum yapmam. Ve ESPsiz arabaya binmek bende istemem.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Aralık 18, 2014, 11:46:51 »
Vallahi kafam çok karışık bu konularda çok forum okudum bazıları önüme esp siz mercedes ile espli dacia koysalar kesinlikle esp li dacia yı seçerim diyor neticede kazayı yaptıktan sonrası ayrı mesele diyorlar....Bana beni yolda tutacak bir araba lazım doğal olarak işin içine esp girmek zorunda yanılıyor muyum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: '14
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 18, 2014, 11:53:10 »
Merhaba arkadaşlar 30 bin tl bütçeyle esp si olan dizel araç tavsiyelerinize ihtiyacım var...2012 model Hyundai accent era dizeller var tavsiye edermisiniz? Gerçi bazıları era nın yol tutuşunun çok kötü olduğunu belirtmiş forumlarda ama neticede espsi olan bir aracın yol tutuşu ne kadar kötü olabilir ki en iyi esp siz araçtan daha iyi yol tutmaz mı bu araç? şimdiden teşekkürler.

Sami kardeş Ford Focus bakabilirsiniz yol tutuş konusunda en iyi modellerden biridir. Corollanın yol tutuşu çok iyi değildir hele lastikleriniz biraz sertleşmiş ve özelliğini yitirmişse aracı yolda tutmanız daha da zorlaşır. Corolla arka süspansiyonu bağımsız değildir bu da onu yol tutuşu konusunda rakiplerine oranla dezavantajlı duruma getiriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 13 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Aralık 18, 2014, 12:20:15 »
Sami kardeş Ford Focus bakabilirsiniz yol tutuş konusunda en iyi modellerden biridir. Corollanın yol tutuşu çok iyi değildir hele lastikleriniz biraz sertleşmiş ve özelliğini yitirmişse aracı yolda tutmanız daha da zorlaşır. Corolla arka süspansiyonu bağımsız değildir bu da onu yol tutuşu konusunda rakiplerine oranla dezavantajlı duruma getiriyor.
Peki hocam işin içine esp girerse bu konuda ne düşünürdünüz...kaza sonrası hangisi insani korur hangisi nin kaportası az hasar alır kısmına girmiyorum o ayri mesele... sadece yol tutuş viraj alma kaygan zeminde mucurlu zeminde güven verme açısından olaya bakarsak esp siz focus mu esp li hyundai elaccent era mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • 277 kere teşekkür etti
  • 406 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Aralık 18, 2014, 12:33:43 »
ESP'nin yol tutuşla bir alakası yoktur. ESP sadece kontrolü kaybettiğiniz zaman aracı dizginlemeye yarar, stabiliteyi artırmaz.

30 bin TL'ye hem dizel hem de ESP'li, alınabilir bir araç yok. Birinden vazgeçeceksiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 18, 2014, 12:45:25 »
Esp denilen zinbirti aracin kaymasi esnasinda guc kesmiyor mu ben bugune kadar hic gerek duymadim cogu avensis sahibi zorla esp ye sokmayi denediler forumda acaba calisiyo mu diye
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 33500
  • Model Yılı: '12
  • 23 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Aralık 18, 2014, 13:19:57 »
bi ihtimal yüksek kmlerde fiat bravo 1.6 MJET bulabilirsiniz yada hasarlı - yüksek km de pejo   308 1.6 HDI; bi ihtimal de kia CEED ...ama 30 bine temiz hasarsız az km. bulmak imkansız gibi.
eski corollacı yeni Hondacı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 48 kere teşekkür etti
  • 146 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Aralık 18, 2014, 13:26:44 »
Peki hocam işin içine esp girerse bu konuda ne düşünürdünüz...kaza sonrası hangisi insani korur hangisi nin kaportası az hasar alır kısmına girmiyorum o ayri mesele... sadece yol tutuş viraj alma kaygan zeminde mucurlu zeminde güven verme açısından olaya bakarsak esp siz focus mu esp li hyundai elaccent era mi?

ESP de ABS ve diğer güvenlik unsurları ile birlikte faydalı bir özellik sizin yoldan çıkmanızı engeller bende ilk kez ESP li bir araç kullanıyorum. Bugüne kadar 30 yıldır ESP'ye hiç ihtiyaç duymadım. ESP ye bu kadar kafayı takmayın Ford Focus bakın eğer Hatcback araçları seviyorsanız Hatcback Focus'u değerlendirin. İlla da ESP diyorsanız Hyundai  Era bütçenize uyuyorsa bakabilirsiniz. Hyundai son yıllarda iyi araçlar yapmaya başladı kaportası biraz zayıf o kadar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 75 kere teşekkür etti
  • 161 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Aralık 18, 2014, 13:27:17 »
ESP - Electronic STABILITY Program
VSC - Vehicle STABILITY Program
VSA - Vehicle STABILITY Asisst

Görüldüğü gibi tek ortak nokta stabilite.
Araç denge sistemi hayat kurtarır, bu yüzden Avrupa yıllardır bunu zorunlu kılıyordu, Türkiye'de de geçtiğimiz ay zorunlu oldu. ESP şartınızla en doğrusunu yapıyorsunuz bence. Aklıma ilk gelen Renault Megane II oldu. Ahmet Abi'nin dediği gibi Fiat Linea'ya da bakılabilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 203 kere teşekkür etti
  • 468 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Aralık 18, 2014, 13:32:26 »
| Toyota Corolla Sol Sedan
| Opel Astra Cosmo Sedan
| Renault Clio 4 İcon
| Şamp. GALATASARAY

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Sheer Driving Pleasure
« Yanıtla #17 : Aralık 18, 2014, 13:43:41 »
ESP'nin yol tutuşla bir alakası yoktur. ESP sadece kontrolü kaybettiğiniz zaman aracı dizginlemeye yarar, stabiliteyi artırmaz.

30 bin TL'ye hem dizel hem de ESP'li, alınabilir bir araç yok. Birinden vazgeçeceksiniz.

Yanlış.
ESP savrulma noktasına gelmeden işlevini yapar ve daha savrulma başlamadan önlenir.
AP900 Cruise control

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 185000
  • Model Yılı: '08
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 18, 2014, 14:07:55 »
Zırt pırt ESP ye giren , eğer biraz yüksek bir süratteysen ESP nin mahareti ile de kontrolü kaybetmekten kurtulamıyorsan, daha ayakları yere basan bir araçla yola devam etmenizi öneririm..  Bu arada verdiğiniz örnekte "mıcırlı yolda aracı kaydırıp kaza yaptım" demişsiniz sanırım.. Mıcırlı yolda esp li araç hiç kullanmadım fakat o mıcır öyle birşey ki ESP nin bile sizi kurtaracağının garantisi olduğunu düşünmüyorum..Tekerlerden birini dengesiz bir şekilde  kaptrıdınız mı mıcıra ki zaten bu genelde viraj içi veya dışlarında gerçekleşir , bu durumda kontrolden çıkmamak düşük bir ihtimal malesef..

Forumdaşlar, hızımızı seyir halinde olduğumuz yolun kalitesine ve hava şartlarına uyduralım, hep beraber olmaya devam edelim..
2008 Corolla 1.4D4D Dizel Comfort Extra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Aralık 18, 2014, 14:20:38 »
ESP özellikle yüksek araçlarda işe yarıyor. Qashqaiyi izmir aydın otobanda sol 2 teker aynı anda su birikimine sokunca esp yi devreye sokmayı becerdim otoban olunca hızda yüksekti. ancak çabuk toparladı. espli ve espsiz qashqailer arasında eski kasada nerdeyse 8binlira fiyat farkı vardı.
Alfabe harflerini arabalara boşuna koymuyorlar (ABS ESR ASR...) 10 yıl kullanırsın bir kere devreye girer hayat kurtarır.
not: hem dizel hem esp o fiyata imkansız maalesef
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...