0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
baskı balatada olabilir baskı yayları bozuk olabilir.her zaman yapmıyor ise..
Eğer böyle bi durum varsa cok mutlu olurum yoksa kafayı yemek üzereyim Yüksel Bey. Bu işlemi hiç duymamıştım inşallah vardır. Hayır sorunum şuki yapmak isteyen kimse yok servise de ben yaptırmak istemiyorum çok farklı fiyatlar çıkar diye ama böyle de kullanmak istemiyorum bu arada garantisi de doldu umarım yardımcı olurlar...
şanzıman yağını mutlaka ama mutlaka servisten alın.dışarda değişseniz bile.bu çok önemlidir.75w80 yağ ama toyota kutusundaki olmalı içine bişeyler ilave ediyorlar üretilirken.100 tl 2 litresi.ben değiştim biliyorum...vites geçiş problemin çözülür bak görürsün..
Sivas gibi soğuk bir yerde sabahları ilk çalıştırmada bir süre 1. Ve 2. Vites geçişlerinde zorlanma olması normaldir. Debriyaj pedalı altında halı kalmamasına ve sonuna kadar bastığınızdan yine emin olun. Geçmiş olsun.
Geçmiş olsun sevindim sorunun hallolmasına. İlk çalıştırmadan sonra bir süre sert vites geçişlerinin olması normaldir. Keyifli sürüşler
Yok arkadaş bu sorunum hala devam ediyor ne yapmalıyım bana akıl verin yine aynı yine aynı geçişler özellikle 1-2-3 geçişleri böyle. 1 den 2 ye gecerken ve 2den 3e gecerken bazen cok iyi olması gerektiği gibi bazen sanki önünde bi engel var ve o engeli aşıp geçiyor bazen de tık diye geçmiyor nasıl anlatsam dişliyi hissettiriyor bana. yani dyelim sehir içi seyahat halindeyim atıyorum 10 defa 2 ye attım işte bunun 2si olması gereken 5 tanesi dişliyi hissettirerek geçiyor 3 tanesi de önündeki engeli asarak geciyor. Derdime bir çare bulun nolur. 2 ustaya gittim zamana bırak dedi servise gittim geçişler cok temiz dedi ne yapmalıyım anlayamadım gitti
Yağ orijinal mi Yunus Bey.
evet orjinal yagdan olmadığı kesinleşti ama sorunu hala bulamadık mutlu bey
Debriyaj alt ve üst merkezlerinden olabilir mi ki acaba. Şanzıman açılmışken diğer parçaları da kontrol etselerdi keşke.
Pardon karıştırmışım, aracınız daha 23bin deymiş. uzun yola çıktınız mı hiç? ya da 30 dakikadan fazla süren yolculuğunuz oluyor mu? Şanzımandaki yağ soğukken geçişler zor olurken, araç 15-20 dakika hareket halinde gittikten sonra vites geçişleri yumuşar. bir haftasonu tur atın 30 dakika kadar 10-15 dakika durmayacak şekilde şehirlerarası yolda gidin. Bir diğer nedense baskı balatanın bitmesi olabilir. siz düzgün kullanmış olabilirsiniz ama sizden önceki sahibi hor kullanmış olabilir. yokuş yukarı çıkarken aniden dip gaz yapıp da ivmelendiğinizde hız devire göre orantılı mı artıyor? aracın çekişinde bir düşüş hissediyor musunuz? Bunları bir deneyin.[/quo30 dakika filan kullandim hatta enteresan gelebilir ama sogukken sanki daha iyi isininca daha fazla hissediyorum ters bi durum ama boyle hissediyorum balata konusuna gelince balatada bir sikinti olmadigini dusunuyorum cunku titreme filan hic bisey hissetmedim simdiye kadar ama dip gaz olayini denicem biraz daha detayli anlatabikir misiniz