Gönderen Konu: E12 komple folyo kaplama hakkında  (Okunma sayısı 1231 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
  • 36 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
E12 komple folyo kaplama hakkında
« : Aralık 16, 2014, 21:41:24 »
Selamunaleykum.

Yaklaşık bir senedir aklımdan hiç çıkmıyor. Artık yeter! Bu sefer inşallah kesin yaptırıcam. Bu aralar da çok masraf çıkardı bana ama olsun. Taksit maksit bişiler ayarlıycam :)

Aracın rengini değiştirip de ruhsat için ekstra harcama yapmak istemiyorum. Sadece aracım gıcır görünsün istiyorum. Çünkü özellikle tamponlar kötü durumda. Tabi masrafı olmasa renk değiştirmek isterdim :)

Forumda arama yaptım. Üç, dört konu vardı ama hepsi de eski ve ortada kalmış konulardı. Sizlere sorularım şöyle;
- E12 kaplama hakkında ne düşünürsünüz?
- Kaplamayı nerede yaptırmalıyım? Vereceğiniz cevaplara göre arayıp fiyat sorucam. Diğer konulardan bir kaç firma ismi vardı örneğin Protac.
- Hafif sürtmelerde kaplama nasıl bir tepki veriyor? (malzeme kalitesine göre değişir sanırım) Eğer kaplama zarar görürse hasarın bulunduğu parçanın folyosu komple sökülüp tekrar kaplanırsa ton farkı oluşma ihtimali ne olabilir? (tabi bu soruya cevap verebilmek için ilk kaplama üzerinden geçen zaman önemli)

Daha önce de biraz araştırma yapmıştım. 3M nin malzemeleri öne çıkıyor. Tabi işçilik de çok önemli.
'93 W124 M111

Toyota Club Türkiye

E12 komple folyo kaplama hakkında
« : Aralık 16, 2014, 21:41:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
Ynt: E12 komple folyo kaplama hakkında
« Yanıtla #1 : Aralık 16, 2014, 21:45:33 »
Protac en iyisi maslakta baska yerlerde cikabilir hatirlamiyorum fakat simdi plastidip yapin diyceklerde olcaktir ben folyoyu daha saglikli buluyorum aracinizda daha onceden boyanan bi kisim varsa oranin boyasini kaldirabilir bunu yaptircaginiz yere sorabilirsiniz onlar daha iyi bilir rengi bence farkli bisey yaptirin ton farki olursada polis ceza kesiyor mesala renk matsa ruhsata mat yazmiyorsa yine rengi degistirmek zorundasiniz  ek form mu ne dolduruyosunuz muayyanede sonra trafikte degistiriyosunuz o yapragi cok bir masrafi olcagini sanmiyorum sadece tavani siyaha kaplatabilirsiniz
Bisey olursa ayni yere yaptirirsaniz ton farki olmaz
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • corollamı özledim
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür etti
  • 39 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Şubat 27, 2015, 10:24:59 »
konu hortladı ama ne yapalım. belki başkasının işine yarar.

eski arabama folyo yaptırmıştım kaput, tavan ve ankara da çok övülen bir yere. folyo çok kaliteli idi 3 sene garanti verdi 6 senedir kalkma yapmadı. fakat folyoyu yapıştırdıktan sonra kenarlarını keserken arabayı da jilet izi ile doldurmuşlar. bütün arabayı kaplatmadığım için çok belli oluyordu. bütün arabayı kaplatsam sonradan sürpriz olarak karşıma çıkacaktı. hatta adamlara kızdım ama jilet izleri geçmedi tabi.

folyo kaplatacak arkadaşların küçük ama mide bulandıran bu duruma dikkat etmesini tavsiye ediyorum.
Chevrolet Cruze 40,000 km 2011

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '11
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #3 : Şubat 27, 2015, 11:19:08 »
Kaplama işin de en önemli olay folyo kalitesinin yanında kesimdir. Abim bu sektörde şöyle söyleyeyim kesimden hangi ustanın yaptığını anlayabiliyorlar, mahalle arasındaki dükkanları kastetmiyorum.