Gönderen Konu: Tavanımın üzerine atlamışlar!  (Okunma sayısı 4774 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Bir başkadır benim memleketim...
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '05
  • 533 kere teşekkür etti
  • 165 kere teşekkür edildi
Ynt: Tavanımın üzerine atlamışlar!
« Yanıtla #20 : Aralık 16, 2014, 20:21:00 »
Büyük geçmiş olsun. Allah beterinden sakınsın... ;)
Şimdi Avensis 1.6 Elegant
97, 1.3 XE A/C, DÜPLÜ:) ( Eskiden )

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 16, 2014, 20:21:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: -
  • 36 kere teşekkür etti
  • 69 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 16, 2014, 20:47:57 »
Evet buna da şükür diyorum zaten ben de. Çünkü ilk başta ben bizim sokaktan hazımsızın biri yaptı diye düşünüp korkmuştum. Çünkü park sıkıntısı var burada da İstanbul'un her yerinde olduğu gibi. Millet burası benim kapımın önü diye park ettirmiyor. Her sabah bakıyorum silecekler kalkmış. Ben de bu mantığı anlayamıyorum işte. Kardeşim burası sokak. Hepimiz komşuyuz, apartmanlarda oturuyoruz. Belli işte park sıkıntısı var, herkesin durumu iyi çok şükür. Tek daire değil ki 10 larca daire var bir apartmanda. Her kapının önü 10 araba mı alıyor? Millet akşam pencerede nöbet tutuyor kimse park etmesin diye. Var öyle sapıklar. Eğer böyle olsaydı o kişi tekrar yapar diye korkmuştum. Çok şükür öyle değilmiş. Tabi boya ihtiyacı olmaması da bir şükür sebebi. Babam 2013 dizel Corollası'nı sattı, sıfır 2014 benzinli inci beyazı Corolla Advance aldı. Onu da sizlerle paylaşacam zaten araç bi teslim edilsin. Ay başı gibi teslim edilecek araç. O zaman aracımı ancak götürebilicem yaptırmaya çünkü bana bir araç lazım işe gidip gelmem için. Babamın iş yeri 6 km mesafede benimki 32 km :)

Bir de ek olarak benim tavan iç döşeme zaten kötüydü. Bu olayla beraber berbat oldu. Döşemenin kumaşını söktürüp aynı renkte yeni kumaş döşeticem. Bu hacı abinin döşemecisi varmış yine Maslak oto sanayide oraya fiyat almaya gittik. Adam 250 TL ye yaparım dedi. Baktı şöyle bir karton zarar görmemiş, sadece kumaşı değiştiririz dedi. Her işte bir hayır vardır işte. Tavan döşemesi canımı sıkmaya başlamıştı. Bu vesile ile tavan döşemem de sıfırlanacak inşallah :)
'93 W124 M111

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 301700
  • Model Yılı: '07
  • 73 kere teşekkür etti
  • 85 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 17, 2014, 00:07:13 »
forumda beyaz aurisi olan bir arkadaş vardı doluya tutulmuş ve ceviz büyüklüğünde fındık büyüklüğünde göçükleri vardı.Sizin araştırdığınız gibi internette videoları olan ünlü bir yere götürdü 2000 küsür liraya yaptırmıştı ama onun ki çok fenaydı kaput dahil çok ciddi işçilik vardı.pazarlık edin yaptırın geçin bence.. 900 lira az bi para değil araştırırsanız aynı işçiliği çok daha uygun fiyatlara bulabilirsiniz diye düşünüyorum.. bu arada 50 gram boya 5 lira
please seat belts

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Dr. Driver
  • Araç: ---
  • 63 kere teşekkür etti
  • 384 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Aralık 17, 2014, 01:07:08 »
Çok büyük geçmiş olsun. Sizin arabanın başına gelmeyen kalmadı.

Hani denilir ya olur da bu kadar mı olur? işte tam sizin durum bu. Hırsızsın ...sin ama bu kadar da şeref yoksunu bir mahlukat olamaz bence. Tekrardan büyük geçmiş olsun. Usta 900 tl ye tamamen işçiliğini satıyor. Bir miktar pazarlık yapın bence.750 lira falan son derece ideal olur fiyatta.
R1 35 
╚╬╬╬     Yolumuza Auris olmadan devam ediyoruz :(
  24 6   
Bu sene de şampiyon görelim sizi!! Beşiktaşk En Büyük Aşk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Aralık 17, 2014, 03:21:13 »
Çok büyük geçmiş olsun, kasko büyük bir külfet gibi gözükse de, başta büyük şehirler olmak üzere trafikte ya da dururken ne olacağı belli olmuyor. Şans bu ya, olacağı tutuyor işte. Böyle durumlar için gerekiyor. Büyük geçmiş olsun.
Resimleri çekerseniz, isterseniz boya olsun tavanda, resimlere rağmen sıkıntı çıkartan adamla muhatap olmazsınız olur biter. 2. el kaygısı yüzünden çizikli araçları boyatamıyoruz, çarpmış damgası yiyecek diye ufak göçükleri düzelttiremiyoruz, nasıl saçma bir şey bu boya takıntısı.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Aralık 17, 2014, 08:07:18 »
 Bunu yapmaktan korkacak bir sürü müslüman, hristiyan, yahudi, ateist ya da putperest var, sorun dinde değil bence, ayrıca gözden kaçıyor ancak o zat bir eve de girmeye çalışmış. Muhalefet gibi olmasın, detayı da tam bilmiyorum ama belki de sokağın köşesine park ederek siz yaşlı, genç, hamile vb yayaların hakkını yediniz. Yani kimin kimde hakkı olduğunu bilmek matematik hesabı gibi ortaya çıkmaz bence.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Moderatör
  • Scientia Dux Vitae Certissimus
  • Kilometre: 38000
  • Model Yılı: '21
  • 2116 kere teşekkür etti
  • 3162 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Aralık 17, 2014, 11:17:39 »
Bunu yapmaktan korkacak bir sürü müslüman, hristiyan, yahudi, ateist ya da putperest var, sorun dinde değil bence, ayrıca gözden kaçıyor ancak o zat bir eve de girmeye çalışmış. Muhalefet gibi olmasın, detayı da tam bilmiyorum ama belki de sokağın köşesine park ederek siz yaşlı, genç, hamile vb yayaların hakkını yediniz. Yani kimin kimde hakkı olduğunu bilmek matematik hesabı gibi ortaya çıkmaz bence.

Abi bence ortadoğu ülkkelerindeki mentalite ile ilgili bence. Abdnin küçük bir şehrine gitmiştim ve kapılarını kilitlemiyorlardı kapının kolunu çevirerek rahatça girebiliyorsun, buna rağmen hiç bir olay da olmuyordu. Gelişmiş ülkelerde kurallara uyarlar. İnsan haklarına saygı gösterirler. Ama ortadoğuda tam tersi.
Dacia Duster 1.3 TCE EDC Comfort 2021 model (2023-...) 38bin km- ...
Dacia Sandero Stepway 0.9 TCE Easy-R 2017 model (2021-2023) 32bin km-56bin km
Toyota Corolla 1.6 Multidrive S 2019 model (2019-2021) 0 km-23bin km.
Mazda 3 1.6 Touring 2010 model (2015-2019) 96bin km-171bin km Toyota Yaris 1.3 Terra 2007 model (2013-2015) 55bin-91bin km.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Trafik medeniyettir, buna uyan medeni kişidir...
  • 254 kere teşekkür etti
  • 303 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Aralık 17, 2014, 11:34:11 »
Geçmiş olsun, insanın başına böyle talihsizlikler gelebiliyor. İnşallah gönlünüzce yaptırabilirsiniz...
1)  1994 Tempra SX A Beyaz    2) 1997 Mazda 323 Yeşil  3) 2005 Honda Civic Vtec Bej   4) 2011 Toyota Avensis Elegant Extra Beyaz
5)  2005 Honda Jazz Elite Cvt Kırmızı 6)  2011 Honda Civic A/T Elegance Füme
7)  2012 Honda CR-V Executive Beyaz 8) 2011 Kia Picanto Hiper A/T
9)  2012 Honda Jazz Fun Cvt Beyaz  10) 2016 Honda CR-V Executive 1.6 Zf A/T 11) 2017 Civic Eco Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 288000
  • Model Yılı: '06
  • 19 kere teşekkür etti
  • 929 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Aralık 17, 2014, 12:01:03 »
Öncelikle geçmiş olsun .İnsanlar git gide şerefsizleşiyor yozlaşıp hayvandan daha kalitesin mahluklara dönüyorlar .İnsanların çalışıp kazandıklarını birileri elini kolunu sallayarak üstüne konmaya veya bir çırpıda senin değer verdiğin şeylere gözünü kırpmadan zarar vermeye kalkıyorlar . Neyse size bu durumla ilgi sadece şu kadarını deyim eğer gerçekten işçiliğine güvendiğiniz bir yer var ise kesinlikle 3-5 bakmayın oraya yaptırın derim size
BAYRAKLARI BAYRAK YAPAN ÜSTÜNDEKİ KANDIR ; TOPRAK, EĞER UĞRUNA ÖLEN VARSA VATANDIR

1996 GLİ  - COROLLA " EFSANE "

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Benzin+Lpg
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 20100
  • Model Yılı: '12
  • 51 kere teşekkür etti
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Aralık 17, 2014, 12:11:42 »
Geçmiş olsun öncelikle. Bu tip talihsizlikler malesef hepimizin başına gelebilir.Umarım bir daha böyle kötü bir durumla karşılaşmazsınız.
900 TL fiyat için çok gibi durabilir ama adamların işçiliğine ve kalitesine bakarak bu işlemler yapılmalı.Aldıkları paranın hakkını versinler yeter ki ve daha fazla sorun çıkmadan gönlünüzce hallolur inşallah diyorum. 300 TL ye vakumla yaparım diyen sonra çekiçle düzeltme yapıp dahada bervat eden ve eline yüzüne bulaştıran ustaların yaptıkları işleri de forumda görmüşlüğüm var. (Ankarada bir arkadaş yaşadıklarını anlatmıştı, hatta gitmeyin sakın diye firmanın adınıda vermişti, ama suan bulamadım konuyu)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Aralık 18, 2014, 08:44:12 »

İlginç bir yorum olmuş. Ben oraya park ederek herhangi bir kişinin hakkına girdiğimi zannetmiyorum ama yine de şuna inanıyorum ki başıma gelen bu tür musibetler bana ceza olarak veriliyor. Burada değil ama başka yerde başka zaman Allah bilir kimin hakkına girdik de böyle oldu... Allah affetsin. Tabiki her başa gelen musibet bir şeylerin karşılığı değildir ama bu tür olaylara ben bu gözle bakıyorum.

Şöyle bir site tarzı güvenlikli ve kapalı veya açık park alanı olan bir eve giremedik gitti arkadaş.

Kaskom da ilk zamanlar vardır. 2009 ya da 2010 du tam hatırlayamıyorum bittiğinde yenilemedim çünkü o vakite kadar en ufak bir sürtme bile yaşamamıştım. Tabiki bu bundan sonra da kaza yapmayacağım anlamına gelmez ama inşallah yapmam diyip o zamandan beri kaskom yok. Tabi aracın park halindeyken başına bir şeyler gelebileceğini açıkçası pek düşünmemiştim.
'93 W124 M111

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Yaris
  • Kilometre: 58000
  • Model Yılı: '05
  • 38 kere teşekkür etti
  • 8 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Aralık 18, 2014, 09:06:27 »
İlginç bir yorum olmuş. Ben oraya park ederek herhangi bir kişinin hakkına girdiğimi zannetmiyorum ama yine de şuna inanıyorum ki başıma gelen bu tür musibetler bana ceza olarak veriliyor. Burada değil ama başka yerde başka zaman Allah bilir kimin hakkına girdik de böyle oldu... Allah affetsin. Tabiki her başa gelen musibet bir şeylerin karşılığı değildir ama bu tür olaylara ben bu gözle bakıyorum.

Şöyle bir site tarzı güvenlikli ve kapalı veya açık park alanı olan bir eve giremedik gitti arkadaş.

Kaskom da ilk zamanlar vardır. 2009 ya da 2010 du tam hatırlayamıyorum bittiğinde yenilemedim çünkü o vakite kadar en ufak bir sürtme bile yaşamamıştım. Tabiki bu bundan sonra da kaza yapmayacağım anlamına gelmez ama inşallah yapmam diyip o zamandan beri kaskom yok. Tabi aracın park halindeyken başına bir şeyler gelebileceğini açıkçası pek düşünmemiştim.

bencede çok değişik bir yorum olmuş ,
bende mesela evde yemek yaparken parmağımı hafif kessem derim yani acaba birine kötü mü davrandım da bu şekilde karşılığını aldım. ama böyle her şeye düşünürsek ohoo yanii.... o zaman arabayla feci şekilde kaza yapan insanlar, kavşakta birine yol vermedi de cezasını gördü mü demeliyiz.

neyse asıl konudan uzaklaşmış olacağız,yeni bir tartışma konusu yaratmayalım.

Abdullah bey yaşadığınız olaydan ötürü çok üzüldüm, geçmiş olsun.
Dünyada Ölümden Başkası Yalan Ey İnsanoğlu!

1.00 Terra MMT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Aralık 18, 2014, 09:33:59 »
geçmiş olsun,

genelde boyasız göcük düzeltmede uvuciçi kadar yere çalışma yapılacaksa 100-150 tl ye yapıyorlar...

nasıl şöför var şöförcük varsa, usta var ustacık var, sonunda pişman olmayacağınız iyi biryerde yaptırmanızı öneririm...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #33 : Aralık 18, 2014, 09:43:26 »
 Yorumum aslında direk senin yazıya özel değil Abdullah, sadece anlatmak istediğim bir şey var, umarım anlatabilmişimdir.

Başkasının hakkını, başımıza kötü bir şey geleceği korkusu ile yememek bir şeydir, ama başkasının çekeceği muhtemel sıkıntıyı düşünerek yapmamak daha doğrudur. Yani biraz süper egomuzu, id ile dengelememiz gerekir. O zat süper egosunun etkisi altında hareket ettiği için o balkona çıkma ve aşağıdaki aracın üstüne atlama özgürlüğünü kendinde buluyor. Zaten belli süre sonunda bu onda kişilik halini alıyor. Bizler de; birisinin başına kötü bir şey geldi mi, iyi ki bizim başımıza gelmedi diye düşünüyoruz, bir kenarda da olsa.
 Doğru davranışı düşünmek yetmez, bunu yaymak ve hak yiyen, adaletsiz davrananlara karşı da birlik olmak ve onu önlemek gerekir, her kimin başına gelirse gelsin. İşte o zaman kendimizi de bir bakıma başka olası kötülere karşı korumuş oluruz. Tabi buradan kimse yakalayıp linç edelim düşüncesini çıkarmasın!. :)

Mutlu arkadaşımızın da belirttiği gibi, bazı yerlere bakıyorum da; dönüşlerde yol hakkı yayanın ve her sürücü o dönüşlerde yayaya yol veriyor, hak ne ise onu uyguluyor ve Hakk'ın ne olduğunu biliyor. Bazı ülkelerde ise kimi sürücüler bu hakkın yayada olduğunu bilmemek ile suç işliyor ve biliyor olup yayanın hakkını yiyiyorsa da daha kötü bir suç işliyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • İskender ERSÖZ
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '12
  • 49 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Aralık 18, 2014, 10:26:40 »
Geçmiş olsun.Eğer Ankara'ya gelirim derseniz Şaşmaz'da çok iyi bir usta var iddia ediyorum sıfırı gibi yapar.Buna emin olabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Aralık 18, 2014, 10:33:29 »
Ben o "ustacık" lardan ve "insancık" lardan çok zarar gördüm, görenlere bizzat şahit oldum. Herkes mükemmel olsaydı şeytanın, imtihanın, cennetin, cehennemin bir anlamı kalmazdı. Dolayısıyla bu konuda yapılacak tek şey iyice araştırıp sonra da Allah'a güvenmek. O usta eğer yaptığı işin, aldığı paranın hakkını vermezse -veremezse demiyorum çünkü işe başlamadan önce ben bunu yapamam demeli. Yaparım diyip de yapamamak aslında yapmamak demektir- benim malıma gelen zarardan dolayı ölmem neticede. Malı geri kazanması kolay. Ama o üç kuruş fazla kazanmak uğruna gaspettiği hakları geri ödemesi, işte o hiç kolay olmayacak. Bunu bilen usta veya kişi zaten Allah'tan korkar, kuldan utanır. Bilmeyen ise işte böyle rahat bir şekilde, hiç düşünmeden arabanın tavanına atlar, orijinal parça diyerek yan sanayi parçayı gönül rahatlığıyla satar, aracın pırıl pırıl tertemiz olduğunu görüp bundan hoşlanmayanlar gelir aracını boydan boya çizer, üzerine şekiller çizer, vs. Örnekler çoğaltılabilir.

Sağlık olsun, daha kötüsü de olabilirdi, cana geleceğine mala gelsin diyip çok da fazla üzülmemek lazım.

Ankara'ya gelme durumum yok maalesef.
'93 W124 M111

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Honda CRV 1.5 Turbo Executive-Life Style
  • Araç: ---
  • Kilometre: 63000
  • Model Yılı: '20
  • 2023 kere teşekkür etti
  • 2545 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Aralık 18, 2014, 10:50:41 »

Geçmiş olsun, maddi bir hasar manevi bir hasardan daha iyidir diye düşünüyorum.

Hakan bey'in yorumuna çok güldüm.. ayrıca teşekkürler, tabii ana fikri anladık, üzülmeyin..

Olaya kozmos anlamında bakınca, hırsızın yapılı ve atik bir kadın olma ihtimalini de unutmamak gerekir..
Lastikler: Michelin Latitude Cross M+S (dört mevsim)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 60000
  • Model Yılı: '11
  • 92 kere teşekkür etti
  • 86 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Aralık 18, 2014, 11:24:53 »
Geçmiş olsun . Fiyat konusunda yorum yapamam ama boyatmadan 900 tl ye kurtaracaksanız çok iyi .

Diğer yandan aracınıza atlayana umarım aynı şekilde atlarlar .

:) en fazla 1 saat atlarlar Mahmut bey, sonra adliyenin ön kapısından elini kolunu sallaya sallaya paşalar gibi,  reisi cumhur gibi çıkar. Yasalarımız hırsızın, uğursuzun, şerefsizin yanında olduğu müddetçe bu böyle.

Çok geçmiş olsun  Abdullah bey. Bence de 900 TL kötü bir fiyat değil ama ödemeyi iş sonunda verin ve içinize sinene kadar da gerekirse tekrar yaptırın.
<3 Sen Benim Her Gece Efkarım.... <3
             ÇoK SeVDiK Be ABİ!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #38 : Aralık 18, 2014, 14:21:45 »
Geçmiş olsun, maddi bir hasar manevi bir hasardan daha iyidir diye düşünüyorum.

Hakan bey'in yorumuna çok güldüm.. ayrıca teşekkürler, tabii ana fikri anladık, üzülmeyin..

Olaya kozmos anlamında bakınca, hırsızın yapılı ve atik bir kadın olma ihtimalini de unutmamak gerekir..
Güldürürken düşündürebiliyorsak(ya da tam tersi :) ) ne mutlu bize.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 36 kere teşekkür etti
« Yanıtla #39 : Ocak 26, 2015, 10:37:41 »
Merhaba arkadaşlar.

Nihayet aracımın tavanını yaptırdım. Konu içinde bahsetmiştim sanırım, Car-Mos adlı bir mini onarım firmasına yaptırdım. Sonuçtan çok memnun kaldım. Boyasız bir şekilde yaptılar ve hiç bir şekilde bakınca anlaşılmıyor daha önce çöküp de yapıldığı. Daha önce sağ ön kapıma motorsiklet sürtmüştü ve kapı kolunun üstü bir çizgi halinde derin bir şekilde çökmüştü. Şükür ki o olayda da boya kalkmamıştı. Bonus olarak orayı da ekstra ücret almadan düzeltmişler. Orası da çok güzel olmuş. Fiyat 900 TL.

Aynı yere, 250 TL ye de tavan döşemesinin kumaşını yenilettim. Aslında döşemeyi onlar yapmadı, yaptırdılar beraber çalıştıkları bir döşemeciye. O da güzel iş çıkarmış. Rengi de çok iyi tutturmuş.

'93 W124 M111