Gönderen Konu: Ses Sistemi Hakkında. Help:!!  (Okunma sayısı 7387 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ses Sistemi Hakkında. Help:!!
« : Kasım 20, 2008, 20:48:25 »
Arkadaşlar merhaba toyotama tesisat kurmak istiyorum. kafamda bir tesisat topladım ama nasıldır tecrubeli arkadaşların bilgilerine ihtiyacım var. Almayı düşündüğüm sistem aşağıdaki gibi yalnız anfi konusunda kararsız kaldım... aslında tümü için yorumlara açığım teşekkür. :)  !!!

kuracağım sistem :

TEYP: SONY CDX-GT670U USB-ipod SIFIR ORJ. KUTUSUNDA
ANFI : ALPIN USA-434 AMPLİFİKATÖR 450x4 YADA ALPIN USA-504 AMPLİFİKATÖR ANFI 2000 WATT
Hoparlör ÖN: Pioneer Ts-g 1302i Oto Hoparlör
Hoparlör ARKA: Pioneer TS-A1672S 220W SIFIR ORJ KARGO ÜCRETSİZ
WOOFER: Kamosonic KS-2565 25 cm 400 W 40 OZ 250174
!br@h!m

Toyota Club Türkiye

Ses Sistemi Hakkında. Help:!!
« : Kasım 20, 2008, 20:48:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
Ynt: Ses Sistemi Hakkında. Help:!!
« Yanıtla #1 : Kasım 22, 2008, 02:03:48 »
kimse cvp vermeyecekmi ?
!br@h!m

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 66 kere teşekkür etti
  • 254 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 22, 2008, 09:11:51 »
Arkadaşım forumda yenisin galiba bu konuyu modifikasyonlar bölümünün içerisinde araç içi ekipmanlar diye bir bölüm var orada açarsan sana yardımcı olurlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: ---
« Yanıtla #3 : Kasım 25, 2008, 22:06:02 »
woofer ve amfini değiştir derim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
    • Toyota Club Türkiye
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '13
  • 34 kere teşekkür etti
  • 25 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Aralık 05, 2008, 13:45:47 »
İbrahim Bey, ses sistemi için ayırdığınız bütçe nedir?

Bir önceki mesajda da Hakkı Beyin dediği gibi, Ampli ve Woofer tercihinizi kesinlikle değiştirin ve bu tarz çakma markalara itibar dahi etmeyin derim. Paranıza yazık bana göre ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #5 : Aralık 08, 2008, 23:45:13 »
Merhaba,ßıraz gec bır cevap Olucak Fakat Bu sıstemden verım beklemeyın..Daha Guzel bı sıstemde yapmak elinizde..Fakat butceyı Bıraz zorlar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 140000
  • Model Yılı: '10
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ocak 09, 2009, 16:41:58 »
bu anfin olsun ALPIN USA-504 AMPLİFİKATÖR ANFI 2000 WATT
ama buffer e başka bişi tak çünkü kamasonick bizim arkadaşın partnerinde vardı 3 yılda nanay.....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ocak 09, 2009, 16:48:38 »
bu anfin olsun ALPIN USA-504 AMPLİFİKATÖR ANFI 2000 WATT
ama buffer e başka bişi tak çünkü kamasonick bizim arkadaşın partnerinde vardı 3 yılda nanay.....

amfi hakkında bilgin var mı? alpine ile karıştırdın sanki?
o amfiyi sakın alma arkadaşım, verdiği güç 50-60 rms falan.. ve yüksek seste çok bozuyor, onun yerine bütçem yok diyorsan ikinci el bişeyler bak ama çakma bir marka alma, (alpin kamasonic gibi, alpin denen amfi alpine markasının adı üstünden satış yapmaya çalışıyor, kamasonic de panasonic adı üzerinden bu isimlere benzemese bir tane bile satamıcak ürünler)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 09, 2009, 16:57:51 »
abiicm bide anladığım kadarıyla güçlü bir buffer isemiyon idareli bişi alcan
http://www.hepsiburada.com/alpine-swe-843e-subwoofer/productDetails.aspx?categoryid=26090&productid=otalpswe-843e
http://www.hepsiburada.com/sunny-be-250-a6-subwoofer/productDetails.aspx?categoryid=26090&productid=otsunnybe250
sony ler falan jbl jl audi ler uzun ve güçlü baslar içindir dikkat çekmek isteyenler taksın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #9 : Ocak 09, 2009, 17:21:33 »
abiicm bide anladığım kadarıyla güçlü bir buffer isemiyon idareli bişi alcan
http://www.hepsiburada.com/alpine-swe-843e-subwoofer/productDetails.aspx?categoryid=26090&productid=otalpswe-843e
http://www.hepsiburada.com/sunny-be-250-a6-subwoofer/productDetails.aspx?categoryid=26090&productid=otsunnybe250
sony ler falan jbl jl audi ler uzun ve güçlü baslar içindir dikkat çekmek isteyenler taksın...
attığın sunny varya, onu dinledin mi hiç? çok uzun bassları verebiliyor, körüğü çok sağlam, alınabilcek bir bas tabii ki profesyonel ses bekleme ama başlangıç için tatmin eder. ve marka demek güç demek değil, sonynin gayet 25cmlik sadece tatlı bass veren modelleri var, ama ben bu sisteme alpine aktif subwoofer var onu öneririm, amfili woofer, tok bir bass sesi var, bassları jbl gibi uzatmıyor, koltukları titretmiyor ama sesi çok güzel
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #10 : Ocak 11, 2009, 20:26:14 »
Herkesın FarkLı FarKLı dusunceleride var elßet..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Ocak 12, 2009, 11:47:39 »
yana ben ALPIN USA-504 AMPLİFİKATÖR ANFI 2000 WATT bu unfi iyi demedm ama 700-900w arası hopları fazlasıyla besler marka demek iyi ses demek değildir aynen ben zaten o sowları tavsiye ederken ucuz sağlam ve guzel bir ses vermesini istedim.bide bu buffferlerin 800w lıkları var  anfisizde çalışyr fakat anfi gibi ses vermyr ama yinede başlangıç için tatminkar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #12 : Ocak 12, 2009, 11:54:10 »
yana ben ALPIN USA-504 AMPLİFİKATÖR ANFI 2000 WATT bu unfi iyi demedm ama 700-900w arası hopları fazlasıyla besler marka demek iyi ses demek değildir aynen ben zaten o sowları tavsiye ederken ucuz sağlam ve guzel bir ses vermesini istedim.bide bu buffferlerin 800w lıkları var  anfisizde çalışyr fakat anfi gibi ses vermyr ama yinede başlangıç için tatminkar...
ben alpin denen markayı kullandım 2 sene kadar önce, 90ytlye almıştım, keşke 90a ikinci el çıkışları yanmış bir amfi alsaydım diyorum şimdi, yaptırır kullanırdım, ses komponent sesi kadardı, biraz daha açınca cazur cuzur etmeye başlıyordu, woofer 25cm idi o amfiyle, şu an kullandığım 38cm fli wooferımı aldım taktım, daha tok ses, ama yine aynı seviye, üstünde cızırtı..sonra yine iyi olmayan bir amfi taktım; boschmann extreme 1600 watt.. bu amfi de güzel değil ama alpinle karşılaştırınca şu an koltuğum masaj koltuğu oldu ; ) sırada vibe a7 var, onu alınca tüm sistem değişmiş olcak kalite de artmış olcak. ses sisteminin sonu yok, insan her zaman daha üstünü istiyor daha fazla ses, daha berrak tiz daha tok bass istiyor e alpin alıp 5-6 ay sonra değiştirmektense -ki o amfiler ikinci elde para etmiyor- alır ikinci el orta yollu bir amfi sıkılana kadar kullanır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ocak 12, 2009, 13:20:19 »
Sunny, Alpin, Jameson, Kamasonic, Harward, bunlardan uzak durun derim ben. Birçoğu uzakdoğu menşeli türk markası ve ne yaptıklarını bilmeyen kişiler tarafından getirtilip satılıyor. Neredeyse hepsinle tecrübem var, keşke olmasaydı :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #14 : Ocak 12, 2009, 13:32:35 »
Sunny, Alpin, Jameson, Kamasonic, Harward, bunlardan uzak durun derim ben. Birçoğu uzakdoğu menşeli türk markası ve ne yaptıklarını bilmeyen kişiler tarafından getirtilip satılıyor. Neredeyse hepsinle tecrübem var, keşke olmasaydı :)
alper bir kere sunny dinledim, hatta yukarda arda arkadaşımızın verdiği linkteki sunny marka subwoofer'ı dinledim, sesi tatminkardı gayet ve jameson marka amfilerden de randıman alınan modeller olduğunu duymuştum ama harward, kamasonic, alpin konusunda kesinlikle uzak durulması gerekli :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #15 : Ocak 12, 2009, 14:09:07 »
sunny'nin bir teybi var çok eskiden bende, sonra sökülüp parçalandı. Parçalanırken ne kadar boş cihaz olduğunu görmüştüm :) Jameson ile randıman almış kişiler bil ki Audison, Rockford Fosgate, Kicker veya benzer cihazlar kullanmamışlardır :)
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 12, 2009, 15:02:42 »
bulabilirsen Harman Kardon çok süper

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 13, 2009, 11:43:01 »
teybte visıonic v-696 model tek kelimeyle mutiş...
sunny teybte degil hop.larda iyi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • 424 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ocak 13, 2009, 12:04:17 »
bulabilirsen Harman Kardon çok süper
Harman Kardon'un arabalar için olan markası JBL zaten, ama HK markası altında da üst seviye mobil sistemleri var ;)
İnsanlar 10'a ayrılır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi