-
#20 Yanıtla
Gönderen
eren uçar
17 Ara, 2014 11:51
-
Ben de hep shell diyordum ancak şimdi TP den alıyorum hiç bir sorunlada karşılaşmadım.
Mesaj Birleştirildi: 17 Ara, 2014 11:53
Marka bir yere kadar ama bayii de çok önemli.
Müşteri hareketi yoğun olan bayileri tercih etmek gerekir.
-
-
Marka bir yere kadar ama bayii de çok önemli.
Müşteri hareketi yoğun olan bayileri tercih etmek gerekir.
Kurulum maliyeti yaklaşık 2 milyon TL olan bayii para kazanamazsa herşeyi yapabiliyor.
Çok doğru, müşteri hareketi olan bayi markadan daha önemli.
-
#22 Yanıtla
Gönderen
Halil Anlı
17 Ara, 2014 13:30
-
enjektor temizleyici kullanmak için bu defalık opetten alıcam umarım bir sorun yasamam. yeminle şizofren ettiler beni nerden kimden alacağımızı şaşırır olduk..Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim.
-
#23 Yanıtla
Gönderen
Kaan Kara
17 Ara, 2014 14:05
-
enjektor temizleyici kullanmak için bu defalık opetten alıcam umarım bir sorun yasamam. yeminle şizofren ettiler beni nerden kimden alacağımızı şaşırır olduk..Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. 
Urfada Aytemiz petrol var oda çok temiz konumu konusunda emin değilim Abidede olabilir,Sırrın yolunda olabilir yada Karaköprü tarafında. TR geneli için değil bu Urfadaki Aytemiz baya iyi deniliyor
-
#24 Yanıtla
Gönderen
Halil Anlı
17 Ara, 2014 15:02
-
Kaancım urfada marka dahi olsa abide shell - polat opet - uludağ shellden baska guvenılır ıstasyon yok malesef, benım halım ortada bı abımız yukarıda bahsetmıstı 2 mılyon tlden fazla yatırım yapıp bunu kara gecıremeyen petrol sahıbınden herseyı beklemek lazım o yuzden bu yukarda saydıklarımdan baskasına guvenılcegını sanmıyorum
-
-
halil.günden güne toparlıyor ise hala pislik vardır.dediğim parçayı sök.sökmesi 5 dk temizle tak.depona enj temizleyici koy+egr ni temizlettir tekrar söylüyorum egr ni temizlettirçşu an dolmuştur o........
-
#26 Yanıtla
Gönderen
Okan Kaçar
17 Ara, 2014 20:55
-
Ben beylikduzu shellden aliyordum ama ordaki bir pompaciyla girdigimiz tartismadan dolayi almiyorum ama yakiti guzrl tam e 5 bu taraflarda istasyon ariyan varsa cok iyi ben opeten aliyorum beylikduzunun icinde ama opete iyi
-
#27 Yanıtla
Gönderen
Halil Anlı
18 Ara, 2014 09:43
-
saffet abi arıza düzeliyor ama tekrar yapıyor 2 gündür sıkıştırdıkça duzeliyordu ama dunden bu yana ozellıkle sabahları yıne tekleme yapıyor 3000-5000 devir arası. EGR yi temizleticem başka bir ihtimal kalmadı artık, servis temizlik işlemi yapmıyor mecbur sanayii yolları grunucek artık..
-
-
Bu arada, hava filtresi üzerindeki sensör temiz mi?
-
#29 Yanıtla
Gönderen
Halil Anlı
18 Ara, 2014 11:16
-
tekin abi hava filtresi bu olay başıma gelmeden 1 hafta once değişti o yuzden sensore bakmamıstım hatırlatman ıyı oldu, artık deneme yanılma yoluyla bi şeklde çözmeye çalışıcaz, başka tavsiyenız varsa beklıyorum..
-
-
egr+maf sensörü+kelebek boğazı ve bahsettiğim yakıt basınç sensörünü sökün ve temizleyin.
-
#31 Yanıtla
Gönderen
Halil Anlı
23 Ara, 2014 15:39
-
Tekin Ve Saffet abi; saymıs olduğunuz tüm ihtimalleri denedim bu hafta sonu egr + maf sensoru + kelebek bogazı + mazot fıltresının ustundekı muşir hava fıltresı muşiri hepsı sokuldu temızlendı takıldı arıza hala devam edıyor. Lutfen bu aracı satmamam için bana son bir neden soyleyın

geriye birtek mazot pompası ve değiştiğim common rail kalıyor. araçta servis dahıl 3 farklı ustada yakıt geri dönüşünde bir sorun oldugunu tespıt ettı ama bır turlu bulamıyorlar. aracı 3-4 dakıka zorlayınca ne tekleme kalıyor ne bişey ama sogukken tekrardan tekleme yapıyor . yardım ve onerılerınız ?
-
-
halilllll...mazot pompasındaki 2 sensörden biri geri dönüştür.yani fuel pressure sensördür.bunu herkes bilmez.bi çıkmacıdan al değiş.bak bu önemli....
pompanın üsünde tüp gibi bir sensör .bu sensör yakıt geri dönüşünü ayarlıyor.pompaya gerekli yakıtı verip gerisini depoya gönderiyor.ve can alıcı bir nokta daha
enjektörler e bosch servisi yeni kod verdi mi.veremz çünkü sistem kapalı.kodsuz enjektör yanlış koslu enjektör demek aracın saçmalaması demek..ebence mazot pompasındaki sensör değilse sorun enjektör.boşuna çırpınma.pompa muşiri değişecek veya başka arabadan alıp denenecek.eğer olmassa enjektörlere yeni kod alınacak.yeni kod şu ana tr de ki bosch veremiyor.program kiltli.bosch almanya ile görüşüyoruz bende bekliyorum.marta kadar program gelrse yeni kod alabileceğiz.benimde yakıt tüketimi fazla kodsuzluktan.....
aklıma geldi....turboda yapr bunu...
Mesaj Birleştirildi: 01 Oca, 2015 23:13
yakıt geri dönüşünü o sensör ayarlar....eğer pompanda sorun olsaki bu pompalar kolay bozulmaz......araba çalışmaz...rail borzundaki 2 sensörde geri dönüşe bakar...yani çok detaylı incelemek.lazım....enjektör bile bunu yapar....o kadar çok seçenek var ki.turbo 3000 de kapanması gerekir.kapanmassa araba tekler.....
turboyu kapatan bir selonoid valf var bozulursa araba saçmalar.yani çok varyasyon var dizelde....incelemeden burdan bişi söylemek zor.ama şunu söyleyeyim senin arabanın tüm yakıt hattı bosch dur.bulunduğun yerde bosch diesel center bulursan sana daha iyi hizmet ederlerçtoyotacıdan çok bosch diesel servis daha ii bilir.istablda olsan sana yardımcı olurum ama maalesef değilsin.tüm sistem bosch olduğundan bence bosch cuda baktır....
Mesaj Birleştirildi: 01 Oca, 2015 23:16
arabayı zorlayınca yani üst devirlerde tekleme kayboluyor demişisn.turbo selonoisdine bakın........turbocuya git söyle o hemen soler sanaa...buda ihtimal....
-
#33 Yanıtla
Gönderen
Halil Anlı
05 Oca, 2015 15:33
-
Saffet abi 10 gündür araçta tekleme sorunu tamamen ortadan kalktı yakıt tasarrufundan çekişe kadar hersey duzeldı ama dün itibariyle tekrardan tekleme ve yakıt artışı başladı bir durup bir ortaya cıkması nasıl bi iştir aklım almıyor. Hasar mekanıkse ki oyle gorunuyor bi arıza yapıp bi, 10 gun hiç yapmaması dfaha once goruldumu ? kahramanmaraşta bi pompacı buldum boch servısı baya bi onerıldı en son care oraya gıdıcem, verdiğiniz bilgiler için ayrıca tesekkur ederım..
-
-
Bir süre daha sabredin derim, 10 gün arıza görünmediyse tamamen temizleniyor anlamına gelir.
-
-
tekleme yaptığında bilgisayara bağlanmalı.püf nokta o...bilgisayar çoğu şeyi söyler...ama bazı mekanik sorunları söyleyemiyor....egr gibi görünüyor.egr valfi açık kalıyor olabilir.pompa üstündeki yakıt miktar müşiri olabilir.rail borusundaki sensörler olabilir.enjektörler olabilir.teklediğinde bakmak lazım....
-
#36 Yanıtla
Gönderen
Halil Anlı
23 Oca, 2015 10:48
-
sorun halledildi çok şukur, enjektör bobinlerindenmiş onları değişince tekleme ortadan kalktı çekiş gücü yerine dondu. işguzar bi bosch servisi bana 2 ay ve 3000 tl para kaybına sebep oldu, neyse sağlık olsun sizlerede çok teşekkur ederım bilgilendirmeleriniz için
-
#37 Yanıtla
Gönderen
Aytaç Hut
23 Oca, 2015 10:59
-
sorun halledildi çok şukur, enjektör bobinlerindenmiş onları değişince tekleme ortadan kalktı çekiş gücü yerine dondu. işguzar bi bosch servisi bana 2 ay ve 3000 tl para kaybına sebep oldu, neyse sağlık olsun sizlerede çok teşekkur ederım bilgilendirmeleriniz için
Sorununuzun halledildiğine sevindim boşa giden paranıza üzüldüm, geçmiş olsun.
-
-
Dizelde enjektör bobini olmaması lazım, ısıtma bujisi olmasın acaba yanlısmı anladınız.
-
-
enjektör valfi yada manyetiği enjektörü harekete geçiren parça....enjektörün içinde..